Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Pernille Blume klar til nyt FINA-koncept


04-03-2019 18:20:15:
Af: Rebecca Hegelund

Som eneste dansker skal Pernille Blume kæmpe mod verdens absolutte elite, når der for første gang afholdes FINA Champions Swim Series 2019.


Pernille Blume er klar til at repræsentere Danmark ved et nyt stævnekoncept fra FINA, det såkaldte Champions Swim Series 2019. Den danske svømmeprofil skal i løbet af april, maj og juni konkurrere med verdens absolut bedste svømmere, og det er noget, som Pernille Blume ser frem til. 

 

– Jeg glæder mig til at få endnu en mulighed for at konkurrere med verdens bedste sprintere inden VM i Gwangju. Mine kvindelige modstandere kan virkelig presse mig, og på den måde kan jeg netop få prøvet kræfter med, hvad jeg kan præstere i sådanne pressede situationer. Det giver derfor rigtig god mening og rigtig god træning at kunne race imod mine største konkurrenter ved FINA Champions Swim Series 2019, fortæller Pernille Blume.

 

I begyndelsen af året har FINA lanceret Champions Swim Series 2019, hvor det kun er svømmere med medaljer vundet ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM i Budapest i 2017 samt verdensrekordindehavere, som inviteres til at deltage. Og der er lagt op til yderligere hård konkurrence, eftersom kun fire svømmere pr. nation kan udvælges.

 

– Først og fremmest er det jo interessant, at FINA tager initiativ til et stævnekoncept, hvor verdens allerbedste nuværende svømmere får mulighed for at konkurrere med hinanden på langbane. International konkurrence på højeste niveau er nemlig vigtigt for atleternes fortsatte sportslige udvikling. Dernæst er jeg sikker på, at såfremt FINA Champions Swim Series bliver en succes over de kommende år, så kan vi forvente et endnu højere sportsligt niveau ved fremtidens VM og OL, vurderer sportschef Lars Green Bach.

 

Pernille Blume efter 100m fri ved VM i 2017, der blev afholdt i Budapest i Ungarn. Foto: Patrick Kraemer.

 

Som bekendt har Pernille Blume fået foretaget en mindre operation, og der har derfor været tvivl om, hvorvidt hun kunne nå at blive klar til FINA Champions Swim Series 2019. Men efter to uger på træningslejr i Sydafrika sammen med resten af holdet fra det Nationale Træningscenter (NTC) er både Pernille Blume og NTC-cheftræner Martin Truijens optimistiske. Begge regner de med, at hun kan deltage ved det første stævne i FINA Champions Swim Series 2019, som begynder i slutningen af april.

 

– Det her nye koncept, hvor de bedste møder de bedste, er rigtig interessant set ud fra et sportsligt synspunkt. Det er også derfor, Pernille Blume skal deltage. Og så længe genoptræningen går som planlagt, så regner vi med, at hun er fuldt tilbage i slutningen af april, hvilket er perfekt timet i forhold til FINA Champions Swim Series 2019, siger NTC-cheftræner Martin Truijens. 

 

Det er Pernille Blumes OL-guldmedalje på 50m fri ved OL i Rio de Janeiro i 2016 og VM-bronzemedaljen fra Budapest i 2017 på 100 fri, der har sikret hende en invitation til den prestigefyldte stævneserie blandt verdenseliten. Foruden anseelsen ved at være blandt de udvalgte, er der i det nye stævnekoncept også en økonomisk gevinst, som vil kunne styrke interessen for rækken af nye internationale stævner.  

 

– Men deltagelsen bør efter min mening først og fremmest ske ud fra et sportsligt perspektiv og ikke på bekostning af det, som vægter højeste i denne sæson – VM på langbane i Gwangju. Derfor er det også på baggrund af dette sportslige perspektiv, at vi har vurderet, at Pernille Blume kan have gavn af at deltage ved de tre stævner. Nå det så er sagt, så kan økonomien også have betydning for, at FINA kan tiltrække de bedste atleter på dette tidspunkt af sæsonen og dermed skabe et stævne med den sportslige kvalitet, som de har ambitioner om, konkluderer sportschef Lars Green Bach.   

 

Champions Swim Series 2019 afholdes over tre omgang i løbet af foråret og den tidlige sommer, og i år er det i Guangzhou i Kina, Budapest i Ungarn samt Indianapolis i USA.

 

For yderligere information kan nedenstående kontaktes:

Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion: +45 29 20 61 60Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.