Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


TrygFonden støtter åbent vand-begivenheden Christiansborg Rundt


13-06-2015 09:55:00:
Af: Nora Thomsen

For fremtiden hedder Dansk Svømmeunions arrangement i hjertet af København derfor "TrygFonden Christiansborg Rundt".


Pressemeddelelse, udsendt af Dansk Svømmeunion lørdag, den 13. juni:

Med målrettet fokus på den populære to kilometer svømmetur i hjertet af København, intensiverer TrygFonden samarbejdet med Dansk Svømmeunion om at skabe opmærksomhed omkring sikkerhed ved og i vand. Begivenheden ændrer samtidig navn til ”TrygFonden Christiansborg Rundt”.


For præcis 10 år siden blev Dansk Svømmeunions åbent vand-begivenhed, Christiansborg Rundt, afholdt for første gang. Tanken om at hoppe i kanalerne i hjertet af hovedstaden var for mange en udfordring, som skulle overvindes for en stund. For kunne man nu også det. Men ja – det kunne man, og de dengang i alt 260 deltagere er siden da vokset til et forrygende deltagerantal på mere end 2.500 i 2014 og i år med garanti for endnu en deltagerrekord, når vi passerer mere end 3.000 deltagere.


Christiansborg Rundt deltagere passerer Den sorte Diamant mens publikum følger med. Foto: Michael Vienø.

Christiansborg Rundt har uden tvivl ramt en nerve blandt åbent vand-svømmere, som her kan kombinere fysisk udfordring med en unik mulighed for at opleve København fra en ny vinkel.


Dansk Svømmeunion har altid haft et stort fokus på sikkerheden omkring Christiansborg Rundt. Her har unionen alle år haft glæde af samarbejdet med TrygFonden i det non-kommercielle samarbejde TrygFonden Kystlivredning, som hvert år har fokus på badesikkerhed via livredderpatruljer og de rød-hvide livreddertårne på strande og ved havnebade. TrygFonden Kystlivredning er hvert år klar med et team af livreddere, som holder øje med Christiansborg Rundt deltagerne på hele ruten både til lands og til vands. 

I år intensiveres dette samarbejde yderligere, idet TrygFonden nu ikke blot støtter med mandskab til at overvåge svømningen men også støtter med midler til at udvikle yderligere på begivenheden fremadrettet.

 

Hos Dansk Svømmeunion er direktør, Pia Holmen, glad for at have indgået en aftale med TrygFonden omkring Christiansborg Rundt:

- Vores fokus er i høj grad rettet mod sikkerhedsforholdene, når vi arrangerer åbent vand-svømning. Her er TrygFonden, som vi i forvejen samarbejder med både via TrygFonden Kystlivredning og i et nyligt påbegyndt treårigt forskningsprojekt med fokus på at alle skal lære at svømme, helt oplagt at involvere i en begivenhed som Christiansborg Rundt. Jeg kunne ikke forestille mig en virksomhed eller organisation, som kunne matche os bedre på dette område og er overbevist om, at vores samarbejde bliver rigtig godt, siger direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen.

Åbent vand-svømning generelt udvikler sig markant i disse år. Med en øget vækst indenfor  området og dermed et voksende antal åbent vand-begejstrede deltagere i søer, fjorde, åer med mere er der behov for at skærpe fokus på det, at færdes sikkert i og ved åbent vand. Dette har TrygFonden stort fokus på, hvilket er årsagen til, at fonden nu går aktivt ind i samarbejdet omkring Christiansborg Rundt:


- Det er naturligt for TrygFonden at indgå et tættere samarbejde om Christiansborg Rundt. Vi vil gerne være med til at sætte fokus på en motionsform, som mange kan træne sig op til og have stor fornøjelse af. Åbent vand-svømning kan dyrkes i hele landet og styrker samtidig ens svømmekundskaber, siger René Højer, ansvarlig for bade- og vandsikkerhed i TrygFonden.

Når Christiansborg Rundt afholdes lørdag den 29. august kommer det nye samarbejde blandt andet til udtryk ved, at man kan møde livredderne og det karakteristiske rød- og hvidstribede livreddertårn på stævnepladsen. Her kan gæster og deltagere få indblik i kystlivredderens arbejde og få gode råd om, hvordan man passer godt på sig selv og hinanden, når man færdes i og ved åbent vand.


Fakta om Christiansborg Rundt:
Christiansborg Rundt afholdes altid den sidste lørdag i august.
I 2009 blev der afholdt FINA World Cup 10 km. samme dag som Christiansborg Rundt. Her svømmede de stærke internationale elitesvømmere således ruten fem gange.
Christiansborg Rundt flyttede stævneplads fra Frederiksholms Kanal til Søren Kierkegaards Plads i 2010.
I 2010 sendte Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, de første svømmere afsted ved Christiansborg Rundt.
I 2010 blev Christiansborg Rundt udvidet med firemands-stafetten Krüger Stafetten, hvor de 2.000 meter rundt om Christiansborg inddeles i fire mindre bidder á 500 meter.
I 2011 måtte Christiansborg Rundt aflyses blot få timer før start på grund af et voldsomt skybrud over København.  
I 2012 svømmede Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary, Christiansborg Rundt.
I 2015 kombineres Christiansborg Rundt med en LEN Europa Cup i 10 km. åbent vand. Her deltager nogle af Europas stærkeste elitesvømmere indenfor åbent vand.

Relevante hjemmesider:
www.openwater.dk
www.copenhagenswim.com
www.trygfonden.dk
www.respektforvand.dk

Yderligere oplysninger:           
Pia Holmen, direktør, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 61.
René Højer, områdechef for sikkerhed, TrygFonden, mobil: 20 70 38 92.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.