Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
September
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Hvad så, Skaaning?


05-07-2012:

Få et unikt indblik i den danske svømmers travle hverdag her få uger inden OL-start.


 

SvømmeSport har fanget den ultra-seje Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH, mellem de mange træningspas i Kroatien. Læs her hvordan han forbereder sig, og få et unikt indblik i hans dagligdag op til OL.

 

Hvor mange gange har du været til OL?

- London 2012 bliver mit første OL

 

Forløber din træning planmæssigt for øjeblikket?

- Træningen her i Kroatien har været hård, men god. Der er i dag 24 dage til, så det varer ikke så længe, inden vi for alvor begynder nedtrapningen.

 

Er det godt at være på træningslejr væk fra Danmark – giver det mere ro og fokus?

- Det er virkelig fedt at være her i varmen. Selvom vi de seneste måneder har været meget væk fra venner og familie, er jeg sikker på, at vi har meget bedre fokus her.

 

Hvordan ser din træningsdag ud her tre uger før OL starter?

- Min træningsdag for i morgen ser således ud: 

Vækkeuret ringer 7.20, morgenmad og så hopper vi i vandet 8.30. Efter 2 timer i vandet, står den på godt en times styrketræning inden turen går hjem til frokost. Middagslur og til træning igen kl 17. Her står den på 30-40 min dryland og så 2 timer i vandet.

 

Er der noget særligt, som du har fokus på rent træningsmæssigt?

- Lige nu er vi i gang med det sidste rigtig hårde træning, inden vi begynder på nedtrapningen. Jeg skal svømme 4x200 fri, så det er primært den sidste 100m af den, som vi arbejder med lige pt.

 

Daniel i aktion. Billede taget af Das Büro.

 

Mærker du nogle voksende OL-sommerfugle i maven – eller prøver du på at fokusere på den enkelte træningsdag, du er i gang med?

- Jeg tror ikke rigtig, at det er gået op for mig, at jeg egentlig skal med til OL. Jeg var utrolig spændt de første par uger efter vores trials, men det kommer forhåbentlig igen.

 

Bruger I hinanden til at holde fokus og ikke lade alt muligt andet forstyrre jer – eller lukker man sig mere inde i sin helt egen boble, for at finde ro?

- Vi bruger hinanden rigtig meget til træning. Pacer og presser hinanden, men uden for træningen prøver vi bare at slappe af og tænke på alt andet end svømning.

 

Følger du med i, hvad der skrives om dine nærmeste konkurrenter på internationale hjemmesider – eller hvordan forholder du dig til det?

- Vi har fulgt meget med i de amerikanske udtagelsesmesterskaber, og vi vil selvfølgelig gerne være opdateret med de nyeste tider der bliver svømmet rundt omkring i verden. 

 

Hvad er din målsætning i de forskellige discipliner, du stiller op i?

- Planen er lige nu, at jeg skal svømme 4x200 fri og 200 IM. Mit mål er selvfølgelig at svømme en del hurtigere end jeg gjorde for godt 4 måneder siden, og i 200 IM kunne det være fedt at komme tæt på den danske rekord.

  

Hvad skal du foretage dig i ugerne efter OL?

- Efter OL skal jeg allerede den 12. august i vandet igen. Denne gang er det open water. Jeg deltog sidste år, og skal igen i år være med på en stafet til Ironman Copenhagen Challenge. Vi blev nr. 2 sidste år og håber selvfølgelig at hoppe et trin op på podiet. Ellers står den på ferie og afslapning med familie og venner. Det ser jeg rigtig meget frem til.

 

Mange tak til Daniel, og alverdens held og lykke til dig, når OL for alvor begynder. Vi hepper på dig! 

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.