Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-08-2019 21:00:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

23
August
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Lotte Friis optaget i Kraks Blå Bog


08-06-2013 17:32:54:
Af: Anna Birkbak

6. juni udkom den nye udgave af Kraks Blå Bog - og vores seje langdistancestjerne, Lotte Friis, er med.


Den prestigefyldte "liste" over de mest anerkendte personligheder herhjemme har for to dage siden optaget hele 304 nye ansigter. Heriblandt finder man Lotte Friis, der som et foreløbigt højdepunkt i sin karriere blev verdensmester i 1500 fri på langbane.

 

Kraks Blå Bog begrunder optagelse i bogen med blandt andet disse ord: "Udvalgte personer optages hvis de har markeret sig specielt inden for deres fagområde og har en vis betydning. Det er ikke afgørende at være kendt, men at være anerkendt."

 

Vi har kontaktet Lotte Friis i Nice for at høre, hvad hun siger til optagelsen. Læs med her:

 

Hvordan er det at få sit navn med i en så prestigefyldt bog?
- Det er spændende, især lige i dag (Lotte skrev tilbage netop den 6. juni, red.), ellers tror jeg ikke, at jeg kommer til mærke meget til det i hverdagen eller tænke over det. Men det kan da være, at det ser fint ud på mit CV ;-)

 

Hvordan er du kommet med i bogen? Er der nogen, der har indstillet dig eller...?

- For at være ærlig, så aner jeg det ikke. Jeg blev kontaktet og spurgt, om jeg var intereesseret i at blive optaget. Og det var jeg selvfølgelig.

 

Nu optræder du sammen med en lang række af Danmarks helt store personligheder. Gør det dig stolt?
- Ja, jeg er da lidt til stolt af at være blandt de 8000 danskere, som betegnes som dem, der har haft særlig betydning for det danske samfund. Jeg er jo en af de yngste, hvis ikke den yngste, og siden man er i Bogen, til man dør, skal jeg forhåbentlig være med i mange udgaver endnu.

 

Kan du bruge det aktivt på nogen måde, at du er med blandt de store personligheder? Eksempelvis i forhold til sponsorer eller andet?

- Nej, jeg tror desværre ikke har nogen betydning for eventuelle sponsorer. Det er nok nogle mere aktive mediestunts, der kan få dem interesseret, desværre.

 

Vi ønsker Lotte stort tillykke med optagelsen! Hvis du vil læse mere om Kraks Blå Bog, kan du klikke her. 

Se de seneste nyheder

20-08-2019 22:00:00

VM for juniorer på langbane indledtes tirsdag med dansk junior rekord til Thea Blomsterberg på 50m brystsvømning.

 
20-08-2019 14:43:00

Konkurrencelivredningens mange alsidige discipliner vil kunne opleves på tæt hold, når det går løs med et tætpakket program på lørdag ved Rødbyhavn Strand.
 

 
19-08-2019 21:00:00
Tirsdag morgen indledes 2019-udgave af verdensmesterskaberne for juniorer i Budapest.
 
15-08-2019 14:15:00

Ny opdatering pr. august 2019.

 
15-08-2019 11:26:00

Oven på ni års pause er der nu atter udklækket svømmetrænere i Danmark med den fornemme uddannelse Idrættens Træner Akademi (ITA).