Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

27
April
2018
Svømning
Ullbergstrofén 2018
Göteborg
4
Maj
2018
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim Cup 2018
Vandhuset Park Vendia Hjørring
7
Maj
2018
Svømning
Landsholdet
Gloria Tyrkiet

Antwerp Diamond Speedo Race

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Afgørende Danish Open i næste uge


09-04-2016 17:00:00:
Af: Anna Birkbak

Dansk Svømmeunion har udsendt en pressemeddelelse omkring Danish Open, der i år kvalificerer til både OL, EM og EJM. Du finder al information her.


Danish Open den 13.-17. april på Bellahøj Svømmestadion er de danske svømmeres store styrkeprøve.

 

Fra onsdag i næste uge vil der derfor være fuld tryk på i langbanebassinet, og Dansk Svømmeunion har i den forbindelse udsendt nedenstående pressemeddelelse, så du kan holde overblikket over de mange ting, der er på spil. Læs med her.

 

Afgørende OL-kvalifikationer på spil for de danske svømmere ved Danish Open

Når Danish Open starter i næste uge i Bellahøj Svømmestadion, vil der være pres på for størstedelen af de bedste danske svømmere. Her står internationale udtagelser og – især – OL-kvalifikationer nemlig på spil.

 

 

Sidste chance for OL-kvalifikation på dansk grund

I skrivende stund er fem svømmere udtaget til OL. Det er Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC), Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømme Klub/NTC), Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub/USA), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub).

 

Hertil har Da nmark opnået to nationskvotepladser i holdkapper. Hvilke svømmere, der skal udfylde disse holdkap-pladser er endnu uvist. Både tider fra VM i 2015, Danish Open samt EM i London til maj vil danne grundlag for udtagelsen af svømmere til disse to holdkapper.

 

Ved Danish Open bliver det spændende at se, om nogle af de svømmere, som tidligere på sæsonen enten har præsteret tider under OL-kravtiderne eller været tæt derpå, de formår at opnå resultater under OL-kravet i løbet af stævnets fem dage.

 

Blandt disse svømmere er eksempelvis Pernille Blume (Gladsaxe Svøm/NTC), Pál Joensen (Aalborg/NTC), Anton Ørskov Ipsen (Sigma Swim/USA) og Søren Dahl (Herlev/USA).

 

Efter Danish Open vil der fortsat være en enkelt mulighed for at klare OL-kravtider for de danske svømmere. Det er i forbindelse med EM, som afholdes i London i perioden 16. – 22. maj.

 

Seniorsvømmerne svømmer således også om pladser til førnævnte EM i maj måned, og juniorsvømmerne om pladser til juli måneds EM for juniorer i Ungarn.

 

Stærke profiler på plads

Med ovennævnte betingelser for overhovedet at komme i betragtning til en af pladserne på sommerens OL-hold, er programmet sat for fem spændende konkurrencedage i langbanebassinet på Bellahøj.

 

Det betyder nemlig, at næsten hele den danske svømmeelite anført af Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC), Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømme Klub/NTC), Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) og Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) vil være samlet omkring svømmebassinet i Bellahøj Svømmestadion under Danish Open.

 

Eneste undtagelse er svømmeren Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub/USA), der allerede er udtaget til OL og som prioriterer at konkurrere i USA og dermed have færre lange rejsedage.

 

Foruden de danske profiler vil der også være enkelte store internationale profiler tilstede. Ikke mindst den tyske svømmer Paul Biedermann, der blandt andet er verdensrekordholder i 200 og 400 m fri (langbane) samt George Bovell (Trinidad & Tobago), som ved VM i Barcelona i 2013 vandt bronze i 50 m fri.

 

Kravtider, livetiming, livestreaming samt daglige opdateringer

Kravtiderne til såvel OL, EM og EM for juniorer kan ses via følgende link: http://www.svoem.org/Discipliner/Svoemning/Mesterskaber/Internationale-kravtider/

For de, der ikke har mulighed for at kigge forbi Bellahøj når det for alvor går løs, er der hjælp at hente. Således har Dansk Svømmeunion indgået et samarbejde med DR om livestreaming af samtlige fem finaleafsnit. Streamingen vil blive vist på www.dr.dk – nærmere info om dette link vil følge, når vi er tættere på Danish Open.

