Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


”At tage til USA og svømme er den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet”


17-04-2016 13:30:00:
Af: Anna Birkbak

For to år siden var han tæt på at indstille karrieren, men i aften svømmer Søren Dahl med om en plads på OL-holdkappen i 4x200 fri.


Søren Dahl (Herlev Svømning/USA) var med til at kvalificere Danmark til OL på 4x200 fri ved VM i Kazan i august 2015, og i aften skal han svømme for at komme med på den samme holdkap – nu gælder det blot OL i Rio.

 

I indledende afsnit her til formiddag har Søren Dahl netop svømmet 1.48.97, og han er dermed videre som andenhurtigste dansker til aftenens finale. Kun Anders Lie var hurtigere i 1.48.33.

 

Med Sørens egne ord, så er finaleløbet i aften på 200 fri ”ikke underhypet”. Snarere tværtimod, og han vil faktisk helst ikke tale for meget om løbet:

 

- Der er rigtig mange mennesker, som har talt om den 200 fri i løbet af ugen. Så jeg er spændt, sindssygt spændt faktisk. For selvfølgelig håber jeg på, at jeg er blandt de fire hurtigste, fortæller Søren.

 

Et selvtillidspunkt for Herlev-svømmeren, der fredag aften i øvrigt vandt 50 butterfly ved Danish Open, er en stribe rigtig flotte tider til nogle af de amerikanske stævner denne sæson.

 

- Jeg har svømmet rigtig hurtigt på 200 fri til nogle af stævnerne i USA, så jeg ved, at jeg er klar til at svømme hurtigt, fortæller Søren. Det kunne jeg så også se på både min 50 fly og min 100 fri her til stævnet, som begge var store personlige rekorder. Så det er lækkert at have mærket det, og det tager lidt af presset af i forhold til 200 meteren.

 

I USA stiller Søren op for NC State (North Carolina), hvor også Anton Ørskov Ipsen og Andreas Schiellerup træner. Beslutningen om at rykke derover tog han for to år siden, da det var småt med motivationen:

 

- At tage til USA og svømme er den bedste beslutning, jeg nogensinde har truffet. Det er for fedt at kunne kombinere skole og at være blevet så meget hurtigere, efter jeg tog derover for to år siden. Dengang var jeg sådan set klar til at stoppe, fordi det ikke var så sjovt mere, og jeg var aldrig rigtig med inde over landsholdet. Men sidste år kvalificerede jeg mig så til VM i Kazan, og jeg fik lov at svømme holdkappen 4x200 fri, så det gjorde pludselig alting meget sjovere.

 

Søren fortæller også lidt om den måde, der bliver skabt et helt specielt fællesskab på holdene i USA. Man er mere end bare den enkelte svømmer, som stiller op for en klub:

 

- Det er noget helt andet at svømme i USA end her. Derovre svømmer man mere for sit hold, så man kan godt sammenligne stævnerne med DM-H. Vi er ca. 65 svømmere på holdet, og halvdelen er drenge. Når vi så er ude til stævner, så er man sammen som ét stort hold, og man håber på, at alle på éns hold svømmer godt. Det er et fedt system, for alle ligger og træner for det samme, og målet er ikke bare individuelle tider, men holdets samlede præstation.

 

En ekstra motivationsfaktor for Søren Dahl, når det går løs i aften, er at hans amerikanske træner er med ved Danish Open. På den måde har han et stærkt udgangspunkt for at gøre sit løb så optimalt som muligt. Men derudover kan man godt fornemme, at der er noget psykologisk ved den 200 fri, som gør den svær:

 

- Det nemmeste for mig er at tænke på, at jeg skal svømme hurtigt. Men det, der er svært ved den 200 fri, det er, at der ikke er nogen tid. Det er de fire hurtigste. Så jeg kan ikke rigtigt gøre noget ved det, hvis de fire hurtigste bare er hurtigere end mig. Så man skal ikke koncentrere sig for meget om, hvordan de andre svømmer – hvis man gør det, så tror jeg, at man bliver for nervøs. Selvfølgelig håber jeg, at de andre drenge svømmer hurtigt, for jo hurtigere de fire hurtigste er, jo sjovere bliver det, når den skal svømmes i Rio! Men min taktik er bare at håbe på, at jeg er hurtig nok. Og så må det briste eller bære.

 

Du kan følge med på Livetiming eller via DR's livestream når det går løs på Bellahøj allerede fra kl. 17.00.

 

Søren Dahl. Foto: Lars Møller. 

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.