Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
06-01-2019 00:41:22
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

25
Januar
2019
Svømning
Euro Meet
Luxembourg
25
Januar
2019
Svømning
Reykjavik International Games
Reykjavik
26
Januar
2019
Svømning
Limfjords Cup 2019
Struer Energi Park

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Økonomi truer Lotte Friis’ ophold i USA


25-02-2015 19:35:00:
Af: Anne Vegeberg Hansen

Langdistancesvømmeren er forsat rigtig glad for at bo og træne i USA, men det er en dyr affære, der kan tvinge hende hjem før tid, erkender hun.


Det er hendes plan, at hun skal blive boende i USA og træne hos North Baltimore Aquatic Club (NBAC) indtil OL i Rio løber af stablen i 2016.

 

Men Lotte Friis, der aldrig har lagt skjul på, at de økonomiske udgifter ved at træne på den anden side af Atlanterhavet er store, fortæller nu til SvømmeSport, at økonomien truer hendes ophold i USA mere end nogensinde før.

 

- Jeg havde regnet mig frem til, at jeg havde råd til at blive her til 2016, men kursen på den amerikanske dollar er steget helt vildt de seneste måneder, og det koster mig flere tusind kroner om måneden, siger hun og tilføjer:

 

- Jeg håber, jeg kan skaffe pengene, ellers ryger hele min plan frem mod OL, og det vil bare være super ærgerligt.

 

Det er kun et par måneder siden, at den 27-årige langdistancesvømmer valgte at skifte sin ungdomsklub, Sigma Swim Allerød, ud med Gentofte Svømmeklub, hvor hun også erkendte, at økonomi havde spillet en rolle i forhold til klubskiftet.

 

-Når jeg ligger og træner herover i USA, så betaler jeg et pænt stort månedligt beløb af egen lomme for det. Derfor må jeg tage det, der er bedst økonomisk – og det kunne Gentofte tilbyde mig, udtalte Lotte Friis til SvømmeSport tilbage i november.

 

Det er lidt over et år siden, at hun valgte at rykke teltpælene op og flytte til USA. Foruden en månedlig betaling til klubben koster det hende også to husleje – én i Baltimore, hvor hun bor sammen med to andre svømmere, og én i København, hvor hun deler lejlighed med en veninde. Derudover er rejserne frem og tilbage mellem Danmark og USA også en udgift.

 

- Men jeg er stadig super glad for at være herovre. I NBAC har vi et meget intenst, elitært, stærkt og konkurrencepræget træningsmiljø med meget dygtige trænere og rigtig gode træningsforhold, siger Lotte Friis og fremhæver sammenholdet svømmerne i mellem:

 

- Alle på holdet har et fælles mål – nemlig "OL i Rio". Så vi arbejder alle i samme retning, forstår hinanden, støtter hinanden og kæmper med og mod hinanden i hver eneste træningspas, tilføjer hun.

 

Lotte Friis nyder, at klubben ikke alene tilbyder de optimale træningsmuligheder, men også giver hende rum til at have et ”normalt” liv med eftermiddagstræning overstået allerede klokken 16.

 

- Jeg har fået nogle rigtig gode venner blandt mine holdkammerater, og jeg synes stadig, at det giver mig en masse at bo i et andet land – nye oplevelser, ny kultur og ny inspiration.

 

- Så det er klart min drøm og plan at blive herover indtil OL, siger langdistancesvømmeren, der i øjeblikket befinder sig i Colorado Springs på en tre ugers højdetræningslejr.

 

Læs også ”Lotte Friis skifter til Gentofte Svømmeklub” og "Lotte Friis om klubskifte: Økonomi har spillet ind” 

Se de seneste nyheder

14-01-2019 11:23:00

En af Danmarks største svømmeprofiler, Rikke Møller Pedersen, har besluttet at indstille sin internationale svømmekarriere.

 
10-01-2019 07:40:00

Klubben har søgt langt uden for Danmarks grænser og har nu ansat amerikanske Kasey Foley som den nye træner.

 
06-01-2019 00:41:22

Lotte Friis optaget som nyt medlem af Sportens Hall of Fame ved Sport 2018

 
04-01-2019 16:15:00

Drømmen om at konkurrere med verdens bedste og svømme sig til medaljer ved de største mesterskaber er uforandret, selvom Sarah Bro har valgt at sige farvel til det Nationale Træningscenter. 

 
19-12-2018 10:16:00

Efter godt to et halvt år på Bellahøj siger Gustav Friberg farvel til det Nationale Træningscenter for at fortsætte sin svømmekarriere i et andet stærkt træningsmiljø.