Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

5
Juni
2020
5
Juni
2020
Svømning - Svømmetider
Vest Årgang 2020, Aalborg

Haraldslund Vand- og Kulturhus (Aflyst)
5
Juni
2020

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


”At svømme stærkt til træning og stævner er to forskellige ting”


28-10-2015 14:12:22:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Svømmeren Viktor B. Bromer er med på det danske hold, når de to World Cups i Doha og Dubai skal svømmes i næste uge. Hør her, hvad han fortæller om forventningerne.


På mandag og tirsdag i næste uge finder FINA’s syvende World Cup i denne omgang sted i Doha. Sammen med Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) og Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC) deltager Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub) både her og den 6. – 7. november i Dubai til den ottende World Cup.

 

Viktor ligger som så mange andre svømmere i øjeblikket i hård træning og har derfor ikke de store forventninger til sine egne løb, nemlig 50, 100 og 200 fly til begge World Cups.

 

- Jeg har ikke de store forventninger til mine egne præstationer, fortæller Viktor. Jeg ligger og træner hårdt i vandet for tiden, så det er ikke det store overskud, jeg træder ind til stævnerne med. Men jeg håber på at få nogle taktiske gode løb og skyde race pace perioden til træning, der følger de her to World Cups, i gang med lidt stævne fart.

 

- Jeg har holdt volumen oppe og svømmet mere speciale og medley, end jeg plejer, fortsætter Viktor. På samme tid har jeg prøvet kræfter med en masse nye øvelser i træning på land.

 

Netop denne tidlige periode på en sæson bærer meget præg af, at de store svømmere netop ligger i tung træning og derfor vælger ikke at prioritere stævner i denne periode særlig højt. Går man ud og præstere godt til disse stævner, er det blot en bonus, da det ikke er det, der er målet på denne tid i sæsonen.

 

- Jeg føler mig i god form, og jeg svømmer stærkt til træning, men at svømme stærkt til træning og stævner er to forskellige ting, hvor førstnævnte kræver mindre af både kroppen og psyken, uddyber Viktor og fortæller videre om sine forventninger til konkurrencen i bassinet.

 

- Jeg tror, der bliver svømmet stærkt, men jeg tror på samme tid, at der kommer til at være en anden stemning i poolen end til tidligere World Cups Tours, da det er på langbane i år og ikke kortbane.

 

- Hvordan det kommer til at gå har ikke den store betydning for sæsonen. Vi er i en periode, hvor træning er førsteprioriteten, så den næste uge er først og fremmest en anderledes træningsuge, som jeg skal prøve at få mest muligt ud af, slutter Viktor af.

 

Vi glæder os i SvømmeDanmark til at skulle følge de tre danske svømmestjerner på langbanen i Doha og Dubai og håber på, at trods den tunge træning, får vi som altid en masse god dansk svømning at se.

 

Husk, at du udover resultatopfølgningen her på siden, kan følge finalerne fra begge stævner på TV2 Sport.
Tags: World Cup

Se de seneste nyheder

03-06-2020 14:26:00

Indendørs-svømning er den eneste idræt, der ikke er garanteret åbning i fase tre med start den 8. juni. Dette på trods af, at regeringens ekspertudvalg har kategoriseret svømmehaller som ”middel” i forhold til smittefare.

 
03-06-2020 10:28:19

Landets svømmehaller ligger øde hen. Klubber er klar til at genoptage svømmeaktiviteterne.

 
03-06-2020 09:03:03

Fra den nye sæson overtager Kim Dietrichsen tøjlerne som cheftræner i A6.

 
03-06-2020 08:42:57

1. august 2020 tiltræder Carles Subirana Sagristà stillingen som elitetræner for Svømmeklubben Triton.

 
02-06-2020 05:47:30

Mads Maj bliver cheftræner, mens Jonas Frei bliver årgangstræner i den nye sammenlagte eliteafdeling i Næstved Svømmeklub.