Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
22-02-2019 10:39:58
 
21-02-2019 13:03:17
 
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal
8
Marts
2019
Svømning
Øst Junior/Senior, Langbane
East Kilbride Badet

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Forrygende førstedag ved Danish Open med to svømmere under OL-kravtider


13-04-2016 20:50:19:
Af: Dansk Svømmeunion

Pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion: Anton Ørskov Ipsen og Mads Glæsner kom begge under OL-kravet onsdag aften ved Danish Open.


Dansk Svømmeunion har her til aften udsendt en pressemeddelelse, hvor der samles op på præstationerne på førstedagen ved Danish Open i Bellahøj Svømmestadion. Du kan læse den herunder:

 

På førstedagen af Danish Open i Bellahøj Svømmestadion blev der svømmet virkelig stærkt i langbanebassinet. Faktisk så hurtigt, at to svømmere formåede at kravle under de forjættede OL-kravtider.

 

Resultaterne opnåedes begge i den nervepirrende 400 m fri finale for herrer onsdag aften.

Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim Birkerød/USA), der til daglig studerer i USA, blev hurtigste svømmer i tiden 3.48,39, mens Mads Glæsner (Sigma Swim Allerød/USA), der ligeledes bor og træner i USA til daglig, var lige i hælene på Anton Ørskov Ipsen i tiden 3.48,42. Begge tider er flotte præstationer under OL-kravtiden, som lyder på 3.48,73. At de to svømmere klarede OL-kravtiden fremgik tydeligt af lydniveauet i Bellahøj Svømmestadion, hvor der var stor applaus til de to svømmere, da de nåede i mål.

 

En anden olympisk brik der faldt på plads under dagens finaleafsnit i Bellahøj, var i damernes 100 m fri finale, hvor Pernille Blume (Gladsaxe Swim/NTC) svømmede klart hurtigste på distancen i tiden 0.54,46. Dermed svømmede Pernille sig ind på damernes olympiske 4x100 m medley holdkap sammen med Mie Østergaard Nielsen (Aalborg Svømmeklub), Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) og Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC), der allerede er udtaget til OL. De samme fire svømmere kvalificerede holdkappen til OL med en femteplads ved VM i Kazan, Rusland i 2015.

 

På juniorsiden formåede Katrine Bukh Villesen, Thisted Svømmeklub, i onsdagens indledende afsnit at sætte dansk juniorrekord i 200 m butterfly i tiden 2.14,53. Katrine sletter her Christina Munkholms (Køge Svømmeklub) næsten fire år gamle juniorrekord fra 2012 og forbedrer tiden med 83/100 sekunder. Denne rekordtid kom imidlertid ikke til at gælde mange timer. Allerede i onsdagens finaleafsnit formåede Katrine således at skære yderligere et halvt sekund af rekordtiden, så den nu lyder på 2.14,03. To stærke præstationer af den unge svømmer fra Thisted. 

I formiddagens indledende 50 m brystsvømning for damer præsterede Josefine B. Pedersen (VAT-CPH/MK31) at forbedre sin egen danske juniorrekord med 17/100 sekunder i tiden 32,22. Et flot resultat af Josefine B. Pedersen.

 

På førstedagen af Danish Open har 10 svømmere klaret kravtider til EM junior, som afholdes i Ungarn i juli måned.

 

Det er følgende svømmere:
Amalie Søby Mortensen, Herning Svømmeklub

Cecilie Wiuff, Herlev Svømning

Emily Gantriis, Helsinge Svømmeklub

Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme-Club

Josefine B. Pedersen, VAT-CHP/MK31

Julie Kepp Jensen, A6/JGI

Katrine Bukh Villesen, Thisted Svømmeklub

Signe Bro, Lyngby Svømmeklub

Andreas Kaas Elmgreen, Lyngby Svømmeklub

Mikkel Gadgaard, Esbjerg Svømmeklub

 

Kravtider, livetiming, livestreaming samt daglige opdateringer

Kravtiderne til såvel OL, EM og EM for juniorer kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Mesterskaber/Internationale-kravtider/

DR livestreamer alle fem finaleafsnit. Streamingen bliver vist på: http://www.dr.dk/sporten/live/live-ol-medaljer-paa-spil-til-danish-open-i-svoemning

Der vil også være livetiming under stævnet. Dette kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=2715?&lang=3

Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews – både i form af tekster og video. Hold således også øje med denne hjemmeside.

 

Generelt om Danish Open 

Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, frem til og med søndag, den 17. april. Hver dag svømmes der to afsnit.

Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær søndag – klokken 17.30. Søndag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.

 

Program for Danish Open 2016

 

Der deltager i alt 371 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 64 klubber.

Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt OL-kvalifikationsstævne, har svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der svømmere med fra Færøerne, USA, Luxembourg, Trinidag & Tobago, Belgien, Irland, Frankrig, Holland, Tyskland, Sverige, Bolivia og Palæstina.

 

Nye tiltag ved Danish Open: Billetsalg og DJ-underholdning ved finaleafsnittene

For første gang ved et Danish Open vil publikum opleve billetsalg i forbindelse med finaleafsnittene.

Priserne er som følger: for voksne, 50 kroner (over 14 år) og for børn (3 – 14 år), 25 kroner.

Billetter til finalerne kan købes på billetto.dk eller ved indgangen (kontant eller MobilPay).

Vær’ opmærksom på, at selvom der måske er udsolgt på billetto.dk er det altid muligt at købe billet i indgangen. Alle kan således komme ind og følge finaleafsnittene.

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet

Pressen har adgang til Danish Open mod fremvisning af pressekort. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller sportschef, Lars Green Bach. Herefter får pressen adgang til stævnet.

I forbindelse med fredagens finaleafsnit vil der være særlige regler for pressens tilstedeværelse. Dette skyldes besøg af Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. For yderligere information herom henvises til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig.

 

Spørgsmål vedrørende OL og EM kan rettes til sportschef Lars Green Bach på mobil: 29 20 61 60. Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

 

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub. 

 

Venlig hilsen

Dansk Svømmeunion 

Se de seneste nyheder

22-02-2019 10:39:58

Aalborg Svømmeklub inviterer til Åbent Hus i Svømmeland i Nørresundby. Det sker som led i partnerskabsaftalen med Dansk Svømmeunion, Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg.

 
21-02-2019 13:03:17

For tredivte gang afholdes der Sommer Universiade for alle sportsatleter, som er tilmeldt og studerer på universitetet eller er i gang med en anden videregående uddannelse.

 
11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.