Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


”At svømme stærkt til træning og stævner er to forskellige ting”


28-10-2015 14:12:22:
Af: Laura Rosenkvist Schultz

Svømmeren Viktor B. Bromer er med på det danske hold, når de to World Cups i Doha og Dubai skal svømmes i næste uge. Hør her, hvad han fortæller om forventningerne.


På mandag og tirsdag i næste uge finder FINA’s syvende World Cup i denne omgang sted i Doha. Sammen med Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) og Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC) deltager Viktor B. Bromer (Aalborg Svømmeklub) både her og den 6. – 7. november i Dubai til den ottende World Cup.

 

Viktor ligger som så mange andre svømmere i øjeblikket i hård træning og har derfor ikke de store forventninger til sine egne løb, nemlig 50, 100 og 200 fly til begge World Cups.

 

- Jeg har ikke de store forventninger til mine egne præstationer, fortæller Viktor. Jeg ligger og træner hårdt i vandet for tiden, så det er ikke det store overskud, jeg træder ind til stævnerne med. Men jeg håber på at få nogle taktiske gode løb og skyde race pace perioden til træning, der følger de her to World Cups, i gang med lidt stævne fart.

 

- Jeg har holdt volumen oppe og svømmet mere speciale og medley, end jeg plejer, fortsætter Viktor. På samme tid har jeg prøvet kræfter med en masse nye øvelser i træning på land.

 

Netop denne tidlige periode på en sæson bærer meget præg af, at de store svømmere netop ligger i tung træning og derfor vælger ikke at prioritere stævner i denne periode særlig højt. Går man ud og præstere godt til disse stævner, er det blot en bonus, da det ikke er det, der er målet på denne tid i sæsonen.

 

- Jeg føler mig i god form, og jeg svømmer stærkt til træning, men at svømme stærkt til træning og stævner er to forskellige ting, hvor førstnævnte kræver mindre af både kroppen og psyken, uddyber Viktor og fortæller videre om sine forventninger til konkurrencen i bassinet.

 

- Jeg tror, der bliver svømmet stærkt, men jeg tror på samme tid, at der kommer til at være en anden stemning i poolen end til tidligere World Cups Tours, da det er på langbane i år og ikke kortbane.

 

- Hvordan det kommer til at gå har ikke den store betydning for sæsonen. Vi er i en periode, hvor træning er førsteprioriteten, så den næste uge er først og fremmest en anderledes træningsuge, som jeg skal prøve at få mest muligt ud af, slutter Viktor af.

 

Vi glæder os i SvømmeDanmark til at skulle følge de tre danske svømmestjerner på langbanen i Doha og Dubai og håber på, at trods den tunge træning, får vi som altid en masse god dansk svømning at se.

 

Husk, at du udover resultatopfølgningen her på siden, kan følge finalerne fra begge stævner på TV2 Sport.
Tags: World Cup

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.