Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes af Dansk Svømmeunion, men styres i det daglige af Klaus Bach Christensen og Freja Marquardt Østergaard. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

29
Juni
2018
Svømning
SetteColli
Rom
30
Juni
2018
Svømning
DM Årgang Langbane
Bellahøj Svømmestadion
4
Juli
2018
Svømning
EM-junior langbane
Helsinki (FIN)

Glasgow International Swim Meet

 

 

FFN Golden Tour Paris

 

Tekst
Tekst


Danmark sikrer fire top-3-placeringer til World Cup


04-10-2014 18:10:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Det blev til i alt otte finalepladser til de rød-hvide på første konkurrencedag, hvoraf halvdelen endte med metal.


World Cup er muligvis ikke en prioritet for dansk svømning denne sæson ifølge landstræner Nick Juba, fordi der var EM på langbane tilbage i august, og VM på kortbane løber af stablen til december.

 

Men det betyder ikke, at de svømmere, der nu engang dyster med i stævnet, som finder sted i Moskva denne weekend, ikke formår at svømme op med de øvrige deltagere.

 

Således har første konkurrence alene resulteret i otte ud af 18 mulige finalepladser til de rød-hvide, hvoraf det blev til podiepladser i fire af dem.

 

Aalborg-svømmeren Mie Ø. Nielsen sikrede sig en andenpladsen på 50 m ryg med tiden 26.44 – kun 11/100-dele fra ukrainske Daryna Zevina, som tog førstepladsen med tiden 26.33.

 

Derudover vandt Mie også bronze på 4x50 m mixed medley sammen med sine to klubkammerater, Julie Levisen og Viktor B. Bromer, samt svømmer og talentudvikler i Herning Svømmeklub, Chris Christensen, som også er med til dette års World Cup. Det gjorde de med en samlede tid på 1:43.04, hvilket var 01.78 sekunder efter russerne, der indtog førstepladsen.

 

Mie Ø. Nielsen var dog ikke den eneste danskere, der nåede hele to gange på podiet. Således svømmede Viktor B. Bromer tredjehurtigst på sin favoritdistance 200 m butterfly. Med tiden 1:52.19 endte han i top-3 lige efter sydafrikanske Chad Le Clos på førstepladsen og amerikanske Tom Shields på andenpladsen.

 

Mie og Viktor formåede samtidig at slå henholdsvis dansk og nordisk rekord med deres tider på henholdsvis 50 m ryg og 200 m butterfly.

 

Derudover viste Julie Levisen også storform på 50 m fri med tiden 24.82. Det var nok til at sikre hende andenpladsen efter hollandske Inge Dekker, som blev nummer ét med tiden 24.05.

 

Den femte svømmer, der er med til at repræsentere Danmark til World Cup, Louise Dalgaard, nåede også en finale på første konkurrencedag. Det gjorde hun på 100 m bryst, hvor hun endte som nummer fem med tiden 1:07.47. Chris Christensen nåede desuden også finalen på 400 m medley, hvor han endte på ottendepladsen med tiden 4:20.74.

 

Derudover bidrog Mie også med en finaleplads i 200 m ryg, hvor hun endte på fjerdepladsen, ligesom Julie Levisen indtog syvendepladsen i 200 m fri.

 

Søndag venter så anden og sidste konkurrencedag under dette års World Cup, og SvømmeSport vil holde øje med, hvordan de går de fem danske svømmere, som er med til at repræsentere Danmark til stævnet.

 

I mellemtiden kan du læse mere om World Cup Moskva og finde flere resultater fra stævnet her.

 

Læs også ”Juba: World Cup spiller en mindre rolle i år”
Tags: World Cup

Se de seneste nyheder

22-06-2018 09:34:00

Rikke Møller Pedersen er netop blevet bachelor og fortæller her om sine gode erfaringer med at være studerende og elitesvømmer på samme tid.
 

 
19-06-2018 20:08:00

NTC-cheftræner, Martin Truijens godkender de danske præstationer under Mare Nostrum, hvor det blev til flere danske podieplaceringer.

 
17-06-2018 16:39:00

Roskilde Fjord dannede rammerne om årets afholdelse af DM på 5 kilometer i åbent vand, der blev svømmet tidligere i dag. 

 
11-06-2018 21:00:00

Lærke Ruby begyndte at svømme Open Water tilbage i 2014. I år skal hun for tredje gange deltage ved det Europæiske Juniormesterskab for Juniorer i Open Water. Målet er klart. Hun drømmer om at blive en af Danmarks bedste. 

 
08-06-2018 08:55:00

Samtidig indstiller klubben samarbejdet med sportschef Ricki Clausen. Læs klubbens udsendte pressemeddelelse her.