Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Skaaning misser VM-krav: Jeg havde håbet på mere


30-03-2015 23:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Det føles sværere at svømme stærkt til stævner herhjemme end i udlandet, siger den 21-årige elitesvømmer.


Foto: Patrick Kraemer.

 

Det lykkedes ikke Daniel Skaaning at tage kravtid til VM på langbane under dette års Danish Open, som finder sted i Bellahøj Svømmestadion i disse dage.

 

Således var den 21-årige elitesvømmere, der til daglig træner i NTC, i aktion for tredje og sidste gang under dette års trials mandag, hvor han for tredje gang måtte se sig svømme over kravet.

 

- Jeg er selvfølgelig skuffet og havde egentlig håbet på noget andet, siger han til SvømmeSport mandag aften og påpeger, at det især var på 200 m fri, som blev svømmet søndag, at han havde set sig svømme under kravet.

 

- Jeg syntes, at det virkede realistisk inden stævnestart, så det ærgrer mig, at jeg ligger lidt mere end ét sekund over, især fordi jeg selv følte, at der var meget mere i det, tilføjer Skaaning.

 

Den 21-årige elitesvømmer svømmede mere præcist 23.75 på 50 m fri på stævnets første konkurrencedag, lørdag, hvilket var 1.46 sekund over kravet på 22.29.

 

Dernæst blev det til en andenplads med tiden 1:49.42 på 200 m fri søndag, hvilket var 1.3 sekund fra kvalifikationen, mens 100 m fri mandag endte med en tid hele to sekunder over VM-kravtiden for Skaaning.

 

Stærkere ude end hjemme?

- Jeg ved ikke hvorfor, men jeg føler lidt, at det er sværere for mig at svømme stærkt og selv skabe løbet, når jeg svømmer stævner, der finder sted herhjemme.

 

- Jeg ved ikke hvorfor det er sådan, men det er selvfølgelig noget, jeg skal arbejde på, fordi det er altid til et stævne herhjemme, vi skal kvalificere os til de store internationale mesterskaber, siger Daniel Skaaning, der dog ikke mener, at det har noget med træningen at gøre:

 

- Jeg føler egentlig, at det, vi laver til træning, er det rigtige, og at jeg bare mangler det sidste for at tage det store hop, som der skal til. Så der er ikke så meget andet at gøre end at tage  hjem og evaluere sammen med Nick (Juba, landstræner, red.) og Stefan (Hansen, NTC-træner, red.) og så ellers fortsætte den gode træning.

 

NTC-svømmeren erkender dog også samtidig, at han trods alt svømmer noget af det hurtigste, han har præsteret at gøre til et stævne herhjemme – og det er til trods for, at han har haft brok med skulderen siden sidste år.

 

- På den front er det positivt. Skulderen bliver hele tiden bedre, og jeg tænker mindre og mindre på den. Så det hele går i den rigtig retning. Jeg kunne bare godt tænke mig, at det gik lidt hurtigere, siger han.

 

VM-håbet lever endnu

Men nu hvor det ikke er blevet til individuel kvalifikation, må tiden vise, om han alligevel har formået at overbevise landstræneren om, at han skal med til VM på langbane, der finder sted i russiske Kazan til august.

 

Selv krydser Daniel Skaaning, alt hvad der kan krydses i håbet om, at han udtages til 4x200 m fri-holdkappen, som han var med til at sikre Danmark en top-12 placering på under VM på kortbane tilbage i december.

 

- Magnus (Westermann, red,) har droppet rigtig meget i tid og svømmer rigtig god 200 m fri søndag, hvilket åbner op for, at vi stiller op til 4x200 m fri til VM, hvis Anders (Lie, red.) så også svømmer godt i Canada i næste weekend.

 

- Jeg håber i hvert fald, at de tager holdkappen med, siger Skaaning.

 

Dansk Svømmeunion har meddelt, at eftersom flere af de danske svømmere bosat i USA har fået dispensation til at tage kravtid til stævner, der finder sted på den anden side af Atlanterhavet, så vil det endelig VM-landshold ikke blive udtaget før en gang senere i april.

 

Derfor befinder Daniel Skaaning og flere af de andre danske seniorsvømmere, der ikke har formået at tage kravtid under Danish Open, sig nu i en venteposition, indtil det står klart, hvordan USA-svømmerne har klaret sig.

 

- Jeg ved, at vi alle sammen kan svømme hurtigt til sommer – der er mange måneder til, og der kan bygges rigtig meget ovenpå indtil da. Men det er lidt ud af mine hænderne, så jeg kan ikke gøre andet end at krydse alt, hvad jeg har, siger Daniel Skaaning.

 

Læs mere om, hvordan tredje konkurrencedag under Danish Open forløb, her.

Se flere resultater fra stævnet her.

 

Læs mere om VM på langbane, der finder sted i russiske Kazan fra den 2.-9. august, her.

 

Læs også "Jeg glæder mig til at svømme stærkt"Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.