Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mie Ø. Nielsen melder afbud til sommerens VM på langbane


28-04-2017 15:03:00:
Af: Nora Thomsen

20-årige Mie Østergaard Nielsen fra Aalborg Svømmeklub ønsker at springe VM på langbane i juli over for at skabe et fornyet afsæt for fortsat sportslig udvikling. 


Udmeldingen kommer oven på Danish Open i Bellahøj Svømmestadion, hvor Mie klarede VM-kravet individuelt i både 100 m rygsvømning og 50 m rygsvømning. Hertil var Mie med til at sikre opnåelse af VM-kravtid i damernes 4 x 100 m medleyholdkap og 4 x 100 m fri. Kort tid efter Danish Open udtog Dansk Svømmeunion VM-truppen, hvor Mie da også fortsat var en del af holdet.
 

- Efter længere tids overvejelser har jeg set mig nødsaget til at fravælge deltagelsen i VM her til sommer. Jeg føler ikke, at jeg er mentalt klar til at svømme et internationalt stævne på højeste niveau lige nu. Siden de Olympiske Lege i Rio har jeg kæmpet med at genfinde motivationen for konkurrencer. Det er dog ikke lykkedes i tilstrækkelig grad endnu, og dertil har jeg døjet med sygdom, som har gjort det svært at komme ordentligt i gang, udtaler OL-medaljevinder Mie Østergaard Nielsen og fortsætter:

- Beslutningen skal også ses i lyset af, at jeg har tænkt langsigtet frem mod de Olympiske Lege i 2020, og derfor føler jeg, at jeg har brug for luft fra større stævner lige nu. Efter sommerpausen regner jeg dog stærkt med at være klar til forberedelserne frem mod EM i København til december, lyder det afslutningsvis fra Mie Østergaard Nielsen.

I Dansk Svømmeunions Sportsafdeling er der lige dele forståelse og ærgrelse over Mies beslutning om et afbud til sommerens VM.

- Jeg ved, at det har været et svært dilemma for Mie at træffe denne beslutning. Det er da også forklaringen på, at den først kommer nu, hvor Sportsafdelingen allerede har udtaget holdet til VM. En Mie i fysisk og mental topform ville naturligvis kunne have bidraget rigtig positivt til vores VM-hold - sportsligt såvel som personligt. Så derfor ærgrer vi os naturligvis over, at hun ikke kommer med. På den anden side har jeg fuld forståelse for afbuddet og baggrunden herfor. VM i svømning stiller enorme fysiske og mentale krav til svømmerne, og i det lys er det en meget seriøs tilgang Mie har vist, når hun har oplevelsen af, at hun ikke kan møde de sportslige krav lige nu, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach og fortsætter:   


- Mie har brug for en time-out til at genfinde den motivation og drivkraft, der er så afgørende for at kunne konkurrere på allerhøjeste niveau og for at kunne gå på jagt efter nye meritter i de kommende år. Over en lang svømmekarriere er det jo ikke et enkeltstående VM, der er afgørende for det samlede billede af en svømmer af Mies kaliber. Men det kan måske netop være et enkelt mesterskab, der bliver dråben, der får bægeret til at flyde over og skaber en tilstand af udbrændthed. Et sådant scenarie er der selvfølgelig ingen, der har en interessere i, og vi er naturligvis klar til at støtte bedst muligt op om Mie i den nuværende situation, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach afslutningsvis.

 

Mies afbud får ikke betydning for nogle af de øvrige svømmeres udtagelse til VM. De øvrige udtagne svømmere, i de holdkapper som Mie har været med til at kvalificere, har enten klaret individuelle kravtider, eller også vil der være andre svømmere på holdet, som kan gå ind på en af positionerne i holdkapløbene.

Mie har tilbragt den seneste måned på en træningslejr i Virginia og vender efter denne weekend retur til Danmark, hvor hun fortsætter den daglige træning i Aalborg Svømmeklub. I stedet for VM forberedelser vil træningen nu være fokuseret omkring arbejdet med nogle specifikke udviklingsområder, der kan bidrage til den fortsatte udvikling af Mie som international svømmer.

VM i Budapest, Ungarn, finder sted i perioden 23. – 30. juli.
Det danske VM-hold kommer til at udgøres af 15 svømmere.
Officiel hjemmeside: http://www.fina-budapest2017.com/en/home

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Mie Ø. Nielsen kan kontaktes på mobil 40 17 30 96 når hun er hjemme i Danmark igen fra mandag den 1. maj 2017. Vi beder pressen respektere dette og dermed lader Mie få dansk grund under fødderne, før eventuelle opkald foretages.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.