Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
September
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Nedtælling til VM på kortbane


01-12-2014 12:00:00:
Af: Nora Thomsen

To dage før det går løs er der optimisme og iver efter at komme i gang i den danske trup. 


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion i dag, mandag, den 1. december:

På onsdag, den 3. december, starter Verdensmesterskaberne på kortbane i Doha i Qatar.
Mesterskaberne har samlet mere end 900 af verdens stærkeste svømmere, som skal kæmpe om mesterskaber, medaljer og rekordtider i ”Hamad Aquatic Centre” i de fem konkurrencedage fra den 3. december til og med søndag, den 7. december.

Danmark stiller med et stærkt hold på 14 svømmere, som alle har befundet sig i ørkenstaten siden fredag og har fundet sig godt til rette i de lidt fremmede rammer. Dansk Svømmeunions landstræner, Nick Juba, udtaler således:
- Jeg synes stemningen i truppen er rigtig god. Svømmerne virker trygge og glade, samtidige med, at de er ved at blive lidt utålmodige og gerne vil i gang med at konkurrere. Det er normalt også et positivt tegn, så der er ikke grund til andet end at være optimistisk i forhold til svømmernes præstationer i denne uge, lyder det fra landstræneren, der endvidere om forholdene i Doha fortæller:
- Vi er kommet herned i forholdsvis god tid, så vi har haft et par dage til at se på rammerne og lige vænne os lidt til varmen. Det er nogle fine rammer VM skal afvikles i, og vi bor rigtig godt. Grundlæggende er der et godt støtteapparat omkring svømmerne og tingene fungerer, så nu skal vi bare i gang, udtaler Nick Juba. 

Dansk Svømmeunions målsætning for mesterskaberne er ganske ambitiøs, idet man har sat sig et mål om syv medaljer. Sportschef Mikkel von Seelen siger om denne offensive udmelding:
- Vi har et rigtig stærkt hold med til Qatar, og jeg mener derfor godt, at vi kan tillade os at være lidt offensive og melde syv medaljer ud som målsætning. Vi har som bekendt ikke Lotte Friis med til mesterskaberne, som ellers plejer at være garant for metal. Vi har imidlertid valgt at holde fast i målsætningen om de syv medaljer, blandt andet fordi der tegner sig et rigtig fornuftigt billede i forhold til pigernes holdkapper. Sædvanen tro vil jeg ikke navngive præcis, hvor medaljerne skal komme fra, men som sagt er pigernes holdkapper gode bud, og så har de etablerede internationale kvindelige stjerner vi har på holdet nok også gode muligheder.   

Følgende 14 svømmere deltager ved VM på kortbane:
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/NTC
Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/STM/NTC
Mie Ø. Nielsen, Ålborg Svømmeklub
Julie Levisen, Ålborg Svømmeklub
Sarah Bro, Gentofte Svømme Klub/NTC
Julie Aglund Lauridsen, Sigma Swim Allerød/NTC
Chris Christensen, Herning Svømmeklub/STM
Viktor B. Bromer, Ålborg Svømmeklub
Mads Glæsner, Sigma Swim Allerød/USA
Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA
Daniel Skaaning, STT/VAT-Copenhagen/NTC
Frederik Siem Pedersen, Farum Svømmeklub
Frans Johannesen, Esbjerg Svømmeklub

Fakta:
Detaljeret VM-program for de danske svømmere. 
Vær’ opmærksom på, at der er to timers tidsforskel mellem Qatar og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 07.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 16.00 dansk tid.

Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com/

Resultater vil kunne følges live via følgende hjemmeside: http://www.omegatiming.com/Sport?sport=aq&year=2014


Følg med live via TV2
TV2 transmitterer live fra Doha. Indledende sendes via betalingskanalen, TV2 Play, mens finaleafsnittene sendes live på TV2’s hovedkanal.
 
Kontaktperson

Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.
  

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Tags: VM-K 2014

 

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.