Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
22-02-2019 10:39:58
 
21-02-2019 13:03:17
 
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


”Jeg er glad for at få muligheden endnu en gang”


30-04-2016 10:20:00:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Farums Niklas Hedegaard blev efter Danish Open udtaget til Great Danes, og han ser frem til endnu en gang at være en del af holdet.


Der er nu i alt ti svømmere på Great Danes efter Danish Open, hvor seks nye svømmere blev tilføjet. 90'eren Niklas Hedegaard (Farum Svømmeklub) var en af de seks svømmere, og han ser i den grad frem til at være med på holdet – nu for anden gang.

 

- Det er jo anden gang, jeg bliver optaget på Great Danes, så jeg er selvfølgelig meget spændt på at møde de nye ansigter, og jeg håber, at vi får en sjov og spændende tur til Bergen i maj. Sidste gang fik jeg mange inputs med hjem fra diverse aktiviteter, så det håber jeg at få igen, fortæller Niklas og fortsætter:

 

- Jeg vidste slet ikke, at en udtagelse var en mulighed med min alder. Det kom som en glædelig nyhed. Sidst jeg var en del af truppen, var det utrolig lærerigt, så jeg er glad for at få muligheden endnu en gang. Det er aldrig for sent at indsamle erfaring og viden - jeg er jo kun 25.

 

Den glædelige nyhed om pladsen på Great Danes kom ovenpå et skuffende Danish Open for Niklas, der ellers havde arbejdet hårdt op imod stævnet, hvilket for mange var et af sæsonens højdepunkter.

 

- Jeg var ret skuffet oven på Danish Open. Jeg opnåede slet ikke det, jeg havde forventet i mine primære løb, fortæller han. Jeg har arbejdet utrolig hårdt i et forsøg på at omsætte mine kortbanetider til langbane, men det minder stadig om en helt anden disciplin - ja, næsten en helt anden sport.

 

Men trods den store skuffelse, er Niklas heldigvis allerede på vej mod nye mål.

 

- Selvom Danish Open har været et erklæret mål for mig de sidste 2,5 år - og jeg var langt fra målsætningen - så har jeg allerede vendt næsen fremad mod nye mål. Jeg brugte en-to dage på at være skuffet, og så er det videre.

 

- Jeg startede min kortbane sæson i mandags. Der er 26 uger til slutningen af oktober hvor en kvalifikation til VKM senest skal falde. Jeg kommer stadig til at svømme et par langbane stævner inden sommer, ligesom jeg også skal deltage til DM, men fokus er et andet sted, fortæller Niklas videre.

 

I den kommende måned deltager Great Danes ved Bergen Swim Festival, hvilket er et stævne, Niklas ser meget frem til.

 

- Jeg har været til Bergen Swim Festival de seneste to år, og jeg er ret vild med stævnet. Derfor er det fedt at have en undskyldning for at vende tilbage igen i år. Derudover håber jeg, at udtagelsen giver mulighed for at benytte sig af Team Danmarks eksperter såsom fysioterapeuter og massører. Skulle der ske noget frem mod næste topning, er det rart at have den mulighed for yderst kompetent hjælp, udtaler Farum-svømmeren og fortsætter om stævnet:

 

- Jeg håber, at det bliver en sjov tur med alle de andre drenge i truppen. Personligt har jeg planlagt en lidt lettere træningsuge i ugen op til stævnet for at være i stand til at fyre nogle gode tider af. Målet er at være nogenlunde frisk bag skamlen, så jeg har de bedste forudsætninger for at præstere. Det er altid svært at præstere på højt niveau, eller vide hvad man skal forvente på forhånd, når armene er tunge, og man ligger midt i den hårde træning. Sidste år havde jeg et glimrende stævne i Bergen, og det kunne være lækkert at gentage succesen!

 

Tak til Niklas Hedegaard for interviewet!

Du kan se hele det udtaget Great Danes hold her.

 

Niklas Hedegaard i poolen. Foto: Privat.  

Se de seneste nyheder

22-02-2019 10:39:58

Aalborg Svømmeklub inviterer til Åbent Hus i Svømmeland i Nørresundby. Det sker som led i partnerskabsaftalen med Dansk Svømmeunion, Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg.

 
21-02-2019 13:03:17

For tredivte gang afholdes der Sommer Universiade for alle sportsatleter, som er tilmeldt og studerer på universitetet eller er i gang med en anden videregående uddannelse.

 
11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.