Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Kim Lie tilbage til sin gamle arbejdsplads på Amager


17-07-2012:

SvømmeSport har talt med den kommende B-holdstræner, om hans skifte fra Gentofte til KVIK Kastrup.


 

Gentofte Svømmeklub mister, efter sommerferien, Kim Lie som B-holdstræner. Klubbens planer om et eventuelt startfællesskab, var en af grundende til Kims opsigelse, hvortil han udtaler: - Jeg meddelte klubben, at jeg synes det var en usikker fremtid, og at jeg var usikker på, om der blev plads/råd til mig i et startfællesskab. Jeg har været glad for tiden i Gentofte svømmeklub - især de årgangsresultater vi har lavet i Gentofte, i de to år jeg har været der.

-          Læs mere om Gentoftes tanker vedrørende et startfællesskab her: http://gentofteswim.dk/?p=928

 

Kim bliver ny B-holdstræner i Svømmeklubben KVIK Kastrup, hvor han selv har været aktiv som både svømmer og træner indtil 2001. Den tidligere KVIK-svømmer og -træner forventer, blandt andet, bedre træningsforhold i Kastrup:- Forholdene i Gentofte ikke super optimale, med 2 langbaner per træning, som eventuelt kan deles med 2 vendeplader til 4 kortbaner. Jeg er sikker på, at jeg komme til mere optimale træningsforhold i KVIK, med undtagelse af langbanemuligheder – dog er langbanetræning måske ikke det vigtigste for årgangssvømmere, så det går nok.

 

Kim kommer fra en anden stilling som B-holdstræner, hvorfor han føler sig mere end klar, til at påtage sig ansvaret som ansvarlig for træningen af årgangssvømmerne på B-holdet i KVIK Kastrup. Om de overordnede linjer udtaler Kim: - Min hovedplan for B-holdet i KVIK er, at gøre svømmerne på holdet så træningsstærke, at de er klar til A-holdet, når de på et senere tidspunkt skal videre. Dernæst er planen, at vi, selvfølgelig, skal gøre os gældende i de forskellige Sjællandske turneringer og markere os, både regionalt og nationalt, på årgangsplan. Det kunne være fedt, at være med til at gøre KVIK til en magtfaktor i dansk svømning - fra yngste årgangssvømmer til international senior-svømmer – og derved videreføre og udvikle den stil, som allerede er lagt.

 

Den kommende KVIK-træner har en klar tilgang til, hvordan disse mål kan indfries: - Min filosofi er simpel: Jeg tror på, at svømmere bliver dygtige og fortsætter længere med svømmeglæde og resultater. Jeg laver ikke de komplekse programmer, men holder mig til den simple linje. Derudover laver jeg en del skæg og ballade på kanten, og har en enorm respekt for det arbejde mine svømmere lægger for dagen - altså hvis de passer deres træning J. Jeg forventer til gengæld en vis respekt fra svømmerne og deres forældre, for det stykke arbejde jeg udfører.

 

Ser man bort fra det rent sportslige, mener Kim Lie, på baggrund af egne og andres erfaringer, at den Amar’kanske svømmeklub har mange andre gode ting at byde på: - Jeg ser frem til at arbejde i en organisation, hvor tingene bare spiller: Derudover glæder jeg mig til, at være en del af det klubmiljø, som jeg kender, og ved at KVIK er kendt for. Den daglige omgang med dygtige kollegaer og sparringen med en af Danmarks bedste trænere, cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen, er også noget som jeg vil sætte pris på.

 

SvømmeSport ønsker Kim tillykke med det nye job og ønsker ham held og lykke med arbejdet. 

Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).