Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Januar
2020
24
Januar
2020

EM-kortbane Glasgow

 

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Flot indsats af Pernille Blume


03-06-2019 16:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.


Tre stævner fordelt på tre byer forskellige steder i verden. Guangzhou i Kina. Budapest i Ungarn. Indianapolis i USA. Kun fire af de bedste svømmere fra hver nation – som vel at mærke har vundet medaljer ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM i Budapest i 2017, eller som er verdensrekordindehavere – kan deltage.

 

Konceptet er hårdt samt udfordrende og for Pernille Blume også en opportun chance.

 

– Det har været en god mulighed for at konkurrere med verdens bedste sprintere inden VM i Gwangju. Mine kvindelige modstandere har virkelig udfordret mig ved alle tre stævner, og på den måde har jeg netop fået prøvet kræfter med, hvad jeg kan præstere på allerhøjeste niveau. Det har uden tvivl været rigtig god træning for mig at kunne race imod mine største konkurrenter ved FINA Champions Swim Series 2019, fortæller Pernille Blume.

 

Pernille Blume ved Champion Swim Series i Budapest i Ungarn den 11.-12. maj 2019.

 

Det var Pernille Blumes første langbane stævne siden EM i Glasgow og forårets genoptræning. Både i Guangzhou og Budapest svømmede hun gode tider hjem på både 50m og 100m fri, hvor det i Guangzhou rakte til en tredjeplads i begge løb, mens det i Budapest blev til to gange andenplads. Det bedste resultat opnåede Pernille Blume i Indianapolis i weekenden, hvor hun med tiden 0.24.08 kom først i mål på 50m fri. På 100m fri blev det til endnu en andenplads.

 

– Jeg synes, at denne stævneserie har været rigtig god for Pernille Blume. Hun har haft optimale betingelser i form af omgivelser til stævnerne, og så har hun fået lov til at konkurrere imod den absolutte verdenselite, hvilke jeg betragter som et kæmpe plus i forberedelserne frem mod sommerens store mål – VM i Gwangju, lyder vurderingen fra landstræner Stefan Hansen. Under hele perioden med Champions Swim Series 2019 har Pernille Blume haft fokus på processen omkring løbstaktik. Hun har således haft mulighed for at afprøve forskellige strategier i et miljø udelukkende med konkurrenter fra verdenseliten, og den proces har ifølge landstræneren båret frugt:

 

– Der er ingen tvivl om, at det har været en gunstig mulighed for Pernille Blume. Ikke alene har hun kunne teste forskellige løbsstrategier, hun har også har lejlighed til at arbejde med, hvordan hun skal håndtere det pres, som følger med at konkurrere mod verdenseliten. At kunne konkurrere i et internationalt set-up af den karakter frem mod VM er uden tvivl en vigtig del af hendes personlige og sportslige udvikling, konkluderer landstræner Stefan Hansen.  

 

Pernille Blume vender tilbage fra tredje og sidste stævne i Indianapolis mandag, hvorefter forberedelserne til verdensmesterskaberne i Gwangju, Sydkorea i perioden 21.-28. juli intensiveres.

 

Kort om Champions Swim Series 2019:

Første stævne: Guangzhou, Kina – den 27.-28. april

Andet stævne: Budapest, Ungarn – den 11.-12. maj

Tredje stævne: Indianapolis, USA – den 31. maj – 1.- juni

 

Pernille Blume: Inviteret til at deltage på baggrund af hendes OL-guldmedalje på 50m fri fra 2016 samt hendes VM-bronzemedaljen på 100m fri fra 2017.Se de seneste nyheder

20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC. 

 
09-01-2020 07:23:00

Opsigelsen skyldes et ønske i familien om at vende hjem til Island oven på 13 år i Danmark.

 
05-01-2020 12:50:00

Den fornemme hæder blev tildelt svømmeren fra AGF Svømning/NTC ved den årlige sportsgalla ”Sport 2019” i Jyske Bank BOXEN i Herning lørdag aften.