Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Høje forventninger til VM i svømning


24-07-2013 14:00:00:
Af: Nora Thomsen

Ifølge sportschef Mikkel von Seelen skulle Danmark gerne svømme to medaljer hjem i Barcelona.


Når Verdensmesterskaberne i svømning starter på søndag, den 28. juli, i Barcelona, stiller Danmark med et lille, men slagkraftigt hold. Det danske hold udgøres af fire kvindelige svømmere, og der er såmænd medaljeforhåbninger til de tre af dem.
Mens det er på de lange fri-løb Lotte Friis (Sigma Swim Allerød) skal gøre sig gældende, er det især på de korte butterfly løb, at Jeanette Ottesen Gray (Lyngby Svømmeklub/NTC) formodes at sætte sit aftryk. I forhold til medaljer skal vi bestemt også holde øje med Rikke Møller Pedersen (Frem Odense/NTC), som kommer ind til stævnet som nummer 1 på verdensranglisten i 200 m brystsvømning og som bestemt også er stærk i 100 m brystsvømning. Sidste kvinde på det danske hold er unge Pernille Blume (Sigma Swim Birkerød/NTC), som nok ikke når medaljerne, men som bestemt kan forventes at ses i eftermiddagenes finaleafsnit.
Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) var desuden udtaget til mesterskaberne, men måtte desværre trække sig grundet en knæskade.  

Trænerdebut i rød/hvide farver
På trænersiden byder mesterskabet i Barcelona på fornyelse, idet det bliver debut i de rød/hvide farver ved et internationalt mesterskab til både landstræner Nick Juba og cheftræner på det Nationale Træningscenter Shannon Rollason. De to trænere er sammen med holdet i Barcelona, hvor de nu i en uges tid har været på træningslejr. Om træningslejren og dermed optakten til VM, fortæller Shannon Rollason:
- Træningen har forløbet rigtig fint op mod næste uges mesterskaber. Jeg synes stemningen er god og pigerne virker som om de nok skal være klar, både fysisk og mentalt, når de står bag startskamlerne i næste uge. Vi er nu ved at være der, hvor vi gerne vil, i forhold til at komme i gang, og det er altid et godt tegn.

Klar målsætning om to medaljer
Mesterskaberne i Barcelona er det første internationale langbane-mesterskab siden OL i London i august 2012, hvor de danske svømmere opnåede ikke mindre end otte finaler, men kom hjem uden medaljer. Sportschef i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, udtaler i forhold til dette:
- Antallet af finaler falder muligvis lidt i forhold til OL i 2012. Dette skyldes udelukkende, at vi må undvære Mie Ø. Nielsen, som nok havde taget både individuelle finaler og gjort vores holdkapper skarpe nok til finalerne. Vi har dog en klar målsætning om, at revanchere det faktum, at der ikke kom metal med hjem fra London. Vi har en fem - seks skud i bøssen i forhold til medaljer, og målsætningen er, at pigerne kommer hjem med to medaljer. Jeg vil dog undlade at sætte navn og disciplin på, hvor medaljerne nøjagtig skal komme fra, lyder det fra sportschef Mikkel von Seelen.  

Efter VM rettes fokus mod EM til december med Danmark som vært
VM på langbane er et ud af to internationale mesterskaber i 2013. Det andet er naturligvis Europa Mesterskaberne på kortbane først i december i Herning. Her vil de fire VM svømmere også repræsentere Danmark og det vil de gøre med en del flere holdkammerater, da Dansk Svømmeunion sender et stort hold til Herning.

VM-fakta og pressekontakt
VM i svømning forløber over otte konkurrencedage i perioden 28. juli – 4. august.
Detaljeret program.
Se præsentation af de fire danske svømmere her.
Læs mere på: http://www.svoem.dk/Aktiviteter/VM-langbane-2013-/

Officiel hjemmeside: http://www.bcn2013.com/
Resultater vil fremgå af sitet: www.omegatiming.com

Al pressekontakt til VM-svømmerne bedes gå via Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, som kan kontaktes på mobil: 2920 6160.

Dansk Svømmeunion vil udsende pressemeddelelser løbende. Endvidere kan man på www.svoem.dk følge med i nyheder løbende samt se fotos samt videoklip, når det går løs. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.