Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

14
April
2024
Svømning - Svømmetider
Flipper Cup 4, Pandrup

Jetsmark Idrætscenter, svømmehal
14
April
2024

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Jens Jensen til OL


25-07-2012:

Læs her om den rutinerede officials vej og forventninger til svømmekonkurrencerne med start d. 28. i denne måned.


 

Vejen til OL, for en dommer, kan være indviklet. Forudsætningerne for at kunne blive udtaget til OL er, blandt andet, at man er på en af de gældende officiallister i svømning. For at få en plads på disse, hvor der maksimalt kan være tre fra hver nation, skal man indstilles af det nationale forbund. Herudover har FINA nogle objektive krav om, at man har været overdommer eller starter ved mindst to nationale mesterskaber indenfor de seneste fire år.Den endelige indstilling af dommere, til eksempelvis OL, sker, i Danmark, dels på baggrund af de objektive FINA-krav og dels på en individuel vurdering af kandidaternes kompetencer, erfaring og faglige niveau. Jens Jensen har tidligere fungeret som dommer ved internationale mesterskaber: - Jeg har fungeret ved flere europæiske mesterskaber siden 2000 og ved VM i Melbourne i 2007.

 

Efter at have opfyldt kravene sker indstillingen. Denne foretages, i Danmark, af dommerudvalget under svømmesektionen, og foregår i praksis efter et rotationsprincip, blandt de dommere der opfylder førnævnte betingelser. I forbindelse med OL, kan hvert land indstille én dommer. Denne indstilling sendes til de kontinentale forbund, i Danmarks tilfælde LEN, hvor endnu en udskilning sker, så otte personer står tilbage til udpegning. Den sidste del, den formelle udpegning, foretages af FINA’s bureau. Jens Jensen er glad for at han er kommet igennem nåleøjet, og har haft OL i tankerne gennem længere tid: - Jeg har tidligere udtrykt ønske om at komme til OL.

 

Jens Jensen fik den officielle nyhed om sin udtagelse i september sidste år, da FINA offentliggjorde navnene. Som udtaget official, vil Jens Jensen primært fungere som "dæk-officials" - funktioner som bane- og vendedommere, samt reserve. Hertil kan der komme ekstra-opgaver som kontrol af badetøj i Last call room, samt ved Resolution-desk hvor holdledere og trænere skal henvende sig med protester. FINA afholdte, i april, et official-seminar i Tokyo. Foruden generelle indlæg omkring svømmeregler og officials' virke i forbindelse svømmestævner, var der en særlig session for de udvalgte OL-officials.

 

Jens Jensen ser frem til sit hverv som official ved konkurrencerne i London: - Min forventning er, at jeg kommer til at se svømning på et meget højt niveau, og kommer til at arbejde sammen med gode dommerkollegaer fra andre lande. Samtidigt ser jeg frem til hele stemningen omkring et OL, som er noget særligt.

 

SvømmeSport ønsker Jens Jensen et godt stævne, som dommer, i London.
Tags: OL 2012

 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.