Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Frank Jensen: Christiansborg Rundt vil vokse sig endnu større


30-08-2014 12:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Københavns overborgmester har kun rosende ord tilovers for Dansk Svømmeunions åbent vand-arrangement omkring den danske parlamentsbygning.


Historisk knap 3000 vandglade mennesker hopper i de københavnske kanaler lørdag for at svømme den to kilometer lange rute Christiansborg Rundt. Og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), er overbevist om, at det tal nok skal vokse sig større i fremtiden.

 

- Det er super flot, og det er et stort cadeau både til Dansk Svømmeunion og de sponsorer, der bakker op om unionen. Jeg er sikker på, at det her event – den her store sportsbegivenhed, som Christiansborg Rundt er, vil vokse sig endnu større, siger overborgmesteren til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Københavns havn er stor, så der er plads til at kunne udvide, og det ser jeg frem til, fordi det er også et godt symbol på, hvad vi gerne vil kendes for ude i verden: vores grønne løsninger og vores rene vand.

 

Overborgmester Frank Jensen (S) åbnede dette års Christiansborg Rundt. Foto: SvømmeSport.

 

Frank Jensen er overbevist om, at der er mange andre storbyer ude i verdenen, der misunder København for hovedstadens rene havne, som kun findes i dag, fordi man tilbage i 1980’erne besluttede at investere i netop det.

 

- Der har været store investeringer i at gøre Københavns havn ren og fortsat holde havnevandet rent, selvom at København vokser så meget, som byen nu en gang gør.

 

- Derfor står vi i dag og har så rent havnevand, så man kan svømme i det. Og det er der rigtig mange andre byer, der også gerne vil have, men det tager noget tid at komme derfra, hvor de er nu, til hvor vi er kommet, lyder det fra Frank Jensen, der holdte åbningstale og satte det første heat i gang ved dette års Christiansborg Rundt.

 

Tidligere år har den tjansen været tildelt den tidligere Kultur- og Fritidsborgmester, Pia Allerslev (V), som så også er hoppet i havnevandet bagefter for at svømme ruten omkring den danske parlamentsbygning.

 

Sidstnævnte blev dog ikke tilfældet for Frank Jensen i og med, at han skulle videre til Copenhagen Pride, som også finder sted i København lørdag.

 

Men det er ikke utænkeligt, at vi får lov til at opleve Københavns overborgmester trække i våddragten til næste års Christiansborg Rundt.

 

- Det kunne jeg godt finde på. Det ser fristende ud. Jeg kan godt lide at svømme, og jeg har gjort det meget i mine unge dage, hvor jeg også deltog i svømmestævner. Så det er ikke fremmede for mig. Og jeg er åbent vand-svømmer om sommeren, så jeg ved, at vandet er dejligt og blødt.

 

- Jeg har dog ikke nogen våddragt, så jeg kan godt se, at jeg skulle anskaffe mig sådan én, hvis det skulle være, siger Frank Jensen og smiler.

 

I alt 2501 deltagere er meldt til at svømme Christiansborg Rundt i år, mens Dansk Svømmeunion har modtaget 89 tilmeldinger til Krüger Stafetten, hvor hold på fire personer deles om at svømme de to kilometer.

 

Sidste svømmer forventes i mål omkring klokken 17, hvor den hurtigste kvinde og mand samt det hurtigste hold vil blive kåret.

 

Læs mere om Christiansborg Rundt her.

Læs også ”Lotte Friis om Christiansborg Rundt: Det var slet ikke så farligt" og se SvømmeSports interviewet med livredderen Kasper, der er blandt de 18 livreddere, som holder øje med sikkerheden til åbent vand-arrangementet, her. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.