Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
September
2020
27
September
2020
27
September
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


At kombinere uddannelse og træning..


25-06-2012:

Som elitesvømmer bruger man mange timer i bassinet - ofte flere end på skolebænken. Hvordan får man lige det til at gå op? Læs om Daniel Skaaning og Anders Lies løsning. 


 

Når man er elitesvømmer i Danmark, og samtidig under uddannelse, kan der af og til opstå nogle komplikationer. SvømmeSport har talt med de to gæve gutter, stjernerne i 4x200 fri, Daniel Skaaning og Anders Lie. De to går begge på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg i hver deres Team Danmark-klasse. Ifølge Anders Lie er det her lettere, at få hverdagen til at gå op: ”De er ret gode til at planlægge det på Falkonergården. Rektoren gør meget, hun engagerer sig rigtig meget i det vi laver, og gør alt for, at lave den bedste løsning mellem svømning og skole”. Daniel fortæller yderligere, at han har fået rykket et par eksamener til efteråret, så træningen frem mod OL kan være første prioriteten.

 

Anders Lie er færdig her til sommer, mens Daniel Skaaning kan få studenterhuen på til december. Efter gymnasiet skal Anders Lie til USA, Michigan og læse videre, samtidig med at svømningen kan dyrkes. ”Det er også min plan… Bare ikke i Michigan”, lyder det fra Daniel. Du skal måske væk fra Anders? Begge drenge afslutter med et kæmpe grin… 

Se de seneste nyheder

25-09-2020 13:13:00

På sundhedsmyndighedernes anbefaling har regeringen indført en række nye tiltag for at hindre ukontrolleret spredning af Corona-virus, som også har betydning for adfærden i forenings- og klubregi.
 

 
25-09-2020 09:55:56

I Solrød Svømmeklub er konkurrencesvømmerne atter at finde i stævnebukser og konkurrencedragter.

 
24-09-2020 11:53:32

Viden om startspring skal understøtte en langsigtet sportslig udvikling.

 
23-09-2020 08:23:44

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

 
21-09-2020 12:23:39

Se her den kommende sportslige strategi og handleplan for dansk svømmesport.