Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Daniel Skaaning: Rusten skal bankes af til Euro Meet


28-01-2015 16:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Netop hjemvendt fra Sydafrika ser formen hos Great Danes-svømmeren fin ud forud for weekendens stævne.


Fredag skydes Euro Meet i gang i Luxembourg, hvor det danske herrehold, Great Danes, vil dyste med. Heriblandt Daniel Skaaning, som ser frem til at få slået hul på det nye konkurrenceår.

 

- Det bliver årets første rigtige stævne og årets første rigtige test. Så selvfølgelig handler det først og fremmest om at komme ud og få banket rusten af sig, siger han til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Men vi kom hjem fra Sydafrika i sidste uge, og folk er i god form, så jeg glæder mig faktisk rigtig meget og tror på, at vi kan svømme rigtig hurtig. Vi havde test i NTC så sent som i morges (onsdag, red.), som viste, at det går den rigtige vej, og at vi er i super god form. Så jeg er fortrøstningsfuld.

 

Det er ikke alle Great Danes-svømmerne, der tager med til Luxembourg ifølge landstræner Nick Juba, men hovedparten vil deltage. Ifølge Daniel Skaaning vil de dog kun svømme individuelle discipliner.

 

- Vi ville gerne svømme 4x100 m fri holdkap, fordi vi har faktisk et udmærket hold til at tage et skud på den danske rekord. Men der er kun mixholdkapper dernede, og når vi kun sender drenge af sted, så bliver det lidt svært at stille op til dem, siger han.

 

Den 21-årige landsholdssvømmer planlægger at svømme 100 og 200 m fri samt 100 m butterfly, når det går løs i Luxembourg. Typisk ville han også hoppe i vandet på 200 m medley, men har fravalgt disciplinen, fordi den svømmes samme dag som 200 m fri.

 

Det tabte skal indhentes

- Jeg plejer at være god til at svømme ind i sæsonen og få banket nogle hurtige tider af, så det håber jeg selvfølgelig på sker i Luxembourg også – specielt på 200 m fri, som jeg satser på lige nu, siger Skaaning, der har fokus på at indhente det tabte ovenpå sin skulderskade fra i sommers:

 

- Jeg vil altid gerne skyde gode tider af, men jeg har lidt et mål om at svømme under 1.50:00 på 200 m fri – simpelthen fordi jeg bliver nødt til at rykke mit niveau nu her efter, at jeg har haft problemer med min skulder det seneste halvår.

 

- I løbet af de seneste to måneder er jeg da også kommet godt over den, men jeg har lidt at indhente, og Euro Meet skulle meget gerne være det første skridt, siger Daniel Skaaning, der derefter har fokus på Danish Open, hvor målet er at kvalificere sig til VM på langbane, der finder sted senere på året.

 

Det er 17. udgave af Euro Meet, der løber af stablen den kommende weekend, men første gang at herreholdet Great Danes dyster med i Luxembourg-stævnet.

 

Det påvirker dog ikke Daniel Skaaning.

 

- Sidste år valgte vi at tage til Flanders Meet i Belgien, som ligger ugen før Euro Meet i Luxembourg, og det er kun rart at prøve noget nyt. Ellers er det blot en konkurrence ligesom så mange andre. Bassinet er 50 m langt, og vi skal fra den ene ende til den anden så hurtigt som muligt, siger han.

 

Den danske elitesvømmer satser da også på, at stævnets pengepræmier vil tiltrække lidt større svømmestjerner.

 

- Det handler om at komme ud og svømme nogle stævner, hvor man ikke bare ligger forrest fra start til slut, men hvor man rent faktisk får racet lidt. Det giver hård på brystet og lærer én at være klar fra start ved de helt store mesterskaber, hvor man ellers blot vil blive løbet over enden og nærmest har tabt på forhånd.

 

- Så det er bare rigtig god træning, siger Daniel Skaaning.

 

Læs mere om Euro Meet, som finder sted i Luxembourg fra den 30. januar til den 1. februar, her.

Læs mere om herreholdet Great Danes her, hvor du også kan se, hvem der er en del af holdet.

 

Læs også ”The Great Danes sparker 2015 i gang med Euro Meet”Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.