 

Der vil også være livetiming under stævnet. Dette kan følges via linket: http://livetiming.dk/?cid=2715?&lang=3

 

Dansk Svømmeunions nyhedssite på www.svoem.dk vil løbende blive opdateret med nyheder og interviews – både i form af tekster og video. Hold således også øje med denne hjemmeside.


Generelt om Danish Open
Danish Open afholdes i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1 – 3, 2700 Brønshøj, i perioden onsdag, den 13. april - søndag, den 17. april. Hver dag svømmes der to afsnit.

 

Indledende afsnit svømmes klokken 10.00. Finaleafsnittene svømmes alle dage - pånær søndag – klokken 17.30. Søndag begynder finaleafsnittet derimod klokken 17.00.

 

Se program for Danish Open 2016
 

Der deltager i alt 371 svømmere i Danish Open. Disse er fordelt på 64 klubber.

 

Da Danish Open er godkendt af det internationale svømmeforbund, FINA, som et officielt OL-kvalifikationsstævne, har svømmere fra flere nationer meldt deres ankomst. Foruden Danmark er der svømmere med fra Færøerne, USA, Luxembourg, Trinidag & Tobago, Belgien, Irland, Frankrig, Holland, Tyskland, Sverige, Bolivia og Palæstina.

 

Nye tiltag ved Danish Open: Billetsalg og DJ-underholdning ved finaleafsnittene
For første gang ved et Danish Open vil publikum opleve billetsalg i forbindelse med finaleafsnittene.

 

Priserne er som følger: for voksne, 50 kroner (over 14 år) og for børn (3 – 14 år), 25 kroner.

 

Billetter til finalerne kan købes på billetto.dk eller ved indgangen (kontant eller MobilPay) .

 

Der er opsat en ekstra tribune i hallen, således der er sikret gode pladser til publikum.

 

Ydermere vil der under alle finaleafsnit være en DJ tilstede som vil krydre de mange svømmekonkurrencer med en passende lydside.

 

Registrering af alt presse under stævnet påkrævet
Pressen har adgang til Danish Open mod fremvisning af pressekort. Alt presse skal lade sig registrere ved fremmøde til Danish Open hos Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig, Nora Thomsen, eller sportschef, Lars Green Bach. Herefter får pressen adgang til stævnet.

 

I forbindelse med fredagens finaleafsnit vil der være særlige regler for pressens tilstedeværelse. Dette skyldes besøg af Dansk Svømmeunions protektor, Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. For yderligere information herom henvises til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlig.

 

Spørgsmål vedrørende OL – herunder den kommende uges kvalifikationer – samt spørgsmål til EM kan rettes til sportschef Lars Green Bach på mobil: 29 20 61 60.

 

Tilsvarende spørgsmål vedrørende EJM kan rettes til talentansvarlig Thomas Stub på mobil: 20 62 13 50.

 

Arrangører af Danish Open er Dansk Svømmeunion i samarbejde med Hovedstadens Svømmeklub.

 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 

Note: Husk også SvømmeSports Danish Open konkurrence på Instagram! Tag et billede til mesterskaberne og tag med #DOswim2016 og TYRDanmark, så er du med i lodtrækningen om en lækker TYR-rygsæk. Vi udlodder tre styks! Læs alt om konkurrencen i vores nyhed. 

Se de seneste nyheder

22-04-2018 11:29:46

 

Aalborg Svømmeklub deltager med 13 svømmere til DM i basinlivredning, der afholdes i dag, søndag den 22. April, på Bellahøj Svømmestadion. 

 
22-04-2018 11:26:05

Til søndagens DM i indendørs konkurrencelivredning deltager Ronnie Dalsgaard fra KL SLSC. Målsætningen for stævnet er at kvalificere sig til sommerens VM og at sætte to Masters Verdensrekorder. 

 
21-04-2018 08:41:00

Pressemeddelelse: For andet år i træk kunne Helsingør Svømmeklub lade sig hylde som Årets Klub

 
20-04-2018 23:27:00

Andenholdstræner i Esbjerg Svømmeklub, Kris Wesselink, har sine svømmeres udviklingsproces i fokus ved weekendens Vestdanske Årgangsmesterskaber.

 
19-04-2018 22:49:50

Pressemeddelelse: Aalborg Svømmeklub, Aalborg Kommune, Elitesport Aalborg og Dansk Svømmeunion indgår en partnerskabsaftale som en del af det langsigtede mål om at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.