Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

Euro Meet

NM kortbane Færøerne 

 

Tekst
Tekst


Jeanettes tanker om OL


12-09-2012:

- og tiden efter.


 

Jeanette Ottesen, KVIK Kastrup/NTC, var i år til hendes tredje OL – dog er dette ikke noget hun bliver træt af: - Det at være til OL er helt unikt. Man har, både under og efter oplevelsen, en følelse, som er meget svær at sætte ord på.

Som alle svømme-interesserede ved, havde Jeanette en dårlig 100 fri, hvor hendes dragt flækkede kort før start. På trods af denne oplevelse, er den danske sprinter også i stand til at se de positive ting i hendes svømning: - Det var lidt af en rutsjebanetur. Først var jeg kanon glad for min 100 Butterfly, for derefter at blive meget skuffet over hele situationen omkring min 100 fri. Alt i alt er det meget svært at sætte ord på.

Jeanette var ikke glad efter konkurrencerne i London. Efter en tiltrængt ferie, hvor svømme-pigen fik tankerne lidt væk fra svømningen, har hun dog fået lidt mere perspektiv på det hele, og udtaler: - Jeg er kommet frem til at jeg elsker min sport - uanset hvad der skete og hvad der vil ske i fremtiden. Når jeg møder modstand, minder jeg mig selv om, at det jo "bare" er en sport - ikke hele mit liv.

Som mange ved, har Jeanette i mange år gået med planen om at søge ind i politiet. Ligeledes har Jeanette, i tiden fra OL i Beijing og frem til hendes verdensmesterskab i 100 fri i Shanghai 2011, luftet tanken om at stoppe karrieren efter dette års OL. Efter VM i Shanghai og dette års OL, fortsætter Jeanette dog med at svømme på ubestemt tid. Om dette udtaler hun: - Man kan uddanne sig hele sit liv. Hvis det ikke bliver politiet, så bliver det noget andet.. Jeg har ikke så travlt lige nu.

Efter samtalen med Jeanette, er det tydeligt at hun er meget glad for sin tilværelse som svømmer. Hun har et meget klart budskab, som hermed er videreformidlet: - Gør det som gør dig lykkelig! 

Se de seneste nyheder

01-04-2020 10:48:34

Victor Nygaard fra H2Odense hopper i våddragten og holder formen ved lige.

 
31-03-2020 17:23:53

Pr 1. august 2020 overtager Bjørn Sørensen cheftrænerjobbet i Aalborg Svømmeklub. Bjørn kommer fra en stilling som cheftræner i AGF Svømning.

 
27-03-2020 08:34:53

Det Nationale Træningscenter deler ud af sin viden og samler landets svømmetrænere med onlinesessions.

 
25-03-2020 11:07:21

Mentaltræning ender ofte som en glemt træningsøvelse. Brug coronapausen til at komme godt i gang med mindfulness.

 
25-03-2020 08:07:10

Jeanette Ottesen forventer at kunne svømme endnu hurtigere til et muligt OL i 2021. Det fortæller hun til Politiken.