Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

17
Juni
2024
Svømning - Svømmetider
EM Langbane 2024 - Beograd, Beograd

25. maj - Milan Gale Muškatirović Sports Center

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM-svømmer: Den skal have fuld gas


14-07-2018 11:29:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Helena Rosendahl Bach vil bygge videre på forårets fornemme præstationer frem mod sommerens EM Langbane.


Mens Danmarks fremmeste svømmere i disse dage er samlet i Odense, hvor årets DM Langbane afholdes, nærmer et af sommerens andre store mesterskaber sig. Langbane-EM, der afholdes i skotske Glasgow, har 17 danske svømmere som bekendt kvalificeret sig til under forårets Danish Open. En af de kvalificerede EM-svømmere er Helena Rosendahl Bach fra Holstebro Svømme Club.

 

Under det traditionsrige stævne i Rom, Sette Colli, deltog langdistancesvømmeren i flere semifinaler, og under det igangværende DM har hun fortsat sine flotte takter. Selv er Helena Rosendahl Bach en smule overrasket over sine præstationer.

 

- I øjeblikket er jeg i rigtig tung træning, hvilket vil sige, at jeg træner rigtig meget og hårdt. Derfor er det overraskende, men også rigtig dejligt, at det er gået så godt i Rom og her under DM, hvor jeg i nogle af mine løb endda har forbedret mine personlige rekorder. Det havde jeg slet ikke regnet med på nuværende tidspunkt, siger Helena Rosendahl Bach og fortsætter.

 

- Jeg svømmer ofte de lange løb, så jeg har de seneste par uger svømmet en masse stævnekilometer. For mig har det været god træning og givet mig mulighed for at prøve nogle af de ting af, som jeg har fokuseret på under min træning.

 

Under Danish Open kvalificerede Holstebro-svømmeren sig til EM i 1500 meter fri, og under det igangværende DM vandt hun guld på distancen. Her fik hun den første DIF-medalje hængt om halsen til sin store begejstring.

 

Det var meget vildt, og en medalje jeg længe har håbet på at blive god nok til at vinde. Når jeg tidligere har set andre svømmere få overrakt sådan en, har jeg altid tænkt, at sådan en ville jeg også have. Så det har været så skønt at få lov at vinde hele to af salgsen indtil nu.

 

Helena Rosendahl Bach har ved DM Langbane vundet sine første DIF-medaljer.

Medaljerne blev sikret efter sejren på henholdsvis 400- og 1500 meter fri.

Foto: Klaus Bach Christensen.

 

Konkurrencer og medaljer motiverer Helena Rosendahl Bach, og hun bruger netop glæden over de to ting i sin daglige træning. For det forudsætter naturligvis en vis træningsmængde at konkurrere på det niveau, som langdistancesvømmeren gør. Og netop træningsmængden siden forårets Danish Open, mener hun, er den store årsag bag sin positive udvikling.

 

Se her listen over de 17 EM-svømmere.

 

- Jeg er rigtig glad for min træningsindsats efter Danish Open, hvor jeg har trænet langt og hårdt. Det har givet mig en utrolig grundform og rykket på de tider, som jeg svømmer derhjemme under træning. Frem mod EM er det planen at forstætte et par uger med den hårde træning, for så at stille skarpt på de tekniske detaljer under min nedtrapning. Her har jeg særligt fokus på mine starter og vendinger, som jeg bør og skal forbedre for at flytte mit niveau yderligere.

 

I forbindelse med sin nedtrapning håber Helena Rosendahl Bach at få mere overskud, således hun kan rette fokus på sin EM-deltagelse, hvor hun har fire individuelle starter samt en holdkapdeltagelse i kvindernes 4x200 meter fri. Hun mærker dog allerede nu spændingen og sin glædelse over endnu en gang at skulle repræsentere Danmark på den store svømmescene, hvilket hun også gjorde under EM i Royal Arena.

 

- EM-stemningen er ved at ramme mig, og jeg glæder mig rigtig meget til at skulle afsted! Personligt håber jeg at komme i top-16 i nogle af mine løb, og kan jeg kvalificere mig til en semifinale, vil det naturligvis være prikken over iet. Derudover går vi efter at lave noget magisk i holdkappen og forhåbentlig kvalificere os til finalen. Det ville være stort, siger Helena Rosendahl Bach, før hun afslutter.

 

- Mine foreløbige tider med så hård og tung en træningsmængde in mente, har naturligvis givet mig nogle forhåbninger og forvetninger til, hvad jeg kan præsentere, når jeg er nedtrappet. Så jeg ser spændt frem til at komme ud at gøre alt, hvad jeg kan for at nå mine mål og præstere på et så højt niveau som muligt under EM.

 

Fra SvømmeSport skal lyde et stort tak for interviewet. Vi ønsker dig held og lykke ved EM, Helena Rosendahl Bach! 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.