Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
PR Sommerstævne 2024, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Lotte Friis om Christiansborg Rundt: Det var slet ikke så farligt


29-08-2014 10:00:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Jeg havde bygget det op til at være vildt slemt, fortæller sidste års kvindelige vinder af åbent vand-arrangementet i de københavnske kanaler.


Hun er netop hjemvendt fra EM i Berlin og vil derfor ikke være blandt de historisk mange deltagere til dette års Christiansborg Rundt, som finder sted lørdag.

 

Men Lotte Friis, som vandt det traditionsrige åbent vand-arrangement sidste år, fortæller gerne om, hvordan hun husker sin deltagelse – og ikke mindst om, hvordan hun havde skabt sig et billede af, at det ville være farligt at bytte klorvandet ud med havvandet.

 

- Det var mit første åbent vand-arrangement, og det var sjovt. Slet ikke så farligt, som jeg havde troet, at det ville være. Det var meget anderledes fra det, jeg var vant til, fordi der var ting i vandet, som jeg skulle svømme forbi – en vandmand, en cykel på bunden og så videre, siger en storsmilende Lotte Friis til SvømmeSport og tilføjer:

 

- Det var meget koldt, men jeg havde frygtet, at det ville være endnu mere koldt, så jeg ikke kunne trække vejret. Derudover er jeg ikke så vild med havvand. Så jeg havde nok bygget det op i mit hoved til, at det var vildt slemt og farligt. Men det var slet ikke tilfældet.

 

Den 26-årige landsholdsvømmer fortæller, at grunden til, at hun overhovedet valgte at hoppe i vandet omkring Christiansborg sidste år, var fordi, at hun blev spurgt.

 

- Det var Dansk Svømmeunion, der spurgte, om jeg var interesseret i at deltage, og jeg tænkte derfor, at jeg lige så godt kunne prøve det, fordi det kun er to kilometer. Desuden havde der været snak om, at jeg skal svømme 10 km åbent vand til OL. Så jeg tænkte også, at det nok var meget godt at starte ud med Christiansborg Rundt.

 

- Jeg har dog ikke svømmet i åbent vand siden, fortæller Lotte Friis, der til dagligt træner i USA og er kendt for sin triumfer på langdistancerne 400 m fri, 800 m fri og 1500 m fri.

 

Podiepladserne formåede hun dog ikke at nå under sidste uges EM på langbane i Berlin, fordi hun blev ramt af sygdom. Derudover måtte hun erkende, at hun nok ikke havde fået trappet godt nok ned i sin træning op til det europæiske mesterskab.

 

Så nu står den på hvile og ferie i Grækenland til landsholdssvømmeren, der på trods af sin manglende tilstedeværelse til dette års Christiansborg Rundt, klart anbefaler andre konkurrencesvømmere at starte ud med turen i de københavnske kanaler, hvis de ønsker at kaste sig ud i åbent vand.

 

- Det er ikke så langt, og det er ikke rigtig åbent vand, fordi det jo bare er rundt inde i kanalerne. Så det er ikke så slemt med strømmen og sådan, hvorfor jeg synes, at det er et meget godt begynderstævne.

 

- Og så er det bare meget hyggeligt, fordi der er rigtig mange mennesker og en meget afslappet stemning, fortæller Lotte Friis.

 

Dansk Svømmeunion har i år modtaget knap 3.000 tilmeldinger til Christiansborg Rundt, som skydes i gang lørdag klokken 10:45, mens Krüger Stafetten først løber af stablen klokken 13:10.

 

Deltagertallet er historisk højt, og hvem der når først i mål for henholdsvis kvinder og herrer samt på Krüger Stafetten, vil SvømmeSport reportere om på dagen.

 

Læs mere om arrangementet her.

 

Læs også ”Følg 3.000 friske svømmere i kanalerne rundt om Christiansborg på lørdag” og ”Rekordstort antal tilmeldte til Christiansborg Rundt” samt ”Lotte Friis vender tomhændet hjem fra EM: Det er underligt” 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.