Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”Pigerne er i topform”


27-07-2013 10:59:25:
Af: Anna Birkbak

Mikkel von Seelen deler sine tanker om VM inden det går løs i morgen.


Med kun en dag tilbage inden Verdensmesterskaberne i svømning, har vi taget fat i sportschefen for Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, for at få et billede af, hvad vi kan glæde os til og håbe på. Læs med herunder:

 

Dansk Svømmeunion har meldt en målsætning ud, der lyder på 2 medaljer ved VM. Hvad bygger I det på?

”Tidligere havde vi meldt ud, at vi nok kunne nå 7 finaler. Men så måtte Mie Ø. Nielsen melde fra pga. en knæskade, hvilket går ud over holdkapperne. Det bliver derfor næppe til så mange, men pigerne er i topform, deres ambitioner er høje og de kommer med alt, hvad de har. Jeg synes, at vi har mange skud i bøssen selvom Mie ikke deltager, så derfor tør vi godt melde en målsætning på 1-2 medaljer ud. Man skal bare regne med, at resten af feltet også er helt klar, og der er blevet svømmet stærkt andre steder i løbet af den sidste tid.”

 

Nu er de fire piger jo fordelt på to forskellige træningsmiljøer. Hvad kan Shannon Rollason give Rikke, Jeanette og Pernille i forhold til VM?

”Mit indtryk er, at de er i rigtig godt humør, og at stemningen er god blandt dem. Og til et mesterskab som dette er det vigtigt, at man bevarer roen. I og for sig er det stadig bare nogle svømmere, der stiller sig op på startskamlerne for at svømme om kap – bare under større forhold. Og det er jeg sikker på, at Shannon er god til at minde pigerne om. Han er svær at slå ud, beholder begge ben på jorden, og så kan han holde det rette spændingsniveau.”

 

Og hvad tror du Lottes ophold i Nice har haft af betydning?

”Lotte har svømmet rigtig fornuftigt, både under Mare Nostrum-stævnerne og hjemme på Bellahøj til DM-L. Hun er i godt humør og virker til at være klar. På den lange crawl er der nogle amerikanere, der kan presse hende, men jeg er sikker på, at hun nok skal være i stand til at levere, når slaget skal stå.”

 

Mange tak til Mikkel von Seelen. VM i Barcelona sætter i år rekord med ikke færre end 181 tilmeldte nationer. Xavier Trias, Barcelonas borgmester, har udtalt, at det er byens ambition at afholde de bedste Verdensmesterskaber nogensinde. Byen er ifølge Trias centrum for både sport, kultur, videnskab, innovation og velfærd, og den lægger dermed de perfekte rammer for denne kæmpestore begivenhed.

 

Vi glæder os til at følge pigerne allerede fra søndag formiddag, hvor vi har Jeanette Ottesen Gray med i 100m butterfly og Lotte Friis i 400m fri. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.