Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dansk Svømmeunion: Christiansborg Rundt forløb uden problemer


31-08-2014 16:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Det årlige åbent vand-arrangement i hovedstaden kørte til UG med kryds og slange, vurderer konsulent Morten Hinnerup.


Det ligger efterhånden godt på rygraden at stable det årlige Christiansborg Rundt på benene, hvorfor det også forløb uden de store problemer, da det fandt sted lørdag.

 

Det siger Morten Hinnerup, der er konsulent i Dansk Svømmeunion og står i spidsen for åbent vand-eventet i de københavnske kanaler.

 

- Det er gået rigtig godt. Jeg er glad og stolt over et fantastisk arrangement, der i hvert fald i min bog bare har kørt til UG med kryds og slange. Alle vores hjælpere har gjort et fantastisk arbejde, og jeg synes kun, at jeg har set glade og tilfredse deltagere i løbet af dagen, siger han og tilføjer:

 

- Nu er det tæt på tiende år, at vi arrangerer løbet, og mange af vores frivillige har været med næsten alle årene. Så vi er ved at have en god rutine i at gøre det, og vi er også blevet ret dygtige til at håndtere, at arrangementet udvider sig år efter år.

 

Dansk Svømmeunion modtog historisk mange deltagere til dette års Christiansborg Rundt. Helt præcist var 2501 tilmeldt til at svømme den to kilometer lange rute. Derudover havde man også modtaget 89 tilmeldinger til Krüger Stafetten, hvor hold bestående af fire personer svømmer en halv kilometer hver.

 

Det vil sige, at der var præcist 2857, der hoppede i Københavns havn lørdag, efter at byens overborgmester, Frank Jensen (V), havde holdt åbningstale og sendt det første heat afsted.

 

Vinderen på damesiden blev svenske Ellen Olsson fra Skåre Swimclub med tiden 24,09, mens AGF’s Peter Madsen tog sejren hos herrerne med tiden 23,01. Krüger Stafetten blev vundet af DOWSA Dominaters i tiden 23,59.

 

Morten Hinnerup hoppede selv i havnen og svømmede omkring den danske parlamentsbygning i ét af de sidste heats, og han vurderer, at lørdagens dårlige vejr ikke betød noget for dem i vandet.

 

- De bliver våde alligevel. Men jeg tror, at det har haft betydning for, hvor mange af tilskuerne der blev hængende. Jeg synes dog, at der har været mange mennesker, og jeg kunne se ude på ruten, at der var mange mennesker.

 

- Men det ville selvfølgelig have været dejligt med noget blå himmel. Det kunne vi godt tænke os til næste år, siger Hinnerup, der også krydse fingre for, at TeamTvilling, som havde inviteret fire andre med et handikap til at svømme Christiansborg Rundt sammen med dem, vil vende tilbage i 2015.

 

- Jeg synes bare, at det er fedt, at de havde lyst til at være med i vores event. Der er ingen tvivl om, at de er meget eftertragtet lige i øjeblikket, hvor de så sent som i sidste weekend lavede en kæmpe præstation (KMD Ironman Copenhagen, red.). Og nu var de så også med her med et større projekt, hvilket vi ønsker dem held og lykke med. Og vi håber, at de kommer med endnu flere næste år.

 

- Det kunne være rigtig spændende, siger Morten Hinnerup.

 

Læs mere om, hvordan dette års Christiansborg Rundt forløb, her.

Læs også ”TeamTvilling prøvede kræfter med Christiansborg Rundt” 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.