Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Flot indsats af Pernille Blume


03-06-2019 16:30:00:
Af: Rebecca Hegelund

Ved den første udgave af FINA’s nye stævnekoncept, Champions Swim Series, viste Pernille Blume flotte takter mod verdens absolutte elite.


Tre stævner fordelt på tre byer forskellige steder i verden. Guangzhou i Kina. Budapest i Ungarn. Indianapolis i USA. Kun fire af de bedste svømmere fra hver nation – som vel at mærke har vundet medaljer ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM i Budapest i 2017, eller som er verdensrekordindehavere – kan deltage.

 

Konceptet er hårdt samt udfordrende og for Pernille Blume også en opportun chance.

 

– Det har været en god mulighed for at konkurrere med verdens bedste sprintere inden VM i Gwangju. Mine kvindelige modstandere har virkelig udfordret mig ved alle tre stævner, og på den måde har jeg netop fået prøvet kræfter med, hvad jeg kan præstere på allerhøjeste niveau. Det har uden tvivl været rigtig god træning for mig at kunne race imod mine største konkurrenter ved FINA Champions Swim Series 2019, fortæller Pernille Blume.

 

Pernille Blume ved Champion Swim Series i Budapest i Ungarn den 11.-12. maj 2019.

 

Det var Pernille Blumes første langbane stævne siden EM i Glasgow og forårets genoptræning. Både i Guangzhou og Budapest svømmede hun gode tider hjem på både 50m og 100m fri, hvor det i Guangzhou rakte til en tredjeplads i begge løb, mens det i Budapest blev til to gange andenplads. Det bedste resultat opnåede Pernille Blume i Indianapolis i weekenden, hvor hun med tiden 0.24.08 kom først i mål på 50m fri. På 100m fri blev det til endnu en andenplads.

 

– Jeg synes, at denne stævneserie har været rigtig god for Pernille Blume. Hun har haft optimale betingelser i form af omgivelser til stævnerne, og så har hun fået lov til at konkurrere imod den absolutte verdenselite, hvilke jeg betragter som et kæmpe plus i forberedelserne frem mod sommerens store mål – VM i Gwangju, lyder vurderingen fra landstræner Stefan Hansen. Under hele perioden med Champions Swim Series 2019 har Pernille Blume haft fokus på processen omkring løbstaktik. Hun har således haft mulighed for at afprøve forskellige strategier i et miljø udelukkende med konkurrenter fra verdenseliten, og den proces har ifølge landstræneren båret frugt:

 

– Der er ingen tvivl om, at det har været en gunstig mulighed for Pernille Blume. Ikke alene har hun kunne teste forskellige løbsstrategier, hun har også har lejlighed til at arbejde med, hvordan hun skal håndtere det pres, som følger med at konkurrere mod verdenseliten. At kunne konkurrere i et internationalt set-up af den karakter frem mod VM er uden tvivl en vigtig del af hendes personlige og sportslige udvikling, konkluderer landstræner Stefan Hansen.  

 

Pernille Blume vender tilbage fra tredje og sidste stævne i Indianapolis mandag, hvorefter forberedelserne til verdensmesterskaberne i Gwangju, Sydkorea i perioden 21.-28. juli intensiveres.

 

Kort om Champions Swim Series 2019:

Første stævne: Guangzhou, Kina – den 27.-28. april

Andet stævne: Budapest, Ungarn – den 11.-12. maj

Tredje stævne: Indianapolis, USA – den 31. maj – 1.- juni

 

Pernille Blume: Inviteret til at deltage på baggrund af hendes OL-guldmedalje på 50m fri fra 2016 samt hendes VM-bronzemedaljen på 100m fri fra 2017.Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.