Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
Marts
2018
Svømning
Bille Cup
Lübeck
12
April
2018
Svømning
Danish Open
Bellahøj Svømmestadion
13
April
2018
Svømning
Herning Open 2018
Herning Svømmehal

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”Jeg er godt på vej mod OL”


14-06-2016 15:15:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Daniel Skaaning var med ved Mare Nostrum i Canét, hvor han blandt andet satte PR på 100 fri. Det ser derfor godt ud, og nu gælder det hård træning frem mod OL.


Det tegner godt for OL-svømmeren frem mod det helt store højdepunkt i august måned. Daniel Skaaning (STT/VAT CPH/NTC) var nemlig med, da fire danske svømmere deltog ved Mare Nostrum i Canét den 8. og 9. juni, og her kunne han blandt andet sætte en overraskende PR på 100 fri på 50.40. En rekord der siden 2011 har lydt på 50.54.

 

- Jeg synes overordnet set, at mine præstationer ved Mare Nostrum var ok, fortæller Daniel. Jeg var meget overrasket over min PR i 100 fri. Det er to år siden, at jeg sidst svømmede under 51 sekunder, så det er meget positivt.

 

Daniel Skaaning er som bekendt én af de fire drenge, der er blevet udtaget til at skulle repræsentere Danmark ved OL i holdkappen 4x200 fri for herrer. Sammen med Anders Lie (Farum Svømmeklub/USA), Søren Dahl (Herlev Svømning/USA) og Magnus Westermann (Herlev Svømning/NTC) skal Daniel Skaaning ud og forsvare de røde og hvide farver i Rio – og det er noget, der arbejdes hårdt frem mod.

 

- Jeg er godt på vej mod OL, men der mangler stadig rigtig mange hårde timers træning. Jeg er lige sat lidt tilbage med tilbagevendende skulderproblemer, men til gengæld arbejder jeg ekstra meget på mine ben, fortæller Daniel og fortsætter:

 

- Der er ikke det store hokus pokus i træningen frem mod OL. Den er benhård, og det betaler sig forhåbentlig til OL. Jeg skal bare passe på min krop i processen og sørge for at holde mig skadesfri.

 

Som en del af forberedelserne for OL-svømmerne bliver DM på langbane afviklet fra den 30. juni til den 3. juli i Herning Svømmeklub. Dette stævne skal for netop OL-svømmerne fungere som et godt optaktsstævne før den helt store begivenhed i august, hvor hele truppen tager til Rio.

 

- Vi kommer de næste par uger til at arbejde med at vende kroppen til at håndtere mælkesyren. Altså rigtig hård træning, så DM bliver en del af den proces, fortæller Daniel om træningen op til netop DM på langbane.

 

Da Daniel til sidst bliver spurgt ind til forventningerne til OL, er svaret klart:

 

- Jeg glæder mig som en lille dreng til juleaften. OL er den konkurrence, som man vil være til. Det er det, man lægger så mange timer og hårdt arbejde i for at være til, så det bliver en speciel, men fantastisk følelse, slutter OL-svømmeren af.

 

Tak til Daniel Skaaning for interviewet!

 

Foto: Patrick Kraemer.Se de seneste nyheder

22-03-2018 19:23:49

I forrige weekend afholdte sportsafdelingen netværksmøde med partnerskabsklubberne. 

 
17-03-2018 19:15:29

Cheftræner på Nationalt Træningscenter (NTC), Martin Truijens, fortæller om holdet fra NTC’s træningslejr i Sydafrika

 
16-03-2018 16:30:00

Weekendens stævne er det første i East Kilbride Badet siden istandsættelsen.

 
15-03-2018 14:02:00

Center for Ungdomsstudier (CUR) står bag en undersøgelse, som omhandler, hvorfor piger vælger foreningsidrætten fra. Med udgangspunkt i indsamlet viden og i samarbejde med andre organisationer har CUR udviklet en række redskaber, der gerne skulle optimere eksisterende idrætsmiljøer for piger. 

 
15-03-2018 11:47:29

Kultur- og Fritidsudvalget i Københavns Kommune har vedtaget en forsøgsordning, som sikrer reserverede træningstider i en række badezoner og et havnebassin til sommer.