Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


DHIF: 4 svømmere med Downs syndrom svømmer Christiansborg Rundt


28-08-2014 14:10:41:
Af: Jens Winther

Fed udfordring til fire svømmere fra Sigma handicap, de hopper i Københavns Havn på lørdag for at deltage i Krüger Stafetten. 


Når Krüger Stafetten lørdag svømmes som en del af det populære åbent vand-stævne Christiansborg Rundt, er fire unge svømmere med Downs syndrom fra Sigma Handicap med i feltet.
 

19-årige Oliver Roug Nielsen, 16-årige Cecilie Beer, 15-årige Eva Rosted og 18-årige Markus Munkholm har stillet sig selv en fed udfordring. Lørdag hopper de fire svømmere med Downs syndrom en efter en i Københavns Havn, hvor de til sammen skal svømme de 2.000 m rundt om Christiansborg.

 

- Det har været rigtig sjovt at forberede vores svømmere til stafetten. De har svømmet i bølger, vind, strøm, mørkt vand, mængder af vandmænd og i regnvejr, så de burde efterhånden være rimelig godt forberedt, og de glæder sig meget, siger Cathrine Rosted, der er teamets kontaktperson. 
 

Starten på Krüger Stafetten går ved Den sorte Diamant kl. 13.10, og Sigma Handicap er med i første heat. Oliver Roug Nielsen er første mand i vandet, og han skal svømme til Nationalbanken, hvor Cecilie Beer er klar til at afløse ham. Cecilie bliver afløst af Eva Rosted, der står klar ved Gammel Strand. Evas tur starter på grund af metrobyggeri i en tunnel, da en kort del af kanalen er overdækket. Sidste tur tager Markus Munkholm, der skal bringe stafetten i mål, hvor Oliver startede - ved Den sorte Diamant. Stafetten der skal bringes rundt er et bånd som svømmeren skal have om hånden mens der svømmes. Båndet gives videre til næste svømmer i skiftet.

 

- I Dansk Svømmeunion er vi glade for, at Christiansborg Rundt er for alle. Særligt glædeligt er det, at vi har et hold fra Sigma Allerød med, og samtidig er det en fin udvikling af det gode samarbejde, vi har med Dansk Handicap Idræts-Forbund, siger svømmeunionens direktør Pia Holmen.
 

For yderligere oplysninger om teamet, kontakt Cathrine Rosted på tlf. 40 45 76 87
 

 

Her er de fire forventningsfulde svømmere fra venstre: Cecilie Beer, Eva Rosted, Oliver Roug Nielsen og Markus Tufvesson Munkholm 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.