Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
 
14-07-2019 20:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


”Vi har oplevet en nerve og intensitet, som nærmest hører til et internationalt mesterskab”


18-04-2016 14:00:00:
Af: Anna Birkbak

Sportschef Lars Green Bach evaluerer det – ifølge mange – bedste Danish Open nogensinde.


Søndag aften nåede antallet af svømmere under OL-kravet op på hele 13 svømmere. Og samtidig sender Dansk Svømmeunion det største hold af sted til EJM nogensinde – 25 EJM-svømmere blev præsenteret for Bellahøj Svømmestadion søndag aften.

 

Derudover væltede det ind med tilskuere til finalerne, og stævnets fem konkurrencedage gav alle deltagere og frivillige bedre mulighed for pauser og restitution.

 

På mange måder har det derfor været et succesfuldt stævne, og det var derfor en rigtig tilfreds sportschef, SvømmeSport fik fat i søndag aften:

 

- Det har været en rigtig god uge, og jeg synes vi har haft et fantastisk Danish Open, fortæller Lars Green Bach. Det har jo nærmest været som et internationalt mesterskab, det vi har oplevet her i aften, med den nerve og den intensitet, der har været. Det har været sport, når det er allerbedst.

 

Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, er yderst tilfreds med Danish Open.

 

Forhåbningerne om antallet af OL-, EM- og EJM-svømmere har heller ikke skuffet:

 

- Vi ender på 13 OL-kvalificerede. Det klager vi ikke over! Det er, hvad vi havde håbet på. Selvfølgelig er det jo ikke altid i sport, at der sker det, som man håber og tror på. Men svømmerne har taget alle stikkene hjem, de har været til stede og leveret det stykke arbejde, der skulle til. Så stor ros til alle de svømmere, der har kvalificeret sig, både til OL, EM og EJM, fortæller Lars Green Bach og fortsætter:

 

- 25 EJM-kvalificerede er overvældende. Det hænger selvfølgelig sammen med det ekstra junior-år, der er tilføjet, men det er væsentligt flere, end vi havde forventet. Det viser, at der er en god grøde i talentudviklingen rundt omkring i klubberne. Det er jo ikke bare få klubber, der er repræsenterede – svømmerne kommer fra et bredt spektrum af klubber, og det viser jo, at der er et godt og sundt fundament under dansk svømning. Men vi ved også, at det svære bliver at få løftet dem fra junior- til seniorsvømning, så der skal vi virkelig investere i fremtiden for, at det kan lykkes at få så mange som muligt af den her gruppe med videre på næste niveau.

 

Sportschefen benytter herefter lejligheden til at takke arrangørerne, der har været med til at afvikle et Danish Open under lidt andre rammer, end vi kender det:

 

- Hovedstadens Svømmeklub, officials og alle de frivillige har gjort et kæmpe stykke arbejde for at få det her til at klappe i de nye rammer, som er blevet taget fantastisk godt imod af alle svømmere, svømmeklubber og trænere. Der har været billetsalg, akkreditering, livestream, DJ til finalerne osv. Jeg er helt overvældet af det antal tilskuere, der er kommet for at heppe på svømmerne og få dem frem mod de store begivenheder, der venter til sommer. At stævnet er bredt ud over fem dage i stedet for fire har desuden givet noget mere luft, så pauserne er længere, og det kommer svømmerne til gode. Så kan de fokusere på færre løb på én gang og mere hvile. Og det er også fint for trænere, holdledere og officials, som kan være fuldt fokuserede, når de er på. Så en stor tak til alle, der har været med til at løfte dette Danish Open, som mange har beskrevet som det bedste Danish Open, de har været med til, slutter Lars Green Bach.

 

Læs Dansk Svømmeunions pressemeddelelse fra søndag aften, hvor du finder en opsummering af de forskellige kvalificerede svømmere, resultater mv. 

Se de seneste nyheder

15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.

 
14-07-2019 20:00:00

Det allersidste afsnit ved dette års DM på langbane i Helsingør Svømmehal er netop afviklet, og der var helt til sidste minut en fantastisk stemning og masser af flot svømning. 

 
13-07-2019 20:00:00

Det tredje finaleafsnit ved dette års DM på langbane bød på både flot svømning og intens kamp om mesterskabstitlerne i Helsingør Svømmehal.

 
12-07-2019 20:00:00

Det var endnu et afsnit med en række nervepirrende opgør og højlydt jubel, da fredagens finaleafsnit fandt sted for kort tid siden i Helsingør Svømmehal.