Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Kim Lie tilbage til sin gamle arbejdsplads på Amager


17-07-2012:

SvømmeSport har talt med den kommende B-holdstræner, om hans skifte fra Gentofte til KVIK Kastrup.


 

Gentofte Svømmeklub mister, efter sommerferien, Kim Lie som B-holdstræner. Klubbens planer om et eventuelt startfællesskab, var en af grundende til Kims opsigelse, hvortil han udtaler: - Jeg meddelte klubben, at jeg synes det var en usikker fremtid, og at jeg var usikker på, om der blev plads/råd til mig i et startfællesskab. Jeg har været glad for tiden i Gentofte svømmeklub - især de årgangsresultater vi har lavet i Gentofte, i de to år jeg har været der.

-          Læs mere om Gentoftes tanker vedrørende et startfællesskab her: http://gentofteswim.dk/?p=928

 

Kim bliver ny B-holdstræner i Svømmeklubben KVIK Kastrup, hvor han selv har været aktiv som både svømmer og træner indtil 2001. Den tidligere KVIK-svømmer og -træner forventer, blandt andet, bedre træningsforhold i Kastrup:- Forholdene i Gentofte ikke super optimale, med 2 langbaner per træning, som eventuelt kan deles med 2 vendeplader til 4 kortbaner. Jeg er sikker på, at jeg komme til mere optimale træningsforhold i KVIK, med undtagelse af langbanemuligheder – dog er langbanetræning måske ikke det vigtigste for årgangssvømmere, så det går nok.

 

Kim kommer fra en anden stilling som B-holdstræner, hvorfor han føler sig mere end klar, til at påtage sig ansvaret som ansvarlig for træningen af årgangssvømmerne på B-holdet i KVIK Kastrup. Om de overordnede linjer udtaler Kim: - Min hovedplan for B-holdet i KVIK er, at gøre svømmerne på holdet så træningsstærke, at de er klar til A-holdet, når de på et senere tidspunkt skal videre. Dernæst er planen, at vi, selvfølgelig, skal gøre os gældende i de forskellige Sjællandske turneringer og markere os, både regionalt og nationalt, på årgangsplan. Det kunne være fedt, at være med til at gøre KVIK til en magtfaktor i dansk svømning - fra yngste årgangssvømmer til international senior-svømmer – og derved videreføre og udvikle den stil, som allerede er lagt.

 

Den kommende KVIK-træner har en klar tilgang til, hvordan disse mål kan indfries: - Min filosofi er simpel: Jeg tror på, at svømmere bliver dygtige og fortsætter længere med svømmeglæde og resultater. Jeg laver ikke de komplekse programmer, men holder mig til den simple linje. Derudover laver jeg en del skæg og ballade på kanten, og har en enorm respekt for det arbejde mine svømmere lægger for dagen - altså hvis de passer deres træning J. Jeg forventer til gengæld en vis respekt fra svømmerne og deres forældre, for det stykke arbejde jeg udfører.

 

Ser man bort fra det rent sportslige, mener Kim Lie, på baggrund af egne og andres erfaringer, at den Amar’kanske svømmeklub har mange andre gode ting at byde på: - Jeg ser frem til at arbejde i en organisation, hvor tingene bare spiller: Derudover glæder jeg mig til, at være en del af det klubmiljø, som jeg kender, og ved at KVIK er kendt for. Den daglige omgang med dygtige kollegaer og sparringen med en af Danmarks bedste trænere, cheftræner Niels-Jørgen Jørgensen, er også noget som jeg vil sætte pris på.

 

SvømmeSport ønsker Kim tillykke med det nye job og ønsker ham held og lykke med arbejdet. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.