Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Læs debut-fortælling for stafethold ved Chr.borg Rundt


03-09-2013 18:43:21:
Af: Anna Birkbak

Alle fire deltagere på denne Krüger-stafet var med for første gang ved årets Åbent Vand-arrangement.


Holdet har startnummer 9206, og de er med i andet heat for Krüger-stafetterne. Det er første gang, nogen af dem deltager i Åbent Vand-stævnet, og ideen er Helle Rasmussens, der svømmer førsteturen på stafetten.

 

De fire svømmere er alle fra IT-firmaet Oracle, og igennem firmaet har Helle Rasmussen fået organiseret fælles svømmetræning i crawl. Forløbet har varet et år nu, og de fire er klar til at hoppe i bølgerne rundt om Christiansborg.

 

På andenturen er Mikkel Christensen, mens tredjeturen svømmes af Helle Ravn. Hun kom med på et afbud, men er alligevel rimelig fortrøstningsfuld: ”Jeg har svømmet lidt med USG’s udendørshold det sidste års tid. I tirsdags var jeg ude og svøme en 3-4 kilometer, så det skal nok gå i dag!” siger hun inden løbet.

 

Sidsteturen på stafetten svømmes af Kim Estrup. Han glæder sig meget til at svømme i dag, for han har kun to gange været i åbent vand og prøvet fornemmelsen af bølgerne og saltvandet.”Man kan mærke, at der er mange flere, der gerne vil lære at svømme i åbent vand. Der er jo rigtig mange med i år. Jeg har været meget glad for at lære crawl, selvom det er svært når man er vant til brystsvømning – vejrtrækningen er helt anderledes! Så måske veksler jeg lidt,” siger Kim.

 

Helle Rasmussen fortæller på vej hen til startområdet, hvordan crawl-forløbet i firmaet er gået. De er to stafet-hold fra Oracle, og hele arrangementet har været rigtig socialt. ”Vi er ikke med for at vinde, men for at have det sjovt. Jeg fik ideen til crawl-undervisningen sidste år, og vi regner alle fire med at svømme crawl – måske bortset fra Kim.”

 

Vi har fået lov til at fange stafetten efter svømningen, og især Helle Ravn var glad for at have svømmet. Hun svømmede blandt andet under broen, der var sat op pga. metrobyggeriet: ”Jeg var lidt bange for at hyperventilere i starten, for det har jeg prøvet én gang før. Fordi man er så spændt, kan det godt ske. Men jeg havde styr på min vejrtrækning i dag. Så det gik fint, selv under broen hvor det var helt og aldeles mørkt. Jeg svømmede pilskævt, men jeg kom igennem. Og så var det var sjovt at prøve at overhale andre!” siger Helle.

 

Herunder ses Helle Ravn (yderst venstre) og Helle Rasmussen (yderst højre) fra stafetten. I midten til venstre ses Jakob Moll og til højre Camilla Kampmann, der begge ligeledes er fra Oracle, og som deltog i den anden stafet for firmaet.

 

Se resultater mv. på www.openwater.dk 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.