Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
November
2019
23
November
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Skaaning misser VM-krav: Jeg havde håbet på mere


30-03-2015 23:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Det føles sværere at svømme stærkt til stævner herhjemme end i udlandet, siger den 21-årige elitesvømmer.


Foto: Patrick Kraemer.

 

Det lykkedes ikke Daniel Skaaning at tage kravtid til VM på langbane under dette års Danish Open, som finder sted i Bellahøj Svømmestadion i disse dage.

 

Således var den 21-årige elitesvømmere, der til daglig træner i NTC, i aktion for tredje og sidste gang under dette års trials mandag, hvor han for tredje gang måtte se sig svømme over kravet.

 

- Jeg er selvfølgelig skuffet og havde egentlig håbet på noget andet, siger han til SvømmeSport mandag aften og påpeger, at det især var på 200 m fri, som blev svømmet søndag, at han havde set sig svømme under kravet.

 

- Jeg syntes, at det virkede realistisk inden stævnestart, så det ærgrer mig, at jeg ligger lidt mere end ét sekund over, især fordi jeg selv følte, at der var meget mere i det, tilføjer Skaaning.

 

Den 21-årige elitesvømmer svømmede mere præcist 23.75 på 50 m fri på stævnets første konkurrencedag, lørdag, hvilket var 1.46 sekund over kravet på 22.29.

 

Dernæst blev det til en andenplads med tiden 1:49.42 på 200 m fri søndag, hvilket var 1.3 sekund fra kvalifikationen, mens 100 m fri mandag endte med en tid hele to sekunder over VM-kravtiden for Skaaning.

 

Stærkere ude end hjemme?

- Jeg ved ikke hvorfor, men jeg føler lidt, at det er sværere for mig at svømme stærkt og selv skabe løbet, når jeg svømmer stævner, der finder sted herhjemme.

 

- Jeg ved ikke hvorfor det er sådan, men det er selvfølgelig noget, jeg skal arbejde på, fordi det er altid til et stævne herhjemme, vi skal kvalificere os til de store internationale mesterskaber, siger Daniel Skaaning, der dog ikke mener, at det har noget med træningen at gøre:

 

- Jeg føler egentlig, at det, vi laver til træning, er det rigtige, og at jeg bare mangler det sidste for at tage det store hop, som der skal til. Så der er ikke så meget andet at gøre end at tage  hjem og evaluere sammen med Nick (Juba, landstræner, red.) og Stefan (Hansen, NTC-træner, red.) og så ellers fortsætte den gode træning.

 

NTC-svømmeren erkender dog også samtidig, at han trods alt svømmer noget af det hurtigste, han har præsteret at gøre til et stævne herhjemme – og det er til trods for, at han har haft brok med skulderen siden sidste år.

 

- På den front er det positivt. Skulderen bliver hele tiden bedre, og jeg tænker mindre og mindre på den. Så det hele går i den rigtig retning. Jeg kunne bare godt tænke mig, at det gik lidt hurtigere, siger han.

 

VM-håbet lever endnu

Men nu hvor det ikke er blevet til individuel kvalifikation, må tiden vise, om han alligevel har formået at overbevise landstræneren om, at han skal med til VM på langbane, der finder sted i russiske Kazan til august.

 

Selv krydser Daniel Skaaning, alt hvad der kan krydses i håbet om, at han udtages til 4x200 m fri-holdkappen, som han var med til at sikre Danmark en top-12 placering på under VM på kortbane tilbage i december.

 

- Magnus (Westermann, red,) har droppet rigtig meget i tid og svømmer rigtig god 200 m fri søndag, hvilket åbner op for, at vi stiller op til 4x200 m fri til VM, hvis Anders (Lie, red.) så også svømmer godt i Canada i næste weekend.

 

- Jeg håber i hvert fald, at de tager holdkappen med, siger Skaaning.

 

Dansk Svømmeunion har meddelt, at eftersom flere af de danske svømmere bosat i USA har fået dispensation til at tage kravtid til stævner, der finder sted på den anden side af Atlanterhavet, så vil det endelig VM-landshold ikke blive udtaget før en gang senere i april.

 

Derfor befinder Daniel Skaaning og flere af de andre danske seniorsvømmere, der ikke har formået at tage kravtid under Danish Open, sig nu i en venteposition, indtil det står klart, hvordan USA-svømmerne har klaret sig.

 

- Jeg ved, at vi alle sammen kan svømme hurtigt til sommer – der er mange måneder til, og der kan bygges rigtig meget ovenpå indtil da. Men det er lidt ud af mine hænderne, så jeg kan ikke gøre andet end at krydse alt, hvad jeg har, siger Daniel Skaaning.

 

Læs mere om, hvordan tredje konkurrencedag under Danish Open forløb, her.

Se flere resultater fra stævnet her.

 

Læs mere om VM på langbane, der finder sted i russiske Kazan fra den 2.-9. august, her.

 

Læs også "Jeg glæder mig til at svømme stærkt"Se de seneste nyheder

15-11-2019 19:40:00

Dansk Svømmeunion kan i dag præsentere det træner- og lederteam, som skal understøtte de 23 udtagne danske svømmere ved EM på kortbane i Glasgow til december.

 
15-11-2019 09:30:00

Vinderen bliver afsløret ved den årlige sportsgalla ’Sport 2019’ i Jyske Bank BOXEN i Herning den 4. januar. 

 
10-11-2019 21:51:00

Fire aktive dage i bassinet i Esbjerg er afsluttet med udtagelse af 23 svømmere til EM på kortbane samt otte svømmere til NM på kortbane.

 
08-11-2019 18:07:00

Den tidligere elitesvømmer er i dag indehaver af rekorden i at være verdensrekordholder.

 
07-11-2019 07:50:00

De kommende Årgangstræner- og Børnetræneruddannelser har frist for tilmelding henholdsvis den 18. december for Årgangstræneruddannelsen og 11. december for Børnetræneruddannelse.