Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2018
Svømning
Open Masters Swimming Championship of Latvia
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Madwave Cup of Riga
Riga
1
Juni
2018
Svømning
Aarhus Open 2018
AGF

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


EM-ambassadør ser frem til svømmefesten i København


27-09-2017 11:55:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Daniel Skaaning blev i denne måned udnævnt som ambassadør for EM i København til december. Læs med her, hvor Daniel fortæller om titlen og meget mere.


Om 77 dage skydes vinterens store svømmeevent i gang, når den 19. udgave af de Europæiske Kortbanemesterskaber finder sted i Royal Arena i København. Her forventes det, at hele 1000 svømmere, trænere og ledere deltager fra hele Europa, og her i blandt finder vi naturligvis også vores danske svømmere.

 

Én af dem er STT/VAT CPH/NTC’s Daniel Skaaning, der i denne måned blev udnævnt som ambassadør for mesterskabet. Derfor har SvømmeSport fanget ham til en snak om den nye titel, mesterskabet, forberedelserne dertil og meget mere.

 

Daniel udtrykker først og fremmest sin glæde over at være udnævnt som ambassadør for EM på hjemmebane.

 

- Jeg er rigtig glad for at være ambassadør for EM. Det er et kæmpe event, ikke kun for dansk svømning, men hele Danmark, så jeg vil gøre mit for at gøre det til nogle fantastiske dage.

 

- Jeg vil prøve at promovere eventen så godt som muligt, men det giver også nogle muligheder for min egen person. Jeg får muligheden for at blive brandet på en helt ny måde, uddyber Daniel.

 

Udover at Daniel nu er ambassadør for eventen, satser han på at kunne stille op i både 100 og 200 medley og måske også 200 fri, og det kræver selvfølgelig masser af målrettet og hård træning, som for længst er skudt i gang.

 

- Lige nu er det bare benhård træning. Vi skal være 110% klar til december, og de første brikker bliver lagt nu. Ellers har vi en konkurrence i Amsterdam i slut oktober, som bliver vores første test, fortæller han og fortsætter om sine forventninger til mesterskabet:

 

- Jeg har altid store forventninger til mig selv. Det forpligter. Heldigvis kun overfor mig selv, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg har store drømme.

 

Ligesom resten af Svømmedanmark ser Daniel frem til, at mesterskabet skal finde sted i København på hjemmebane, hvor han kan glæde sig til at hoppe i bassinet i en arena fyldt med folk, der hepper på de danske svømmere.

 

- Jeg glæder mig helt vildt til at gå ind i en fyldt arena og bare mærke den energi, som et hjemmepublikum giver. At stå bag skamlen, mens flere tusinde mennesker hepper på dig er et sandt privilegium. Det er en så speciel følelse, som man nogle gange kan ligge søvnløs over. Sådan har jeg det med, at det er på hjemmebane, fortæller Daniel og afslutter:

 

- Jeg glæder mig helt simpelt bare til at være en del af det. Jeg glæder til at opleve hele atmosfæren og svømmefeberen, som vi får skabt i hele København.

 

Mange tak til Daniel for interviewet.

 

EM i København finder sted fra den 13. til og med den 17. december i Royal Arena.

Du kan læse meget mere om EM på deres hjemmeside her.

 

Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

20-05-2018 10:41:00

Er du til Open Water eller bare en rigtig vandhund? Så kan du glæde dig over, at 240 danske steder kan byde badegæster velkommen med det velkendte Blå Flag.

 
20-05-2018 07:44:19

EJM-holdet skal deltage ved Glasgow International Swim Meet som en del af deres forberedelse frem mod sommerens Europæiske Juniormesterskab

 
19-05-2018 09:34:43

EJM nærmer sig med begyndende skridt, og i maj måneds sidste weekend drager EJM-holdet til Glasgow. 

 
18-05-2018 22:06:00

Jeanette Ottesen er igen at finde i svømmehallen, hvor hun med familiens opbakning håber at nå sit nye svømmemål.

 
18-05-2018 21:56:00

I et længere interview fortæller Pernille Blume til dr.dk, at hun aldrig har følt sig mere fri.