Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM-ambassadør ser frem til svømmefesten i København


27-09-2017 11:55:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Daniel Skaaning blev i denne måned udnævnt som ambassadør for EM i København til december. Læs med her, hvor Daniel fortæller om titlen og meget mere.


Om 77 dage skydes vinterens store svømmeevent i gang, når den 19. udgave af de Europæiske Kortbanemesterskaber finder sted i Royal Arena i København. Her forventes det, at hele 1000 svømmere, trænere og ledere deltager fra hele Europa, og her i blandt finder vi naturligvis også vores danske svømmere.

 

Én af dem er STT/VAT CPH/NTC’s Daniel Skaaning, der i denne måned blev udnævnt som ambassadør for mesterskabet. Derfor har SvømmeSport fanget ham til en snak om den nye titel, mesterskabet, forberedelserne dertil og meget mere.

 

Daniel udtrykker først og fremmest sin glæde over at være udnævnt som ambassadør for EM på hjemmebane.

 

- Jeg er rigtig glad for at være ambassadør for EM. Det er et kæmpe event, ikke kun for dansk svømning, men hele Danmark, så jeg vil gøre mit for at gøre det til nogle fantastiske dage.

 

- Jeg vil prøve at promovere eventen så godt som muligt, men det giver også nogle muligheder for min egen person. Jeg får muligheden for at blive brandet på en helt ny måde, uddyber Daniel.

 

Udover at Daniel nu er ambassadør for eventen, satser han på at kunne stille op i både 100 og 200 medley og måske også 200 fri, og det kræver selvfølgelig masser af målrettet og hård træning, som for længst er skudt i gang.

 

- Lige nu er det bare benhård træning. Vi skal være 110% klar til december, og de første brikker bliver lagt nu. Ellers har vi en konkurrence i Amsterdam i slut oktober, som bliver vores første test, fortæller han og fortsætter om sine forventninger til mesterskabet:

 

- Jeg har altid store forventninger til mig selv. Det forpligter. Heldigvis kun overfor mig selv, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har store drømme.

 

Ligesom resten af Svømmedanmark ser Daniel frem til, at mesterskabet skal finde sted i København på hjemmebane, hvor han kan glæde sig til at hoppe i bassinet i en arena fyldt med folk, der hepper på de danske svømmere.

 

- Jeg glæder mig helt vildt til at gå ind i en fyldt arena og bare mærke den energi, som et hjemmepublikum giver. At stå bag skamlen, mens flere tusinde mennesker hepper på dig er et sandt privilegium. Det er en så speciel følelse, som man nogle gange kan ligge søvnløs over. Sådan har jeg det med, at det er på hjemmebane, fortæller Daniel og afslutter:

 

- Jeg glæder mig helt simpelt bare til at være en del af det. Jeg glæder til at opleve hele atmosfæren og svømmefeberen, som vi får skabt i hele København.

 

Mange tak til Daniel for interviewet.

 

EM i København finder sted fra den 13. til og med den 17. december i Royal Arena.

Du kan læse meget mere om EM på deres hjemmeside her.

 

Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.