Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Dobbelt dansk EM-medaljevinder: Det var en barnedrøm


15-08-2018 16:41:00:
Af: Klaus Bach Christensen

Årets Damesvømmer, Emilie Beckmann, svømmede ved EM Langbane to sølvmedaljer hjem til Danmark.


Under vinterens EM Kortbane i København fik Emilie Beckmann fra Tune IF/GTI/NTC sit endelige gennembrud, og ved sommerens EM Langbane i Glasgow slog hun så endelig fast, at hun er kommet for at blive. Tre løb resulterede i tre finalepladser og i ikke mindre end to sølvmedaljer.

 

- Jeg synes, EM gik rigtig godt - forstået på den måde, at jeg nåede de mål, som jeg havde sat mig inden europamesterskabet. Jeg skulle i finalen på 50- og 100 meter butterfly, hvilket jeg lykkedes med, og derudover var jeg med til at kvalificere holdkappen til finalen, siger Emilie Beckmann og uddyber om sidstedagen ved EM, hvor de to sølvmedaljer kom i hus.

 

- At EM kulminerer med, at jeg får to sølvmedaljer om halsen. Det havde jeg ikke lige regnet med. Efter jeg havde svømmet 50 meter butterfly i det indledende løb, havde jeg dog fået et lille håb om, at det godt kunne lade sig gøre. Da jeg så vandt semifinalen, der blev der tændt et eller andet i mig, og jeg tænkte. “Det her, det kan jeg godt. Der er ikke nogen i det felt, udover Sarah (red. Sarah Sjöström), der kan slå mig, når jeg er på mit bedste." Så det handlede om at finde det frem. 

 

Emilie Beckmann med sin sølvmedalje i hånden efter finalen i 50 meter butterfly.

Foto: Patrick B. Kramer

 

Senere samme aften gjaldt det så finalen i damernes holdkap 4x100 meter medley, for butterflysvømmeren. Om morgenen havde Beckmann været med til at svømme holdkappen videre efter, hvad hun selv siger, var et tungt morgenløb. I finalen gled den danske svømmer dog elegant gennem vandet, hvilket blandt andet skyldes den tidligere medaljeceremoni. 

 

- Når man går ned og vinder en medalje, så er det som om alt det, der gør ondt i kroppen, det glemmer man lidt, og så lader man bare adrenalinen pumpe og glæden fylde. Det var vigtigt for mig at svømme hurtigt og derved være med til at løfte stævnet en lille smule for de andre piger. At det så slutter af, på den næsten bedst mulige måde, er jo meget godt.

 

Beckmann forklarer, at de gode EM-resultater var en stor personlig sejr, da de indikerer, at hun håndterede både hendes egne og omverdenen forventninger helt rigtigt. Ifølge hende handler det om ikke at lade forventningerne stige en til hovedet, men i stedet bruge dem som en positiv opmuntring.

 

Læs også: Emilie Beckmann vinder EM-sølv på 50 meter butterfly.

 

Ovenpå den lange sæson og de intense EM-dage venter der nu et par ugers sommerferie for Emilie Beckmann, inden svømningen og 3. semester på statskundskab atter kalder. 

 

- Den næste tid står på en masse sol, strand og shopping. Jeg tager sammen med Pernille Blume et smut til Barcelona og Lisabon, hvor det handler om at få hygget, koblet af og gøre de ting, som piger i vores alder nu en gang får tiden til at gå med, siger Beckmann og forklarer, hvad hendes næste store mål er.

 

- Jeg ville virkelig gerne deltage ved VM Kortbane, men det er desværre prioriteret fra. Istedet skal vi i løbet af efteråret på træningslejr i Tykio, hvor vi i den forbindelse deltager ved et World Cup stævne, hvilket for mit vedkommende bliver første gang.

 

SvømmeSport ønsker Emilie Beckmann tillykke med det veloverståede EM og ønsker hende en god sommerferie. VI glæder os til at se dig i bassinet igen. 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.