Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Lotte Friis om klubskifte: Økonomi har spillet ind


05-11-2014 17:30:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Når den 26-årige langdistancesvømmer har valgt at skifte til Gentofte Svømmeklub er det blandt andet et spørgsmål om penge.


Lotte Friis har meddelt, at hun ikke længere svømmer for sin barndomsklub, Sigma Swim Allerød, men i stedet skifter til Gentofte Svømmeklub.

 

Og det er der en meget simpel årsag til, udtaler hun til SvømmeSport.

 

- Når jeg ligger og træner herover i USA, så betaler jeg et pænt stort månedligt beløb af egen lomme for det. Derfor må jeg tage det, der er bedst økonomisk – og det kunne Gentofte tilbyde mig.

 

- Sigma er min klub. Det er der, jeg har lært at svømme og oplevet en masse ting i min karriere, så det er selvfølgelig vemodigt. Men jeg er også rigtig glad for, at Sigma har haft en forståelse for, at økonomien presser, og at de ikke har kunnet tilbyde mig noget, der var bedre, siger den 26-årige landsholdssvømmer.

 

Lotte Friis forklarer, at det ikke handler om at tjene en masse penge, men kort sagt er et spørgsmål om at have råd til huslejen og træning i USA, som hun flyttede til for et år siden.

 

- Dem, der ligger inde på NTC, betaler for eksempel ikke noget for det. Men jeg derimod har et pænt stort beløb, som jeg skal have op af egen lomme for at ligge og træne under Bob Bowman herover.  Så det er en udgift for mig, siger langdistancesvømmeren og tilføjer:

 

- Derudover er min husleje herover også noget højere, end den ville have været, hvis jeg boede i Danmark. Og når jeg ikke har nogle sponsorer, der rigtigt kan betale for det, så er jeg nødt til at få hjælp af forskellige, hvor Gentofte Svømmeklub så er hoppet ind over.

 

Men det er så heller ikke fordi, at Lotte Friis ikke giver noget tilbage til sin nye klub. For når hun er hjemme og skal træne, så vil det finde sted i netop Gentofte Svømmeklub, hvor der så også vil blive rig mulighed for at dele ud af sine erfaringer til de yngre svømmere i klubben.

 

- Gentofte Svømmeklub er en meget ny og up-coming klub, som har en masse unge talenter, som jeg formentlig skal være mentor for.

 

- Så hvis de for eksempel har nogle spørgsmål omkring, hvordan ting fungerer og hvordan, man håndterer nogle ting, så kan de spørge mig. Og jeg glæder mig til at være en del af deres rejse mod store internationale mesterskaber, siger Lotte Friis.

 

Den danske elitesvømmer har tidligere udtalt, at hun drømmer om et job inden for mediebranchen, når hun stopper sin svømmekarriere, men det betyder ikke, at hun vil bryde 100 procent med aqua-verdenen. Tværtimod.

 

- Jeg synes bare, at det er fedt at få lov til at være en del af de unge talenter, og det har altid været mit mål det her med, at jeg gerne vil sætte mit aftryk på dansk svømning ikke kun med mine resultater, men også den udvikling som dansk svømning forhåbentlig har gennemgået, når jeg en gang trækker mig tilbage, siger Lotte Friis, der dog først skal have både VM på langbane næste år og OL i Rio i 2016 af banen først.

 

I mellemtiden er det så kun et plus, at når hun er hjemme i Danmark, at hun så træner i en klub, hvor cheftræneren har en forståelse for, hvordan hun træner i USA. Og det gør netop Gentoftes cheftræner Chris Desantis, der selv er amerikaner.

 

- Han kender til det at træne herovre i USA, hvor der bare er en anden mentalitet. Jeg tror, at det vil hjælpe mig meget med hans tilgang til og forståelse for, hvad jeg skal have i og kan tilbyde til klubben, når jeg er hjemme, siger Lotte Friis.

 

Læs også ”Lotte Friis skifter til Gentofte Svømmeklub” 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.