Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
10-05-2019 14:30:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Maj
2019

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Ambitions- og aldersrelateret træning i Horsens Svømmeklub


11-09-2017 11:43:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Det klassiske førstehold findes ikke længere i Horsens Svømmeklub. En ny holdstruktur skal i stedet sørge for, at niveauet fortsat stiger.


I løbet af de sidste fem år har Horsens Svømmeklub virkelig rykket sit niveau på flere parametre. Fra at være en mindre jysk svømmeklub med cirka 600 medlemmer har den horsianske svømmeklub i dag over 1000 medlemmer. Dengang var der en fuldtidsansat mod de tre, som svømmeklubben råder over i dag. Til sidste års danske holdmesterskaber lykkedes det Horsens Svømmeklub at rykke op i det fineste selskab blandt danske svømmeklubber, Svømmeligaen. En utrolig udvikling som klubchef, Jan Løth, gerne ser fortsætte den næste periode.

 

- I øjeblikket er vi i top fem blandt de jysk fynske klubber, og hvis vi gerne vil være blandt de bedste i Danmark, er vi nødt til at ændre på vores struktur. Det er tankerne bag vores nye holdstruktur i konkurrenceafdelingen. I stedet for at have et 1., 2., og 3. hold, som ses rigtig mange steder, hedder vores hold fra denne sæson årgang A, B og C, hvor de yngste svømmer, og så kommer det mere velkendte junior- og seniorhold.

 

Foruden at ændre holdopdelingen i konkurrenceafdelingen er strukturændringen også lavet med henblik på at styrke hele Horsens Svømmeklub, således der nu er plads til alle, hvad end svømmeren har store ambitioner eller bare ønsker at have det sjovt med at svømme. Derfor har svømmeklubben delt svømmerne op i grupper, som hedder international, national, regional og lokal, hvilket er et udtryk for, at man gerne vil sparre svømmerne med andre svømmere, som er på samme niveau eller lidt bedre. Holdene er derudover også blevet inddelt i aldersgrupper, så man altid svømmetræner sammen med jævnaldrende.

 

- Vores nye holdstruktur tillader, at den enkelte svømmer kan nå sit mål på mange forskellige måder. Det er ikke nødvendigt, at en svømmer træner 11 gange om ugen, hvis vedkommende ønsker noget andet. Derudover ser vi gerne, at holdstrukturen på sigt vil styrke vores seniormiljø ved at fastholde og tiltrække flere seniorer. Vi har derfor mødt vores seniorsvømmere, der hvor de er og på den måde skabt de bedste rammer for dem, siger klubchef Jan Løth.

 

Horsens Svømmeklub deler fra denne sæson sine konkurrencehold op i alders- pg ambitionsniveau. 
Foto: Jan Løth

 

- Vi har været meget omhyggelige i processen med at lave den nye struktur og efterfølgende i forhold til at informere om denne. Inden sommerferien talte vi personligt med de fleste af vores svømmere og deres forældre om den nye struktur. Samtalerne handlede blandt andet om hvilket hold, som svømmerne så sig selv på. Således lykkedes vi med at præsentere den nye struktur og i fællesskab afstemme forventninger om den kommende sæson. Det fungerede virkelig godt, forklarer Jan Løth.

 

De nye hold og den nye holdstruktur har naturligvis også betydet en optimering af setuppet i Horsens Svømmeklub. Blandt andet har Horsens Svømmeklub ansat cheftræner i Skanderborg Svømmeklub, Bjørn Baunweel, som seniortræner to gange ugentlig ved siden af hans træningspas i Skanderborg.

 

- Jeg synes, at vi har tæt på det stærkeste trænerteam i Danmark. Vi har virkelig en masse dygtige trænere med en masse erfaring krydret med masser af kommende unge, talentfulde trænere, siger klubchef Jan Løth og fortsætter.

 

- Vi forventer alle sammen, at svømmerne kommer til at svømme på det niveau, de ønsker, og at vi med performanceparameteret også kan motivere svømmerne til at få endnu mere lyst til at flytte deres nuværende niveau. Kort sagt vil vi være en god svømmeklub, der lever op til vores værdier. Kvalitet, rummelighed og engagement.

 

SvømmeSport takker Jan Løth for interviewet.Se de seneste nyheder

10-05-2019 14:30:00

DM-L d. 11. - 14. juli 2019 flyttes til Helsingør Svømmehal.

 
04-05-2019 12:38:00

SVØMs formand var klar i mælet på DIFs årsmøde lørdag vedrørende træneradfærden tilbage i 2003-2013.

 
02-05-2019 18:30:00

Indrømmelsen kommer på baggrund af en henvendelse fra Dansk Svømmeunion.

 
02-05-2019 14:30:00

Dansk Svømmeunion klar med nyt set-up for både årgangstræneruddannelsen og børnetræneruddannelsen.

 
01-05-2019 18:19:00

Dansk Svømmeunion har modtaget tre spørgsmål fra DR på baggrund af gårsdagens redegørelse.