Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mikkel Von Seelen: God stemning i den danske lejr!


05-12-2014 22:00:00:
Af: Mette F. Pedersen

Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel Von Seelen, er godt tilfreds med dagens indsats som bød på en verdensrekord, to VM-medaljer og ét verdensmesterskab.


Fredag eftermiddag vandt Danmark den første guldmedalje ved VM-K i Doha  i kvindernes 4x50 meter medley i tiden 1.44,04 minutter. Her slog de samtidig deres egen verdensrekord fra sidste år, som tidligere lød på 1.45,92 minutter.

 

Foto: Patrick Kraemer

 

Ingen kæmpe overraskelse..
Sportschef, Mikkel Von Seelen, fortæller i den sammenhæng, at det ikke kom som en kæmpe overraskelse, at pigerne slog verdensrekorden på 4x50 meter medley.

 

“Jeg er generelt meget tilfreds med dagens indsats. Og en verdensrekord og suveræn sejr til de danske piger – gør det kun endnu bedre. Det var vores egen rekord, så det kom ikke helt bag på mig, at pigerne slog rekorden her til aften. Jeg har selvfølgelig haft en tro på, at pigerne ville kunne svømme hurtigere end de gjorde sidste år” fortæller Mikkel Von Seelen til SvømmeSport.

 

Blot tre kvarter efter guld-sejren var Jeanette Ottesen i bassinet igen og vandt aftenens anden medalje. Jeanette slog ind som nummer to med en ny dansk rekord på 24,71 - kun overgået af svenske Sarah Sjöström.

 

“Det var et rigtig fint løb. Hun rammer ikke helt indslaget, hvilket er afgørende på én 50 meter. Men det var endnu engang en klassisk dyst mellem danske Jeanette og svenske Sarah (red. Sjöström). Det er rigtig godt, da der altid er garanti for gode tider. Men det er selvfølgelig ærgerligt, når det ikke er Jeanette, som i sidste ende trækker det længste strå.” fortæller Mikkel til SvømmeSport

 

Godt tilfreds uden medaljer
Selvom Danmark kun blev nummer fire i kvindernes 4x100 meter fri, så satte de stadig ny dansk og nordisk rekord i tiden 3.29,86. Derfor er Mikkel også rigtig godt tilfreds med pigernes præstation.

 

“Det var en god holdkap, og pigerne svømmede rigtig godt. Vi må bare erkende, at der også er andre der øver sig på at svømme hurtigt! Der var tre nationer, som var bedre end os i dag. Det må vi tage til efterretning. Holland vandt løbet i en fantastisk ny verdensrekord. USA svømmede også rigtig stærkt og fik andenpladsen, men jeg må indrømme, at jeg var lidt overrasket over at italienerne svømmede så hurtigt, som de gjorde.” forklarer Mikkel til SvømmeSport.

 

Sportschefen er også meget tilfreds med Mads Glæsner, som også var i aktion fredag aften. Mads svømmede finale i 400 m fri. Her endte han som samlede syver med en tid på 3:39.55.

 

”Jeg synes, det var nogle fornuftigt løb – både i morges og her til eftermiddag. Mads havde et lidt skuffende EM, som blev ødelagt af sygdom – så det er godt at se, at han er tilbage på sporet. Det var nogle gode løb, han splittede dem fint og så godt svømmende ud. Det bliver spændende at følge ham på de lidt længere løb”  fortæller Mikkel til SvømmeSport.

 

I morgen venter så fjerde konkurrencedag, og der er mere end rigeligt at se frem til. Udover Rikke Møller Pedersens 100 m bryst-finale, så skal flere af de andre danske svømmere også i aktion.

 

Mie Ø. Nielsen svømmer indledende i 50 meter ryg.
Jeanette Ottesen svømmer indledende i 100 meter butterfly.
Frederik Siem Pedersen svømmer indledende i 100 meter fri.
Pernille Blume og Julie Levisen svømmer indledende i 50 meter fri.
Daniel Skaaning og Chris Christensen svømmer indledende i 100 meter medley.

 

Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com/Sport?sport=aq&year=2014

 

Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com

 

Læs mere om VM på kortbane 2014, som løber indtil den 7. december i Doha, her.
Tags: VM-K 2014

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.