Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

13
November
2019
Svømning - Svømmetider
ISK Klubmesterskab 2019, Ikast

Ikast Svømmecenter (træningshallen)

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Sportschef om Mies VM-afbud: Ærgerlig situation – men den rigtige beslutning


04-06-2013 09:00:00:
Af: Nora Thomsen


I samråd med sin træner, Eylifur Johannessen, traf Aalborg-svømmeren, Mie Ø. Nielsen, mandag den tunge beslutning ikke at udgøre en del af VM-holdet, når det går løs i Barcelona ultimo juli.

En knæ-operation medio maj kræver, at den unge aalborg-svømmer får længere tid til genoptræning, derfor må verdensmesterskaberne nu følges på distancen.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at Danmark ikke kan stille med sandsynligvis den stærkeste holdkap vi nogensinde har haft, men omvendt, så skal der bare ikke herske nogen tvivl om, at genoptræningen af Mies knæ går forud for alt andet. Så beslutningen er den rigtige, udtaler sportschef Mikkel von Seelen, og fortsætter; - Mie er en ung svømmer som har masser af mulighed for at præstere ved kommende års store mesterskaber. Og allerede til december har vi i Danmark det historiske EM på kortbane i Herning, som også vil være en kæmpe oplevelse for Mie at få med sig. At genoptræningen koster en VM-deltagelse i år for Mie gør ondt lige nu, ingen tvivl om det, men med et langsigtet fokus, er det indlysende, at genoptræningen af Mies knæ skal have alt den tid, som det måtte kræve, lyder det afslutningsvis fra Dansk Svømmeunions sportschef.

Fakta:
Mie blev opereret lige efter OL 2012 for smerter i sit knæ. Operation i august var vellykket og der var tale om en bruskskade på indvendige side af knæet.  Mie havde en god genoptræning frem mod VKM i Istanbul, hvor hun fik fremragende resultater, men hun havde stadigvæk smerter i sit knæ.
Mie Østergaard Nielsen holdt efter VKM en længere pause, for at give knæet ro, og startede på en ny genoptræning frem mod Danish Open 2013, hvor hun klarede stabilitets kravet til VM.
Hun havde dog stadigvæk smerter i knæet, og i samarbejde med team Danmarks læger blev det besluttet at Mie skulle igennem endnu en knæ operation. Mie blev opereret i medio maj, og er begyndt på ny en genoptræning. Men grundet det sene tidspunkt og Mies genoptræningsforløb, er det nu besluttet, at Mie dropper VM og i stedet satser på EKM i Herning til december.Se de seneste nyheder

10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.
 

 
06-11-2019 09:28:00

Svømmere fra 58 danske klubber har meldt deres ankomst ved DM på kortbane i Svømmestadion Danmark.

 
03-11-2019 21:00:00

Det danske hold kommer i 2019 til at bestå af 21 svømmere.