Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
11-02-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
Februar
2019
Svømning
SA Grand Prix International Swimming Meet
Stellenbosch, Sydafrika
23
Februar
2019
Svømning
Fördemaster
Flensborg
1
Marts
2019
Svømning
Kronborg Open 2019
Helsingør Svømmehal

NM & NM-Junior 

 

Tekst
Tekst


Anders Lie har sommerfugle i maven


13-07-2012:

4x200 fri-svømmeren er begyndt at glæde sig til OL


Vi har fanget Anders Lie til en kort opdatering. Læs med herunder!

 

 

Forløber din træning planmæssigt for øjeblikket?
- Ja, min træning indtil nu har været rigtigt optimal. Det har været et par fantastiske træningslejre vi har haft, hvor træning bare har kørt ligesom den skulle.

 

Er det godt at være på træningslejr væk fra Danmark – giver det mere ro og fokus?
- Det giver helt sikkert mere ro at være væk fra Danmark og den "normale" hverdag vi har. Det er rigtigt motiverende at komme væk hjemmefra, selvom det kan virke hårdt at være så meget væk.

 

Hvordan ser din træningsdag ud her tre uger før OL starter?
- Lige nu har vi stort set 2 træning om dagen inklusiv forskelligt dryland og styrketræning.

 

Er der noget særligt, som du har fokus på rent træningsmæssigt?
- Selvfølgelig prøver jeg at opnå mit livs bedste form, samtidigt med at jeg optimere min teknik så meget som muligt. Vi har stor fokus på den sidste halvdel af vores løb, det vil give mig en kæmpe fordel til OL.

 

Mærker du nogle voksende OL-sommerfugle i maven – eller prøver du på at fokusere på den enkelte træningsdag, du er i gang med?
- Hver dag der går, bliver sommerfuglene større og større. Der er ikke længe til nu og man kan ikke lade være med at glæde sig helt vildt!

 

Bruger I hinanden – jer danske OL-svømmere – til at holde fokus og ikke lade alt muligt andet forstyrre jer – eller lukker man sig mere inde i sin helt egen boble, for at finde ro?
- Jeg føler at vi virkeligt prøver at holde hinanden oppe og hjælper hinanden hvis der er nogen der har en hård dag. Vi er et hold og prøver at stå så meget sammen som overhovedet muligt for at (forhåbentligt) opnå et fantastisk resultat!

 

Følger du med i, hvad der skrives om dine nærmeste konkurrenter på internationale hjemmesider – eller hvordan forholder du dig til det?
- Det er svært at sammenligne sig med andre, da alle har en forskellig måde at forberede sig. Så jeg prøver bare at holde fokus på mit eget.

 

Hvad er din målsætning i de forskellige discipliner, du stiller op i?
- Jeg vil gøre det så godt som muligt, og vil gøre alt hvad der står i min magt for at få vores holdkap (4x200) i finalen.

 

Hvad skal du foretage dig i ugerne efter OL?
- Nogle af os bliver nogle dage i London efter svømningen er færdig, for at hygge og være sammen på en anden måde end vi normalt er. Efter det vil jeg holde noget ferie, for at "cleare" hovedet og gøre mig klar til Rio 2016!

 

Tak til Anders - vi har næsten lige så store sommerfugle i maven, som du har!

 

Har du spørgsmål til OL-svømmerne? Stil dem i kommentarfeltet i siden, og vi skal forsøge at få svaret. 

Se de seneste nyheder

11-02-2019 18:20:00

Den danske OL-guldvinder Pernille Blume har i begyndelsen af året fået foretaget en vellykket operation for at få lukket et mindre hul ved hjertet.

 
11-02-2019 09:17:00

Martin Bang Christensen har de forgangne to weekender forberedt sig til Grand Prix i Rostock - det resulterede i en flot førsteplads ved tysk tårnmesterskab.

 
05-02-2019 10:01:00

Du kan godt begynde at glæde dig. Der er præcis to måneder til, at de første svømmere hopper i vandet ved Danish Open, som i år har fået helt nyt format.

 
01-02-2019 17:04:00

Partnerskabet mellem H2Odense, Odense Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet resultere i et styrket strategisk fokus på processen fra talentudvikling til international high performance, udviklingsplaner for konkurrencetrænerne samt bidrag, der skal styrke samspillet mellem træningsmiljøerne på Fyn.

 
01-02-2019 13:53:00

De kommende tre uger venter tre stævner for 20-årige Martin, som har afgørende betydning for udspringerens mulighed for deltagelse ved de kommende store internationale mesterskaber.