Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
19-07-2019 14:15:00
 
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Sportschef og landstræner blåstempler EM


12-08-2018 08:47:00:
Af: Klaus Bach Christensen

I perioden fra den 3. til den 9. august deltog Danmark ved EM Langbane 2018, hvor det blandt andet blev til fire medaljer.


Landsholdet har i den forgangene uge deltaget ved EM Langbane, hvor Danmark var repræsenteret med 17 svømmere. Under europamesterskabet blev det blandt andet til fire medaljer, fire danske rekorder samt et utal af personlige rekorder. Umiddelbart efter europamesterskabets afslutning evaluerede sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mesterskabet og den evaluering holder han stadig fast i.   

 

- Jeg glædes over, at vi er lykkedes med det, vi overordnet set er kommet for ved EM, nemlig resultater, som er bedre end de, som vi havde med i udgangspunktet. Vi har set en lang række svømmere, der har hævet deres niveau og præsteret mange personlige rekorder samt danske rekorder og en dansk juniorrekord. Hertil skal også nævnes alle de kvalifikationer, som svømmerne har præsteret til henholdsvis semifinaler og finaler, siger Lars Green Bach og fortsætter. 

 

- Som ved EM på kortbane i København i december lykkes mange af de mindre rutinerede svømmere med at omsætte deres træning til gode resultater ved et internationalt mesterskab. Det giver et virkelig godt fundament for deres videre udvikling i international sammenhæng. I de tre holdkapper, som vi deltager i, opnår vi finalepladser samt medaljer i to af de tre finaler. Netop holdkapper udgør en central del af vores sportslige strategi for at videreudvikle dansk svømning. Så også dette glæder mig naturligvis at kunne konstatere. 

 

Forud for europamesterskabets start blev landsholdet fotograferet.

Foto: Patrick B. Kraemer.

 

De danske svømmeres præstationer i tal:

4 danske rekorder

1 dansk juniorrekord

4 medaljer: 3 sølv, 1 bronze

10 finaler

18 semifinaler

Talrige personlige rekorder

 

Landstræner Dean Boles evaluerede sammen med landsholdet den danske deltagelse, inden de i fredags rejste hjem fra Glasgow i samlet flok. Her var fokus blandt andet på de nøglepunkter, som EM-holdet sammen har arbejdet på at italesætte og blive bevidst om under EM-forberedelserne.

 

- Det er min fornemmelse, at I alle har lært meget af dette europamesterskab og hver især er blevet klogere på jer selv og jeres svømning. Det kan jeg se ved, at flere af jer undervejs har svømmet personlige rekorder og dermed optimeret det potentiale, som I gik ind til EM med. For nogle af jer har det resulteret i avancement til semifinaler og finaler - for nogen endda medaljer, siger Dean Boles. 

 

Landstrænerens evaluering af europamesterskabet tog blandt andet afsæt i the 'Performance Penguin'.

Foto: SvømmeSport.

 

Som også sportschef, Lars Green Bak, omtaler, så er Dean Boles også svært tilfreds med, at så mange svømmere formår at 'Move your Swim Forward' og 'Improved Times from Selection'.

 

- Resultatlisterne taler deres tydeligere sprog, og de viser, at rigtig mange af vores svømmere formår at rykke sig placeringsmæssigt fra startlisten til resultatlisten, hvilket er enormt vigtigt, og et element som mange af de store svømmenationer også har fokus på. Det er jeg naturligvis meget glad for, at vi lykkes med, siger Dean Boles.

 

Alt under EM forløb, som bekendt, ikke som håbet. Landstræneren og sportschefen fortæller herom. 

 

- Vi er fuldt ud opmærksomme på, at vi også har løb, vi ikke er lykkedes med ved disse mesterskaber. Her har vi en fælles opgave i at finde nogle svar på, hvordan de løb kan komme til at lykkes bedre i fremtiden.

 

SvømmeSport takker sportschef, Lars Green Bach, og landstræner, Dean Boles for interviewet. De kommende dage samler vi op på europamesterskabet med en af de danske medaljevindere samt en af de svømmere, der præsterede at svømme dansk rekord under det internationale mesterskab. 

Se de seneste nyheder

19-07-2019 14:15:00

Med Verdensmesterskaberne lige om hjørnet er der gerne stort fokus på verdensrekorder, for hvordan sættes sådan en egentligt? 

 
19-07-2019 09:25:00

Følg med når de danske svømmere kæmper for de røde og hvide farver ved VM i Gwangju den 21. til den 28. juli.

 
15-07-2019 18:00:00

Danmarksmesterskaberne på langbane 2019 bød på flere dage med spændende svømning og tætte opgør i et flot set-up i Helsingør Svømmehal.

 
15-07-2019 11:00:00

De danske juniorsvømmere leverede rigtig gode præstationer ved weekendens Nordiske Mesterskab for junior- og årgangssvømmere i DGI Huset Vejle.

 
14-07-2019 20:00:00

Det allersidste afsnit ved dette års DM på langbane i Helsingør Svømmehal er netop afviklet, og der var helt til sidste minut en fantastisk stemning og masser af flot svømning.