Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Nyt hold fastholder svømmere


16-10-2017 20:52:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Daniel Johannesen fra Horsens Svømmeklub havde egentlig mistet motivationen til at svømme, men et nyoprettet hold fasthold ham i miljøet.


Løbende opfordrer vi på SvømmeSport jer, vores læsere og interesserede, til at sende os tip angående gode historier, som I vurderer, at andre kan have glæde af. En af de, som har kontaktet os, er Daniel Johannesen, som egentlig var parat til at smide sit træningshåndklæde i vaskekurven for sidste gang. Et nyt initiativ i Horsens Svømmeklub ændrede dog den plan for den 18-årige gymnasieelv.

 

- I virkeligheden havde jeg egentlig lyst til at svømme videre, men det skulle være på nogle andre præmisser end de, som jeg hidtid havde svømmet på. Jeg har været svømmer i konkurrenceafdelingen i Horsens Svømmeklub, siden jeg var 10 år gammel men i takt med, at jeg er blevet ældre, er der simpelthen bare kommet flere ting, som interesserer mig i forhold til uddannelse og job. Jeg begyndte derfor så småt at miste motivationen for at træne de her otte til ni gange om ugen, fortæller Daniel Johannesen.

 

Nyoprettet hold i Horsens Svømmeklub fastholder svømmere - blandt andet 18-årige Daniel Johannesen.

Foto: Privatfoto

 

I de seneste mange år har den horsianske svømmeklub og det danske svømmemiljø spillet en stor rolle i Daniel Johannesens liv, og derfor ville han så vidt muligt undgå pludselig at skulle stoppe fra den ene til den anden dag.

 

- Personligt er jeg helt vildt glad for, at man forsøgte at oprette dette hold (Senior/HIIT), da Daniel Steen Andersen kom hjem fra sit ophold i det københavnske, hvor han svømmede på NTC. Det har i hvert betydet, at jeg fortsat kan være en del af miljøet i Horsens Svømmeklub og ses med mine venner, som jeg har haft i rigtig mange år efterhånden, siger Daniel Johannesen.

 

Holdet i Horsens Svømmeklub kan på mange måder siges at minde om andre svømmeklubbers sprinthold, hvor ældre seniorsvømmere fortsat kan svømme og konkurrere på lige fod med de øvrige svømmere i klubben med nedsat træningsmængde. Holdet i Horsens Svømmeklub har nu knap 10 svømmere, som kommer for at styrketræne og svømme tre gange om ugen.

 

- Det passer mig helt optimalt. Det er nu lykkes mig at kombinere min gymnasieuddannelse på HHX i Horsens med min interesse for svømning og arbejdet i min virksomhed, Watery. Træningspassene er placeret sent på dagen både tirsdag, torsdag og søndag, hvilket gør, at jeg også har fået mulighed for at begynde til fodbold igen, som jeg ellers stoppede til, da jeg i sin tid helligede mig til svømningen, siger Daniel Johannesen og fortsætter.

 

- På holdet svømmer vi ikke de her lange træningspas, som jeg kørte død i. Ofte svømmer vi ikke længere end 3000 meter, som så naturligvis indeholder en masse sprint. Det passer mig meget bedre, end de lange træningspas.

 

Selvom det på ugentlig basis bliver til mindre svømmetræning, end hvad tilfældet tidligere har været for Daniel Johannesen og de øvrige svømmere på holdet, deltager de stadig i stævner sammen med de øvrige Horsens-svømmere.

 

- I denne sæson har vi eksempelvis været med til Vestdanske Mesterskaber, og nogle af os deltog også i DM Hold. Personligt holder jeg stadig af at komme ud til stævner og give den gas sammen med mine venner, og det sker da, at vi stadig slår vores personlige rekorder på de korte sprintdistancer, afslutter Daniel Johannesen.

 

SvømmeSport takker Daniel Johannesen for tippet, og vi opfordrer samtidig andre til at sende os ideer, som, I vurderer, kan have interesse for os. I kan sende jeres ideer til os på journalister@svoem.dkSe de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.