Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


OL: Dag 8, finaler: Danske svømmere sætter flot OL-punktum med ny dansk rekord


04-08-2012:

Damernes danske rekordtid på 4 x 100 m medleyholdkap lyder nu: 3.57,76.


I OL-svømmekonkurrencernes sidste afsnit lørdag aften lykkedes det for det danske hold i damernes finale i 4 x 100 m medleyholdkap at sætte dansk rekord i tiden 3.57,76. Holdet forbedrer her rekorden fra fredagens indledende afsnit med yderligere 59/100 sekunder. Et rigtig flot resultat af det danske hold, som i denne finale var i virkelig hård konkurrence med de helt store svømmenationer i verden. Det bliver således her til en syvendeplads for de danske svømmere.
 
Holdet bestod af:
Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 59,76.
Rikke Møller Pedersen, Frem Odense/NTC: 1.06,77.
Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup/NTC: 56,83.
Pernille Blume, SIGMA SWIM Birkerød/NTC: 54,40.

Guldet bliver i denne finale svømmet hjem af USA i ny verdensrekordtid: 3.52,05.
Sølv til Australien i tiden 3.54,02.
Bronze til holdet fra Japan i tiden 3.55,73.

Danmark har ved disse Olympiske Lege formået at have dameholdkapper med i to finaler. Det faktum, at Danmark har kunnet blande sig med den ypperste svømmeelite i OL holdkap-finaler, er noget, som dansk svømning med rette kan være stolte over. Det kræver stærke præstationer ud over det sædvanlige.  
  
Se alle resultater på: http://www.london2012.com/swimming/schedule-and-results/index.html  

Evaluering af den danske svømmetrups samlede resultater
Med lørdagens finaleafsnit overstået, er svømmekonkurrencerne ved de Olympiske Lege i London afsluttet, og det er tid for en samlet evaluering af de opnåede danske svømmeresultater.

Medaljemålsætning ikke nået / målet om otte finaler blev nået
De danske svømmere nåede ikke deres medaljemålsætning ved OL. Her var der forud for konkurrencerne sat mål op om at hjemtage et - to medaljer via deltagelse i otte finaler. De otte finaler blev nået, men ingen medaljer, derimod to ærgerlige fjerdepladser og seks andre finaleplaceringer til de danske svømmere. Så det er et ærgerligt dansk svømmehold, der har afsluttet svømmekonkurrencerne. Den mest synlige del af målsætningen blev ikke indfriet, men en del af målsætningen gjorde dog.

Flere positive elementer at fremhæve trods manglende medaljer
Trods de manglende OL-medaljer til dansk svømning, er der en række meget positive ting at fremhæve om de danske svømmeres indsats i London.
De otte finaler er firedobbelt det antal, som dansk svømning opnåede ved OL i Beijing i 2008. Dengang var to svømmere involveret i finalerne. I 2012 var fem svømmere involveret, og ikke mindst to holdkapper svømmede finaler.

I en oversigt over de deltagende landes antal opnåede finaler placerer Danmark sig flot og respektfuldt på en delt niendeplads. Her deler Danmark niendepladsen med store svømmenationer som Tyskland og Holland. Se en oversigt her.

Endvidere kan nævnes, at Danmark er den svømmenation, sammen med USA, der til stævnet (efter dag syv) har sat flest nationale rekorder. Og det med blot ti svømmere på holdet. Se en oversigt her.
Bemærk, at tabellen i ovenstående link inkluderer nationale rekorder til og med dag syv. Danmark formår på ottendedagen, lørdag aften, at sætte endnu en rekord. Således slutter Danmark med at have opnået i alt 11 nationale rekorder.

Det er således med blandede følelser at elitechef Lars Sørensen afslutter svømmekonkurrencerne i London.
- Vi har bevist, at vores ”system” kan levere svømmere på allerhøjeste niveau, og at vores svømmere kan kæmpe med om medaljerne, fortæller elitechefen og fortsætter: - Finaler kan du arbejde langsigtet på at opnå, men fordelingen af medaljer er der altid en art af tilfældighed med ind over.

I forhold til det aktuelle potentiale er elitechefen heller ikke i tvivl om, at niveauet er i top. Som han udtrykker det: - Potentialet er i forhold til før og efter VM i Shanghai stadig lige stærkt, og måske i virkeligheden mere interessant nu end nogensinde før. Holdkapperne har vist ”tænder”, og Rikke Møller Pedersen har vist, at hun nu hører til blandt verdens absolut bedste brystsvømmere, fortæller Dansk Svømmeunions elitechef Lars Sørensen.

Elitechefen udtrykker stor respekt for og anerkendelse af kæmpe OL-indsats
Elitechefen ærgrer sig over de(n) manglende svømmemedalje(r) til Danmark, men er samtidig overordentlig tilfreds med hele træningsforløbet frem mod OL. Han udtrykker således stor respekt for og anerkendelse af OL-svømmerne og hele staben rundt om teamet. - Alle trænere, fysiolog, massør og Team Danmark har ydet helt fantastisk de seneste tre måneder, og svømmerne har ikke mindst de seneste mange år, i åben og ærlig stil, turde være ambitiøse, gået efter kun de mest svære mål i den internationale svømmeverden, arbejdet og trænet derefter, og nået finalerne ved OL. Og de har kæmpet om medaljer og topplaceringer, men desværre ikke nået til at vinde medaljer denne gang, lyder det afslutningsvis fra elitechef Lars Sørensen.

Svømmetruppens hjemrejse
Den danske svømmetrup har mulighed for at blive i OL-byen et par døgn endnu. Dette vælger de fleste at benytte sig af. Herefter er det meget forskelligt, hvilke planer de enkelte svømmere har. Nogle rejser hjem til Danmark, mens andre flyver direkte videre på lidt velfortjent ferie. Der bliver således ikke nogen form for fælles hjemrejse for den danske OL-svømmetrup.
Tags: OL 2012

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.