Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

30
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Flot indsats af Pernille Blume


03-06-2019 16:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.


Tre stævner fordelt på tre byer forskellige steder i verden. Guangzhou i Kina. Budapest i Ungarn. Indianapolis i USA. Kun fire af de bedste svømmere fra hver nation – som vel at mærke har vundet medaljer ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM i Budapest i 2017, eller som er verdensrekordindehavere – kan deltage.

 

Konceptet er hårdt samt udfordrende og for Pernille Blume også en opportun chance.

 

– Det har været en god mulighed for at konkurrere med verdens bedste sprintere inden VM i Gwangju. Mine kvindelige modstandere har virkelig udfordret mig ved alle tre stævner, og på den måde har jeg netop fået prøvet kræfter med, hvad jeg kan præstere på allerhøjeste niveau. Det har uden tvivl været rigtig god træning for mig at kunne race imod mine største konkurrenter ved FINA Champions Swim Series 2019, fortæller Pernille Blume.

 

Pernille Blume ved Champion Swim Series i Budapest i Ungarn den 11.-12. maj 2019.

 

Det var Pernille Blumes første langbane stævne siden EM i Glasgow og forårets genoptræning. Både i Guangzhou og Budapest svømmede hun gode tider hjem på både 50m og 100m fri, hvor det i Guangzhou rakte til en tredjeplads i begge løb, mens det i Budapest blev til to gange andenplads. Det bedste resultat opnåede Pernille Blume i Indianapolis i weekenden, hvor hun med tiden 0.24.08 kom først i mål på 50m fri. På 100m fri blev det til endnu en andenplads.

 

– Jeg synes, at denne stævneserie har været rigtig god for Pernille Blume. Hun har haft optimale betingelser i form af omgivelser til stævnerne, og så har hun fået lov til at konkurrere imod den absolutte verdenselite, hvilke jeg betragter som et kæmpe plus i forberedelserne frem mod sommerens store mål – VM i Gwangju, lyder vurderingen fra landstræner Stefan Hansen. Under hele perioden med Champions Swim Series 2019 har Pernille Blume haft fokus på processen omkring løbstaktik. Hun har således haft mulighed for at afprøve forskellige strategier i et miljø udelukkende med konkurrenter fra verdenseliten, og den proces har ifølge landstræneren båret frugt:

 

– Der er ingen tvivl om, at det har været en gunstig mulighed for Pernille Blume. Ikke alene har hun kunne teste forskellige løbsstrategier, hun har også har lejlighed til at arbejde med, hvordan hun skal håndtere det pres, som følger med at konkurrere mod verdenseliten. At kunne konkurrere i et internationalt set-up af den karakter frem mod VM er uden tvivl en vigtig del af hendes personlige og sportslige udvikling, konkluderer landstræner Stefan Hansen.  

 

Pernille Blume vender tilbage fra tredje og sidste stævne i Indianapolis mandag, hvorefter forberedelserne til verdensmesterskaberne i Gwangju, Sydkorea i perioden 21.-28. juli intensiveres.

 

Kort om Champions Swim Series 2019:

Første stævne: Guangzhou, Kina – den 27.-28. april

Andet stævne: Budapest, Ungarn – den 11.-12. maj

Tredje stævne: Indianapolis, USA – den 31. maj – 1.- juni

 

Pernille Blume: Inviteret til at deltage på baggrund af hendes OL-guldmedalje på 50m fri fra 2016 samt hendes VM-bronzemedaljen på 100m fri fra 2017.Se de seneste nyheder

24-08-2019 10:00:00

Det er ikke kun i vandet, at vi finder dansk bidrag ved VM for Juniorer – også på bassinkanten slår Danmark sine folder.

 
23-08-2019 22:00:00

Både Clara Rybak-Andersen og Thea Blomsterberg var i aktion ved fredagens indledende afsnit, der bød på 200m individuel medley

 
22-08-2019 22:00:00

Thea Blomsterberg satte endnu en gang dansk junior rekord – denne gang på 100m brystsvømning.

 
22-08-2019 10:00:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.