Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

24
August
2024
Svømning - Svømmetider
Dualmeet 1, Vejle

DGI-huset Vejle, svømmehal

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


EM-forberedelserne går ind i sin sidste fase


15-07-2018 18:09:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Fire klubtrænere er udtaget til det danske EM-hold. Tre af dem sætter her ord på, hvad der skal arbejdes med frem mod sommerens europamesterskab.


DM Langbane er så småt ved at nå sin ende, men det betyder langt fra, at langbanesæsonen er forbi for landets bedste svømmere. Tværtimod er den ved at nå sit absolutte klimaks med små tre uger til den officielle start af EM Langbane. 17 svømmere har i løbet af foråret kvalificeret sig til det europæiske mesterskab, hvilket har ført til udtagelse af fire klubtrænere. Tre af trænerne har deltaget samtlige dage under DM, og på SvømmeSport har vi taget temperaturen hos dem, inden EM-forberedelserne går ind i sin sidste fase.

 
 
Bjørn Sørensen, cheftræner hos Agfs Svømmeafdeling
Hvad skal der ske frem mod EM?
Først og fremmest handler det om at få Tobias B. Bjerg forberedt så godt som overhovedet muligt. I tiden frem mod europamesterskabet skal vi forsøge at gøre den sidste og afgørende forskel for, at han kan nå en eller flere EM-semifinaler, som klart er målet. Han skal svømme 50- og 100 meter bryst samt 50 meter fri. 
 
Hvad glæder du dig til - personligt?
Nu er det Tobias, der skal svømme, men jeg glæder mig alligevel til at blive målt og vejet på den helt store scene som træner. Derudover ser jeg frem til en forhåbentlig masse god svømning, og så håber jeg, at de danske svømmere kan forbedre deres tilmeldingstider, for vi kommer helt sikkert ikke sovende til semifinalerne.
 
Hvad er dit ansvar under EM?
Som udgangpunkt skal jeg have fokus på Tobias, og så skal jeg hjælpe Mads Bjørn Hansen (NTC-træner), hvis det bliver nødvendigt.
 
Olaf Wildeboer, Bjørn Sørensen og Mads Maj sammen under DM Langbane 2018.
Foto: Klaus Bach Christensen.
 
Olaf Wildeboer, cheftræner hos Hovedstadens Svømmeklub
Hvad skal der ske frem mod EM?
Vi - Anna Wermuth og Maria Grandt, fortsætter med at træne i Bellahøj, hvor vi de næste uger stadig vil have fokus på meget og hård træning. Derudover tager vi et par dage til Sverige for at komme i nogle nye rammer og finde det rette spændingsniveau. Under DM har de begge svømmet tæt på deres personlige rekorder, så det ser lovende ud i forhold til at præstere, når de er nedtrappet under EM.
 
Hvad er dit ansvar under EM?
Primært skal jeg koncentrere mig om mine to svømmere. Derudover skal jeg hjælpe Anton Ørskov Ipsen. Han har dog programmer med fra sin træner i USA, så det bliver mere omkring det mentale og det at sætte ham rigtigt op.
 
Hvad glæder du dig til - personligt?
Som svømmer og træner har jeg været med til en del europamesterskaber efterhånden, men jeg nyder det stadig. Det er vores mål at præstere på internationalt niveau, så jeg regner stærkt med, at vi forbedrer vores placering i forhold til startlisten og måske kan krydre det med en eller flere semifinaler.
 
Mads Maj, cheftræner hos Holstebro Svømme Club
Hvad skal der ske frem mod EM?
Helena Rosendahl Bach skal holde fast i takter, hun har vist på det seneste, og vi fortsætter umiddelbart i samme spor lidt endnu. Derefter skal vi have øvet det at kunne holde farten ind i vendingerne, så selve vendingen bliver bedre. Derudover får vi besøg af Laura Glerup Jensen fra H2Odense, som også er kvalificeret til EM. Nogle dage vil vi tage til Aarhus og træne med Tobias B. Bjerg og Bjørn Sørensen. En af dagene vil vi også tage en tur i Djurs Sommerland for at løsne lidt op.
 
Hvad er dit ansvar under EM?
Jeg skal naturligvis se efter Helena og Laura. Derudover har jeg også det overordnede ansvar for kvindernes 4x200 meter fri holdkap, og ellers skal jeg supporte og hjælpe til, hvor der er brug for det.
 
Hvad glæder du dig til - personligt?
Det har været utrolig spændende og lærerigt at være en del af de aktiviteter, som EM-holdet har haft siden den officielle udtagelse. Det har givet mig indblik i, hvad både de danske og internationale svømmere og trænere gør. De ting glæder jeg mig til at se i praksis og så generelt til at være en del af, som sker på landsholdet. 
 
Den fjerde klubtræner, der er udtaget til EM-holdet, er cheftræner hos A6 Jon Langberg. På grund af Open Water-aktiviteter denne weekend har han ikke deltaget ved DM Langbane. 
 
SvømmeSport ønsker trænerne held og lykke med de sidste EM-forberedelser. 


 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.