Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
16-01-2020 08:41:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

31
Januar
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


2 x GULD til Danmark torsdag aften ved EM i Berlin


21-08-2014 20:21:00:
Af: Nora Thomsen

Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer var hurtigst i henholdsvis 100 m rygsvømning og 200 m butterfly.


Nedenfor fremgår pressemeddelelse udsendt af Dansk Svømmeunion torsdag aften.

Torsdag aften blev den helt store medaljeaften for Danmark ved EM i Berlin. Således blev det til to Europamesterskaber til to svømmere fra Aalborg Svømmeklub – Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer.  

For unge Mie Ø. Nielsen blev torsdag aften til guldmedalje-aften, da hun i finalen i 100 m rygsvømning blev noteret for tiden 59,63 – en tid, som hun deler med den ungarske svømmer, Katinka Hosszu, der således også bliver Europamester på denne distance. Et fantastisk flot resultat af Mie Ø. Nielsen, der lagde hårdt ud på de første 50 meter, men på hjemturen ikke helt havde kræfterne til at fastholde det høje tempo og således lige præcis blev indhentet af den ungarske svømmer. Et fantastisk flot og spændende løb af Aalborgs Mie Ø. Nielsen.
Bronzemedaljen blev her svømmet hjem af den britiske svømmer, Georgia Davies, i tiden 59,74.


Mie Ø. Nielsen med guldmedaljen torsdag aften. Foto: Patrick Kraemer.

Oven på dette brag af en finale fortsatte Danmark de imponerende takter i langbanebassinet i Berlin, da det blev Viktor Bromers tur til at svømme finale i herrernes 200 m butterfly.
Viktor Bromer, der ligeledes svømmer for Aalborg Svømmeklub, lægger hurtigt ud og formår at holde føringen også på de sidste meter, hvor konkurrenterne dog begynder at svømme sig ind på danskeren. Men føringen holder hele vejen og Viktor Bromer vinder i den nye danske og nordiske rekordtid 1.55,29. En meget stærk præstation af danske Viktor Bromer.   
Sølvmedaljen gik her til den ungarske svømmer, Bence Biczo, i tiden 1.55,62. Bronze til Pawel Korzeniowski, Polen, i tiden 1.55,74.


En glad nykåret Europamester, Viktor Bromer. Foto: Patrick Kraemer.

Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/USA, var med i aftenens finale på 800 m fri. Her blev det til en lidt ærgerlig fjerdeplads for danskeren i tiden 8.27,21. Lotte svømmer lidt hurtigere i finalen sammenlignet med indledende afsnit, men er alligevel 5,15 sekunder fra bronzen, som her bliver svømmet hjem af Boglarka Kapas, Ungarn, i tiden 8.22,06.
Sølv til den spanske svømmer, Mireia Garcia Belmonte, i tiden 8.21,22 og endelig blev guldmedaljen og dermed mesterskabet svømmet hjem af den britiske svømmer, Jazmin Carlin, i tiden 8.15,54.

I damernes 100 m butterfly semifinaler var Jeanette Ottesen med i hurtigste tid fra indledende afsnit. I semifinalerne blev Lyngby/NTC svømmeren noteret for tiden 57,45, hvilket rakte til en fin plads i morgendagens finale som samlet nummer to. Hurtigste svømmer i aftenens semifinaler var Sarah Sjöström, Sverige, i tiden 57,39. Dermed bliver der her en virkelig interessant finale at følge, set med danske øjne, i morgen aften.

Også gårsdagens guldmedaljevinder i 100 m brystsvømning, Rikke Møller Pedersen, var i konkurrence torsdag aften. Her stod den på semifinaler på den dobbelte distance, 200 m brystsvømning. Den danske svømmer fra Herning/NTC bliver her noteret for tiden 2.22,32 og bliver samlet hurtigste svømmer i aftenens semifinaler. Så også her kan vi forberede os på en spændende finale med dansk deltagelse fredag aften.

Se alle resultater på den officielle hjemmeside: http://www.bln2014.de/?lang=en

I fredagens indledende afsnit er der dansk deltagelse i fire løb:
Pernille Blume, Sigma Swim Birkerød/NTC, og Julie Aglund Lauridsen, Sigma Swim Allerød/NTC, er med i indledende 200 m fri.
Viktor Bromer, Aalborg, og Daniel Skaaning, STT/VAT CPH/NTC, er med i indledende 100 m butterfly.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg, er med indledende 50 m rygsvømning.
Endelig har vi også Lotte Friis, Sigma Swim Allerød/USA, og Maj Howardsen, Sigma Swim Allerød, med i indledende 1500 m fri.

Indledende afsnit begynder klokken 09.30.

Komplet EM-program.
EM-program med dansk deltagelse.
EM-program fordelt på hver enkelt svømmer.

Pressekontakt under EM er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion
Tags: EM 2014

 

Se de seneste nyheder

24-01-2020 12:19:00

I en pressemeddelelse fremgår det, at klubben har styrket både sin svømmeskole med en svømmefaglig chef og talentudviklingen med tilknytning af Caroline Lindborg, som kommer til klubben med stor passion og viden om svømning.

 
22-01-2020 13:26:00

Partnerskabet skal blandt andet være med til at styrke setuppet omkring de bedste svømmere i Sigma Swim, kompetenceudvikle trænerne samt bidrage til udvikling af samspillet mellem træningsmiljøerne i området om den lokale talentudvikling. 
 

 
20-01-2020 09:16:00

Bliv bedre til at støtte dit barn og få gode råd med hjem når Janne R. Mortensen, Mental Motion, kommer med oplæg herom ved DM Årgang i Gladsaxe.

 
16-01-2020 08:41:00

Vi har en god nyhed til alle forældre til unge talenter i dansk svømmesport.

 
13-01-2020 09:40:00

Den nye træner har en spændende ”atletprofil” at byde ind med i trænerteamet og er samtidig den første kvindelige træner på NTC.