Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Kortbane EM med flere gode medaljechancer


20-11-2012:
Af: Nora Thomsen

17 danske svømmere er klar til start i Frankrig.


Kilde: svoem.org

Europamesterskaberne på kortbane i franske Chartres er det første internationale mesterskab siden OL i London. Mange af sommerens OL-deltagere - både danske og fra andre europæiske nationer - vil være i bassinet fra torsdag til søndag i denne uge. Der forventes deltagelse fra 35 nationer, der tilsammen udgør et stærkt startfelt.
 
Danmark stiller med et stærkt og stort hold på 17 svømmere. Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, udtaler om det danske hold: - Vi stiller med et lidt differentieret hold til dette mesterskab. Vi har de unge juniorer med, som skal lære at svømme internationale seniormesterskaber og præstere i denne kontekst. Samtidig har vi de mere etablerede topnavne med, som har et kortbane verdensmesterskab i sigte om blot tre uger. For dem bliver dette mesterskab lidt af en generalprøve, udtaler Mikkel von Seelen.
Om end kortbane EM ikke udgør topsvømmernes primære fokus, er sportschefen dog ikke i tvivl om at vi vil komme til at se hurtige præstationer i det franske bassin de kommende dage: - Jeg føler mig overbevist om, at vores topsvømmere allerede nu har noget fart i kroppen og derfor vil præstere på et rigtig højt niveau, lyder det således fra Mikkel von Seelen.

2012 bliver det sidste år, hvor kortbane EM og kortbane VM afvikles lige efter hinanden. Fremover vil der være kortbane EM i de ulige år og kortbane VM i de lige år. Første år med dette nye system bliver 2013, hvor kortbane EM, som bekendt, kommer til at foregå på hjemmebane i Herning.

Målsætning om 10 finaler og fem medaljer
Det danske hold stiller i år op med et mål om 10 finaler og fem medaljer. Det bliver med sandsynlighed topnavnene Lotte Friis, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen, der bidrager mest til denne resultatmålsætning. Dog skal man ikke se bort fra et par holdkapper på pigesiden, som også kan blande sig i topstriden. Chris Christensen fra Holstebro Svømme Club har ligeledes meget at kæmpe for, da han har mulighed for at nærme sig VM-kravet på især 200 m individuel medley. Hvad det så rækker til rent resultatmæssigt, kan være svært at gisne om.

Fem juniorer henter værdifuld stævneerfaring i Chartres
Medaljer er ikke målsætningen for hele det danske hold og talentudvikler i Dansk Svømmeunion, Michael Hinge, udtaler således: - De fem juniorer, vi har udtaget til mesterskaberne, skal samle værdifuld erfaring. Det lidt specielle med denne gruppe er, at tre af disse svømmere er første-års juniorer, så forhåbentligt kan de bruge den erfaring de opnår her i Chartres til at blive nogen af de toneangivende svømmere til sommerens juniormesterskaber, fortæller Michael Hinge og fortsætter: - Dog skal vi huske på, at juniorerne ikke blot er her for at indsamle erfaringer. De skal præstere deres ypperste, men det har jeg også fuld tillid til, at de kan, lyder det afslutningsvis fra talentudvikleren i Dansk Svømmeunion.

EKM-holdet består af:

Piger/Damer
Katrine Holm Sørensen: Esbjerg Svømmeklub/NTC
Jeanette Ottesen: Kvik Kastrup/NTC 
Lotte Friis: Sigma Swim Allerød/NICE 
Pernille Blume: Sigma Swim Birkerød/NICE 
Rikke Møller Pedersen: Frem Odense/NTC 
Julie Aglund Lauridsen: Sigma Swim Allerød/NTC (juniorsvømmer)
Julie Levisen, Svømmeklubben SMUT Terndrup (juniorsvømmer)
Kelly Riber Rasmussen: Lyngby Svømmeklub/NTC  
Kristina Thomsen: Gladsaxe Idræts Forening
 
Drenge / Herrer 
Anders Lie: Farum Svømmeklub 
Chris Christensen: Holstebro Svømme Club 
Daniel Skaaning: Swim Team Taastrup/VAT-CPH 
Daniel Steen Andersen: Horsens Svømmeklub (juniorsvømmer)
Andreas Schiellerup: Sigma Swim Birkerød 
Viktor Bromer: Aalborg Svømmeklub 
Morten Bak Hansen: A6/JGI (juniorsvømmer)
Anton Ø. Ipsen: Sigma Swim Birkerød (juniorsvømmer)

For yderligere information og kontakt til holdet kan sportschef Mikkel von Seelen kontaktes på mobil: 2920 6160. Mikkel er med holdet i Frankrig.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EKM ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Mikkel von Seelen.

Følg livetiming på: www.omegatiming.com
 
Stævnets officielle hjemmeside er: www.chartres2012.com
 
Sendetider på Eurosport:
22. november: 16.30-18.30.
23. november: 18.15-19.45.
24. november: 17.00-18.00.
25. november: 17.00-18.00.
 
Tags: EKM 2012

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.