Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

28
Juni
2019
Svømning
BOCKSTENSDOPPET 2019
Varberg, Sverige

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Ellen Garne elsker Christiansborg Rundt


04-09-2013 09:45:52:
Af: Anna Birkbak

Danmarks største Open Water-entusiast har skrevet en beretning fra i lørdags.


Vi har modtaget denne beretning fra Christiansborg Rundt af Ellen Garne. God fornøjelse:

 

"Jeg elsker Christiansborg Rundt… og nu elsker jeg også Krüger-Stafetten.  

Turen rundt om Christiansborg har jeg svømmet en del gange, men har aldrig skullet passere en 80 meter lang tunnel. I dagene før var jeg derfor svært tilfreds med, at Erik Bech tilbød at tage tredje-turen, da Dansk Svømmeunions Åbent vand-udvalg lavede holdopstilling i Krüger-stafetten, imens rygter om en tunnel-rotte-koloni begyndte at sive. Tunnelen viste sig ikke at være noget problem at svømme igennem, men lidt gøs det vel i de fleste af os, da vi passerede det kulsorte vand i tunnelen.

Man skal aldrig gå ned på stemningen i en stafet, så i startområdet blev der lagt strategier, peptalket og råbt kampråb, før de 82 tilmeldte stafet-hold fordelte sig på start og skiftesteder. Der blev blandt sikkert meget andet diskuteret håndsignaler og position for den, der lå i vandet og ventede på at overtage armbånds-depechen og den, der var på vej for at aflevere den. Og hvordan videregiver man hurtigst en armbånds-depeche i vand? Et fast håndtryk med en hurtig flytning af armbåndet fra en arm til en anden kan anbefales. Og så det mere lavpraktiske: Hvem stiller hvilke sko hvor og hvem tager dem med tilbage til startområdet? Eller kan man spadsere på bare tæer i København? Hvornår starter vores stafet-hold? Hvor hurtigt svømmer den/dem, der starter før mig? Hvor hurtigt svømmer de andre? Hvem er vores nærmeste konkurrenter? SKAL vi overhovedet forsøge at svømme fra nogen eller skal vi bare svømme og have det sjovt? Hvem hepper hvor, hvordan og hvornår?

Der var god stemning og højt humør, da jeg på bare tæer ankom til skiftested 3 ved Frederiksholms kanal. Jeg gætter, der også var lidt fest i gaderne ved skiftested 1 ved Nationalbanken og skiftested 2 ved Gammel Strand. 

Mathilde Riis Sørensen med orange sidste-stafet-heat-badehætte var den første stafetsvømmer, der nåede Frederiksholm Kanal. Hold da op, det hold havde fart på, jeg kan godt forstå, de vandt!

Som medlemmer af det, der engang var unionens Åbent vand-udvalg, havde Peter Christensen, Caroline Kleemann, Erik Bech og jeg selvfølgelig en forventning (læs: drøm!) om at komme først i mål af alle, men ung elite er svær at hamle op med (træning hjælper!), så det lød mere realistisk at svømme fra et stafethold med medlemmer af Dansk Svømmeunions bestyrelse.

Trods den kolossale vækst i antallet af svømmende danskere, der flytter sommerturene ud i naturen, er det ingen hemmelighed, at den danske svømmeelites fantastiske præstationer de senere år kun er nået med time efter time efter time med benhård indendørs svømmetræning. Så - præcis som frygtet kunne de udendørs-elskende ikke følge med de indendørs trænende, selvom dysten foregik i havvand. Så ja, åbent vand-udvalgets Krüger-stafethold fik bank af bestyrelsens hold. Og ved Christiansborg Rundt 2013 blev Mathilde Riis Sørensen, indtil i går dansk svømnings åbent vand-heltinde, svømmet agterud af Lotte Friis, Danmarks indendørs langdistance-svømmedronning. 

Jeg håber, tror på og krydser fingre for, at Lotte Friis, Anton Ipsen og alle I andre unge svømme-stjerner derude får lyst til at prøve (flere) kræfter med svømning i naturen. Der ligger masser af spændende udfordringer og venter på jer. Svømning i naturen er verdens bedste sport – kast jer ud i det!"

 

Mange tak til Ellen Garne. 

Se de seneste nyheder

25-06-2019 13:04:00

Som eneste dansker ved mesterskaberne stiller Laura Valore op i konkurrencerne på 1 og 3 meter.

 
23-06-2019 22:00:00

Denne weekenden har landsholdet deltaget ved det internationale stævne Sette Colli, som også var det tredje og sidste stop på den VM-forberedende tur.

 
19-06-2019 19:00:00

Andet stop på landsholdets VM-forberedende tur er Open de France, hvor fire af landsholdets svømmer har deltaget.

 
17-06-2019 12:00:00

Fem danske landsholdssvømmere har netop overstået Mare Nostrum i Barcelona med ganske respektable resultater.

 
12-06-2019 16:15:00

Dansk Svømmeunion kan i dag offentliggøre, at det nuværende træner-team på unionens og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC) i svømning ændres.