Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Den nye cheftræner i Triton


16-07-2012:

SvømmeSport har talt med Mads Claussen, om hans skift fra Akraness på Island til den danske klub i Ballerup.


Valget om at flytte til Danmark er ikke truffet over en enkelt nat, men er noget som Mads Claussen, som har været træner på Island i 10 år, har overvejet gennem en længere periode: - Faktisk har jeg og min familie i flere år snakket om at flytte til Danmark, og da min yngste steddatter skalstarte i gymnasiet her til sommer, er det enten nu eller når hun er færdig med gymnasiet.

 

I tillæg til de familiære årsager, er der også andre ting, der har trukket i Mads Claussen: - Jeg har i de seneste år haft mere og mere lyst til at komme hjem og være med i den positive udvikling i dansk svømning. Dette er også noget, som jeg gerne vil være en del af, og være med til at udvikle fortsat.

 

Mads kommer fra en stilling som Elitetræner i Sundfélag Akraness (Akranes Svømmeklub) på Island. Her havde han, på A-holdet, ansvaret for 15 svømmere i alderen 12 til 23 år, med et niveau der spændte fra omkring 400 FINA-point på det primære løb til over 800. Den kommende Triton-træner glæder sig til en anden arbejdsgang og nye -opgaver i den danske klub, og udtaler hertil: - I Triton kommer jeg til at arbejde med en gruppe svømmere, som er noget mere ens i niveau og alder, hvilket betyder, at jeg, rent sportsligt, kommer til at arbejde med en gruppe, hvor alle svømmere har et forholdsvist højt niveau. Udover den daglige træning, omfatter min jobbeskrivelse også bestyrelsesarbejde om forretningsudvikling, hvilket jeg glæder mig meget til. Gennem de seneste 17 år som træner, har jeg tit haft lyst til at kunne påvirke og skabe bedre rammebetingelser for den sportslige udvikling. Udover en periode på 3-4 år, i starten af min trænerkarrierer på Island, har jeg ikke arbejdet med en bestyrelse, som var klar til at kigge på nye tiltag.

 

Mads har 17 års trænererfaring og videreuddannelse bag sig, har hertil stået på kanten til både VM og EM, og føler sig derfor godt rustet til trænergerningen i Triton: - Det har givet mig en god ballast til at kunne lave et godt arbejde som svømmetræner, og er samtidig et udtryk for min tilgang til trænergerningen: jeg kan lide, og finder det nødvendigt, hele tiden at udvikle og arbejde med mig selv og med menneskerne omkring mig. Jeg har stået på bassinkantet til VM og EM, ligesom jeg som træner på Island, i flere år, har arbejdet med mine svømmere, helt ind til få dage før de skulle præstere til store international stævner. Det har givet mig god erfaring i, hvad det vil sige, at skulle toppe internationalt.
Mange af Triton-svømmerne står i den svære periode, hvor de går fra junior- til senioralderen, hvilket Mads er specielt opmærksom på: - Jeg har i flere omgange, både i Danmark og på Island, formået at holde fast på svømmere ind i senior-årene og hæve deres niveau. Den erfaring får jeg brug for i Triton, hvor mange af svømmerne netop er ved at starte deres seniorkarriere. På Island har jeg lært den lokale entreprenør-mentalitet, hvor man er meget åben for nye ideer og hele tiden ser nye muligheder. Dette ser jeg som en meget positiv og givende måde at leve på, hvorfor min træningsfilosofi også bærer præg heraf. Jeg glæder mig til at komme i gang med at kigge Triton med friske øjne, og finde ud af, hvad vi kan gøre for at udvikle og løfte klubben til næste niveau.

 

Mads Claussen er imponeret over det flotte udviklingsarbejde, som er gjort i Triton over de seneste år, hvilket er kommet til udtryk med gode resultater på årgangs- og juniorniveau. Han udtaler i denne forbindelse: - Triton står nu ved en skillelinje, hvor jeg står med den ædle opgave i at skabe et godt seniormiljø og samtidigt forbedre udviklingen af de yngre svømmere. Min første mission i Triton bliver derfor at komme til at kende mine svømmere rigtig godt og klart få defineret nogle mål for den enkelte svømmer. Med udgangspunkt i denne proces vil jeg arbejde på at skabe et miljø, hvor det er fedt at arbejde hårdt - både mod egne og gruppens mål.

 

Når man taler med Mads Claussen, fornemmer man en tydelig glæde over at vende tilbage til Danmark. Han afslutter således interviewet med denne kommentar: - Sideløbende med mit nye arbejde i Triton, skal jeg sætte mig lidt ind i, hvad der er sket i dansk svømning på klubplan de sidste 10 år og finde ud af hvordan en dansk svømmesæson er bygget op – men det skal nok komme ret nemt. Jeg glæder mig til at vende tilbage til bassinkanten i Danmark, og samarbejde med mine mange gode trænerkollegaer. Det har altid været meget givende for mig at dele erfaringer med andre trænere og jeg regner bestemt med at dette vil fortsætte i Danmark. Jeg har været overvældet over de mange henvendelser, jeg har fået fra danske trænere, som har budt mig velkommen hjem.

 

SvømmeSport ønsker Mads Claussen velkommen hjem til Danmark, og ønsker ham held og lykke i den nye stilling i Triton Svømmeklub.

 

Følg med i morgen, hvor vi bringer en artikel omhandlende Kim Lie, som, efter sommerferien, skifter Gentofte svømmeklub ud med hans tidligere arbejdsplads KVIK Kastrup. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.