Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

18
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
DÅMDÅM Galla 2024, Ringe

Idrætscenter Midtfyn, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Hvad gør man, når træningen ikke længere gør én glad?


14-02-2013 14:08:07:
Af: Anna Birkbak

Pernille Blume mærkede efter og tog den svære, men for hende nødvendige beslutning – at søge tilbage til velkendte rammer! Læs interviewet med den hjemvendte Sigma-pige her.


Fik du ikke set videoen med Pernille Blume fra i går, kan du se den på forsiden af SvømmeSport. Pernille valgte nemlig for kort tid siden at forlade Nice i Frankrig for at tage hjem til NTC, hvor hun for øjeblikket svømmer en gang om dagen. Da vi besøgte Pernille, fik vi også lejlighed til at høre mere om hendes beslutning om at vende hjem til Danmark. Du kan læse med herunder:

 

Hej Pernille. Hvad fik dig i første omgang til at være i tvivl om, hvorvidt du havde valgt det rigtige træningsmiljø – og hvornår begyndte tvivlen at dukke op?

”Altså der er ingen tvivl om, at det var nogle meget dygtige og disciplinerede svømmere, der var i Nice. De var ihærdige og pligtopfyldende med deres træning hver eneste dag. Men fordi træningen, som ofte var langdistance, langt hen ad vejen passede bedst til dem, så følte jeg aldrig, at jeg havde en god træning. Aldrig. Man har brug for at føle, at en træning er en sejr for én, bare en gang i mellem, men jeg var altid bagud, altid sidst, jeg sled i det hele tiden, og så følte jeg aldrig, at jeg fik noget positivt ud af det. Jeg kunne mærke, at det gjorde mig mere og mere ked af det, og jeg havde brug for at blive glad igen.”

 

”Og fordi det gik mig på hver dag, så fyldte det rigtig meget. Det har kørt rundt i hovedet på mig, og når man bruger så meget tid på det hver dag, så slider det én op. Derfor begyndte tvivlen at komme lidt før jul, hvor jeg nærmest følte, at jeg havde en undskyldning for at tage hjem og få snakket med dem, der kunne hjælpe mig. Jeg savnede også mine veninder her fra Danmark, og så hjalp det heller ikke, at der var en ret stor sprogbarriere mellem os på holdet. Franskmænd er ikke glade for engelsk, og selvom jeg kan sproget en lille smule, så kunne jeg slet ikke fortælle om mine problemer på fransk. Så det var sådan set flere ting, der fik mig til at overveje at flytte tilbage.”

 

Hvad tror du, at du får ud af oplevelsen? Hvad lærer du om dig selv?

”Jeg er hård ved mig selv, og jeg ser faktisk på det som om, at jeg har fejlet. Men på den anden side, så er det jo klart, at jeg må finde ud af, hvad der er bedst for mig selv. Lotte (Friis, red.) er jo helt vildt glad for Nice, og jeg har aldrig set hende så motiveret, som hun er nu. Men jeg har brug for at blive glad igen og være i trygge omgivelser, for at jeg kan få noget ud af min træning. Det har nok givet mig en større tro på mig selv, og at man skal lytte til, hvad man har brug for.”

 

”I Nice var mentaliteten også den, at man som svømmer skal give til holdet, og ikke tage fra det. Og jeg kunne jo ikke rigtig give så meget, selvom de godt kunne lide mig og mit gode humør. Frankrig er jo en kæmpe stor svømmenation, og jeg vidste, at der var masser at lære i sådan et miljø. Men der var bare så mange ting, som stod i vejen for, at jeg kunne bidrage positivt. Derfor besluttede jeg til sidst at komme tilbage til Danmark, hvor jeg kender folk og kan snakke med dem om, hvad der er godt for mig.”

 

Hvordan ser træningen og dine målsætninger ud i øjeblikket?

”Lige nu forsøger jeg at indhente en uge uden træning her på NTC. Shannon (Rollason, ny NTC-træner, red.) kommer jo til marts, og jeg glæder mig til at se, hvordan det fungerer. Men jeg kan faktisk ikke sige noget om, hvordan mine mål ser ud lige nu. For mig handler det om at finde en glæde til træning igen. Derfor kan jeg heller ikke sige noget om Trials osv., men jeg glæder mig til at se, om min beslutning om at komme tilbage kan give mig det, jeg har brug for som svømmer.”

 

Rigtig mange tak til Pernille Blume for de mange svar. Vi håber selvfølgelig på, at hun kommer ovenpå igen, og ønsker hende held og lykke med træningen.

I Bellahøjhallen var sportschef Mikkel von Seelen også til stede. Han er stand in som træner for Pernille, mens NTC-holdet og trænerne er på træningslejr i Thailand. Vi stillede ham to hurtige spørgsmål om Pernilles træningssituation og om den nye NTC-træner, Shannon Rollason. Læs med her:

 

Hej Mikkel. Hvordan ser Pernilles træning ud lige nu?

”Lige nu gælder det om at holde den kørende uden at tabe for meget. Man kan sige, at programmet nok ikke ville se sådan ud for en svømmer på hendes niveau, hvis tingene var som de skulle. Men vi forsøger at få det hele til at hænge sammen, så både jeg og Mark Vogel skiftes til at træne hende en gang om dagen her på Bellahøj. Shannon sender nogle programmer herover, og så tager vi den derfra. Det er jo også et sammenfald af interesser både fra vores, Pernilles og hans side om, at det skal køre så godt som muligt inden han overtager til marts.

 

Nu nævner du slev Shannon Rollason. Pernille håber på, at han kan komme med nye inputs og give hende lyst til at træne på NTC. Hvordan tror du hans ansættelse vil påvirke vores herresvømmere, der jo befinder sig mange andre steder end her på NTC i øjeblikket?

”Jamen det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi da har fået henvendelser fra svømmer fra flere sider. Han er jo interessant også i et rekrutteringsøjemed. Så vi håber jo på, at han kan tiltrække nogle flere svømmere. Men selvfølgelig skal kemien være der! Vi taler jo om rigtig, rigtig meget tid, man skal bruge sammen. Det afhænger ofte af personlighed, for at tingene skal fungere. Men jo, det bliver spændende at se!”

 

Vi vil også sige tak til Mikkel for hans tid. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.