Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Nyt hold fastholder svømmere


16-10-2017 20:52:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Daniel Johannesen fra Horsens Svømmeklub havde egentlig mistet motivationen til at svømme, men et nyoprettet hold fasthold ham i miljøet.


Løbende opfordrer vi på SvømmeSport jer, vores læsere og interesserede, til at sende os tip angående gode historier, som I vurderer, at andre kan have glæde af. En af de, som har kontaktet os, er Daniel Johannesen, som egentlig var parat til at smide sit træningshåndklæde i vaskekurven for sidste gang. Et nyt initiativ i Horsens Svømmeklub ændrede dog den plan for den 18-årige gymnasieelv.

 

- I virkeligheden havde jeg egentlig lyst til at svømme videre, men det skulle være på nogle andre præmisser end de, som jeg hidtid havde svømmet på. Jeg har været svømmer i konkurrenceafdelingen i Horsens Svømmeklub, siden jeg var 10 år gammel men i takt med, at jeg er blevet ældre, er der simpelthen bare kommet flere ting, som interesserer mig i forhold til uddannelse og job. Jeg begyndte derfor så småt at miste motivationen for at træne de her otte til ni gange om ugen, fortæller Daniel Johannesen.

 

Nyoprettet hold i Horsens Svømmeklub fastholder svømmere - blandt andet 18-årige Daniel Johannesen.

Foto: Privatfoto

 

I de seneste mange år har den horsianske svømmeklub og det danske svømmemiljø spillet en stor rolle i Daniel Johannesens liv, og derfor ville han så vidt muligt undgå pludselig at skulle stoppe fra den ene til den anden dag.

 

- Personligt er jeg helt vildt glad for, at man forsøgte at oprette dette hold (Senior/HIIT), da Daniel Steen Andersen kom hjem fra sit ophold i det københavnske, hvor han svømmede på NTC. Det har i hvert betydet, at jeg fortsat kan være en del af miljøet i Horsens Svømmeklub og ses med mine venner, som jeg har haft i rigtig mange år efterhånden, siger Daniel Johannesen.

 

Holdet i Horsens Svømmeklub kan på mange måder siges at minde om andre svømmeklubbers sprinthold, hvor ældre seniorsvømmere fortsat kan svømme og konkurrere på lige fod med de øvrige svømmere i klubben med nedsat træningsmængde. Holdet i Horsens Svømmeklub har nu knap 10 svømmere, som kommer for at styrketræne og svømme tre gange om ugen.

 

- Det passer mig helt optimalt. Det er nu lykkes mig at kombinere min gymnasieuddannelse på HHX i Horsens med min interesse for svømning og arbejdet i min virksomhed, Watery. Træningspassene er placeret sent på dagen både tirsdag, torsdag og søndag, hvilket gør, at jeg også har fået mulighed for at begynde til fodbold igen, som jeg ellers stoppede til, da jeg i sin tid helligede mig til svømningen, siger Daniel Johannesen og fortsætter.

 

- På holdet svømmer vi ikke de her lange træningspas, som jeg kørte død i. Ofte svømmer vi ikke længere end 3000 meter, som så naturligvis indeholder en masse sprint. Det passer mig meget bedre, end de lange træningspas.

 

Selvom det på ugentlig basis bliver til mindre svømmetræning, end hvad tilfældet tidligere har været for Daniel Johannesen og de øvrige svømmere på holdet, deltager de stadig i stævner sammen med de øvrige Horsens-svømmere.

 

- I denne sæson har vi eksempelvis været med til Vestdanske Mesterskaber, og nogle af os deltog også i DM Hold. Personligt holder jeg stadig af at komme ud til stævner og give den gas sammen med mine venner, og det sker da, at vi stadig slår vores personlige rekorder på de korte sprintdistancer, afslutter Daniel Johannesen.

 

SvømmeSport takker Daniel Johannesen for tippet, og vi opfordrer samtidig andre til at sende os ideer, som, I vurderer, kan have interesse for os. I kan sende jeres ideer til os på journalister@svoem.dkSe de seneste nyheder

23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.

 
03-06-2019 16:30:00

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.