Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Vores herresvømmere er en del af løsningen”


17-05-2013 09:29:28:
Af: Anna Birkbak

På trods af en VM-trup, der udelukkende består af kvinder, tror sportschef Mikkel von Seelen i høj grad på de mandlige svømmere, der er omkring landsholdet i øjeblikket.


I næste uge drager VM-truppen på højdetræningslejr til Sierra Nevada i Spanien for at forberede sig bedst muligt på VM i Barcelona til sommer.

 

I den forbindelse har vi taget fat i sportschef Mikkel von Seelen for at høre, hvad han mener om truppens sammensætning, ”manglen” på herresvømmere og troen på store resultater til VM. Læs med herunder.

 

Det er en lille trup, der skal afsted. Havde du håbet på et større hold, nu hvor dansk svømning er ved at etablere sig i toppen?

”Jeg havde naturligvis helst set, at vi var en stor flok af sted.  Dog må vi også erkende, at en del af vore potentielle VM-svømmere enten ikke har haft den ønskelige udvikling indtil denne langbanesæson eller ikke ramte den til udtagelsesstævnet, Danish Open. Elitesport er ubarmhjertig på den vis, at man skal slå til, når chancen er der, og det var der desværre ikke så mange ud over de etablerede, der formåede i denne omgang.”

 

Hvad siger du til, at der ikke er nogen herresvømmere med? Hvad skal der til, for at vi kan få det mandlige køn repræsenteret? (Mads Glæsner er desværre skadet, hvilket man selvfølgelig ikke kan gøre så meget ved)

”Det er svære odds, når halvdelen af den holdkap, der kvalificerede sig til OL, ikke tæller med i år. Én var ikke i stand til at stille op, og en anden er færing i VM-sammenhænge. Det giver desværre en situation, hvor vi ender med, at ingen fyre er kvalificeret. I forhold til, hvad der skal ske for at få det mandlige køn repræsenteret, så tror jeg sådan set, at det er ved at ske. De fyre, vi har omkring landsholdet nu, er ikke problemet, men en del af løsningen. Nu bliver de også presset fra den meget dygtige juniorårgang, der er på vej op. Det er væsentligt, at vi prøver at holde sammen på disse unge fyre, og at de har noget at være fælles om.”

 

”Vi skal måske til at tænke lidt mere i projekter, som går længere end fra den ene udtagelse til den anden. Det betyder ikke, at vi skal have kvoteordninger, og mændene skal med, når de har det fornødne niveau, men det er jeg også sikker på, de får inden for det næste år. Jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld. Jeg tror de fyre, der er på vej op nu, kommer til at sætte en ny standard for dansk herresvømning.”

 

På trods af udskiftninger på træner-fronten, tror du så stadig på at vores svømmere kan skabe store resultater i Barcelona?

”Det bliver et stort, fedt, kæmpe JA!”

 

Mange tak til Mikkel von Seelen for de gode inputs! Vi glæder os både til at se vores damer i aktion til sommer og til at se udviklingen på herresiden den kommende tid. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.