Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Sportschef om Mies VM-afbud: Ærgerlig situation – men den rigtige beslutning


04-06-2013 09:00:00:
Af: Nora Thomsen


I samråd med sin træner, Eylifur Johannessen, traf Aalborg-svømmeren, Mie Ø. Nielsen, mandag den tunge beslutning ikke at udgøre en del af VM-holdet, når det går løs i Barcelona ultimo juli.

En knæ-operation medio maj kræver, at den unge aalborg-svømmer får længere tid til genoptræning, derfor må verdensmesterskaberne nu følges på distancen.

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at Danmark ikke kan stille med sandsynligvis den stærkeste holdkap vi nogensinde har haft, men omvendt, så skal der bare ikke herske nogen tvivl om, at genoptræningen af Mies knæ går forud for alt andet. Så beslutningen er den rigtige, udtaler sportschef Mikkel von Seelen, og fortsætter; - Mie er en ung svømmer som har masser af mulighed for at præstere ved kommende års store mesterskaber. Og allerede til december har vi i Danmark det historiske EM på kortbane i Herning, som også vil være en kæmpe oplevelse for Mie at få med sig. At genoptræningen koster en VM-deltagelse i år for Mie gør ondt lige nu, ingen tvivl om det, men med et langsigtet fokus, er det indlysende, at genoptræningen af Mies knæ skal have alt den tid, som det måtte kræve, lyder det afslutningsvis fra Dansk Svømmeunions sportschef.

Fakta:
Mie blev opereret lige efter OL 2012 for smerter i sit knæ. Operation i august var vellykket og der var tale om en bruskskade på indvendige side af knæet.  Mie havde en god genoptræning frem mod VKM i Istanbul, hvor hun fik fremragende resultater, men hun havde stadigvæk smerter i sit knæ.
Mie Østergaard Nielsen holdt efter VKM en længere pause, for at give knæet ro, og startede på en ny genoptræning frem mod Danish Open 2013, hvor hun klarede stabilitets kravet til VM.
Hun havde dog stadigvæk smerter i knæet, og i samarbejde med team Danmarks læger blev det besluttet at Mie skulle igennem endnu en knæ operation. Mie blev opereret i medio maj, og er begyndt på ny en genoptræning. Men grundet det sene tidspunkt og Mies genoptræningsforløb, er det nu besluttet, at Mie dropper VM og i stedet satser på EKM i Herning til december. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.