Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

20
Oktober
2019
22
Oktober
2019

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Gladsaxe Svømmeklub ansætter ny elitetræner


08-06-2013 15:00:00:
Af: Anna Birkbak

1. august skal Thomas Lund stå på bassinkanten.


Gladsaxe Svømmeklub har udsendt følgende pressemeddelelse:

 

"Gladsaxe opruster med ansættelse af eliteholdstræner og udvidelse af sportschef­?rollen

Vi kan med glæde løfte sløret for ansættelsen af en ny holdansvarlig træner for Gladsaxes Elitehold. Pr. 1. August 2013 vil denne rolle tilfalde Thomas Lund, der kommer fra en succesfuld tid som cheftræner i startfællesskabet A6. Thomas er 33 år gammel og bor til daglig i Glostrup sammen med sin kæreste og deres to børn. 

 

Thomas Lund kan med rette betegnes som en af de seneste års mest opsigtsvækkende profiler på trænersiden i Danmark. Som træner står han bag danske juniorrekorder samt EYOF, NJM, EJM, EKM udtagelser. Thomas har vist sin evne til at skabe sportslige resultater på flere alderstrin, og er bl.a. blevet hædret i den Danske Trænersammenslutning (DSTS) for sit arbejde i både 2011 & 2012.

 

Thomas’ trænererfaring strækker sig tilbage til 1999, hvorefter han han været ansat i Dragør, VAT og A6. Uddannelsesmæssigt har Thomas gennemført den 1?årige elitetræneruddannelse i Aaalborg, og sideløbende har han opnået en kandidatgrad i virksomhedsledelse på RUC.

 

I forbindelse med ansættelsen udtaler Thomas følgende: ”Jeg er utrolig stolt af, og glad for, at have fået muligheden for at bestride et job, hvor jeg kan dedikere mig til junior og senior svømmerne. At det samtidig sker i en klub med meget stærkt trænermiljø og store udviklingsmuligheder gør jobbet særlig attraktivt.”

 

Ansættelsen af Thomas betyder samtidig, at Kim W. Larsen, der i dag varetager rollen som både sportschef og holdansvarlig træner på eliteholdet,  overgår til en primær stilling som sportschef. I denne stilling ligger der fortsat bassintid på eliteholdet, hvor Kim vil fungere som assistent og som sparringspartner for Thomas.

 

Baggrunden for udvidelsen af stillingen er, at Gladsaxe ønsker at skabe rammer, der sigter mod langsigtet udvikling af vores mange svømmere. Siden 2010 er det lykkedes at skabe en træningsramme (GSC16 – Gladsaxes aldersrelaterede træningskoncept), hvori der på alle hold er ansat en holdansvarlig træner med holdtræningen som det absolut primære ansvar. Dette har indtil nu ikke været gældende for eliteholdet, der har haft en delt sportschef/træner som holdansvarlig.

 

Ansættelsen af Thomas Lund betyder altså et kvalitetsløft til klubbens elitehold, men naturligvis også et løft til de øvrige hold, idet Kim W. Larsen i sin nye rolle som primært sportschef får større mulighed for at bidrage til alle hold i konkurrenceafdelingen.

 

I forbindelse med stillingsudvidelsen udtaler sportschef Kim W. Larsen: ”Med udvidelsen af stillingen som sportschef vil jeg fremover kunne sikre den fornødne tid og dedikation til at fastholde og udvikle vores træningskoncepter og udviklingsmiljø, både for trænere og svømmere i alle aldersgrupper. Med ansættelsen af Thomas bliver der ”højt til loftet” på alle niveauer, og selv de største ambitioner vil kunne indfries med de kommende rammer og trænerkapaciteter.” 

 

Med denne udvidelse tror vi på, at Gladsaxe har skabt de rammer, der skal til for både at indfri klubbens 2016-målsætning, og i samme moment grundlaget for en endnu mere ambitiøs målsætning frem mod 2020. 

 

På vegne af bestyrelsen i Gladsaxe Svøm,  Diana Storm, Konkurrenceudvalgsformand."

 

Kilde: Swimnews.dk 

Se de seneste nyheder

15-10-2019 08:00:00

Bliv klogere på unge, mental sundhed, kropsidealer og fitnessdoping, når Anti Doping Danmark inviterer til konferencen ’Fitnessdoping og folkesundhed’.

 
11-10-2019 11:48:41

Vestdanske Masters i Aalborg 26/10-2019 er desværre aflyst.

 
11-10-2019 11:43:05

FINA Facilitetsregler og Regelfortolkningerne for svømning er blevet opdateret.

 
21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden sammen med TrygFonden Kystlivrednings rutinerede kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions årlige eventcamp.