Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
15-04-2019 18:20:00
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
April
2019
26
April
2019
Svømning
Hjørring Park Vendia Swim CUP 2019
Vandhuset Park Vendia Hjørring

EISM 2019

 

 

Tekst
Tekst


Jens Jensen til OL


25-07-2012:

Læs her om den rutinerede officials vej og forventninger til svømmekonkurrencerne med start d. 28. i denne måned.


 

Vejen til OL, for en dommer, kan være indviklet. Forudsætningerne for at kunne blive udtaget til OL er, blandt andet, at man er på en af de gældende officiallister i svømning. For at få en plads på disse, hvor der maksimalt kan være tre fra hver nation, skal man indstilles af det nationale forbund. Herudover har FINA nogle objektive krav om, at man har været overdommer eller starter ved mindst to nationale mesterskaber indenfor de seneste fire år.Den endelige indstilling af dommere, til eksempelvis OL, sker, i Danmark, dels på baggrund af de objektive FINA-krav og dels på en individuel vurdering af kandidaternes kompetencer, erfaring og faglige niveau. Jens Jensen har tidligere fungeret som dommer ved internationale mesterskaber: - Jeg har fungeret ved flere europæiske mesterskaber siden 2000 og ved VM i Melbourne i 2007.

 

Efter at have opfyldt kravene sker indstillingen. Denne foretages, i Danmark, af dommerudvalget under svømmesektionen, og foregår i praksis efter et rotationsprincip, blandt de dommere der opfylder førnævnte betingelser. I forbindelse med OL, kan hvert land indstille én dommer. Denne indstilling sendes til de kontinentale forbund, i Danmarks tilfælde LEN, hvor endnu en udskilning sker, så otte personer står tilbage til udpegning. Den sidste del, den formelle udpegning, foretages af FINA’s bureau. Jens Jensen er glad for at han er kommet igennem nåleøjet, og har haft OL i tankerne gennem længere tid: - Jeg har tidligere udtrykt ønske om at komme til OL.

 

Jens Jensen fik den officielle nyhed om sin udtagelse i september sidste år, da FINA offentliggjorde navnene. Som udtaget official, vil Jens Jensen primært fungere som "dæk-officials" - funktioner som bane- og vendedommere, samt reserve. Hertil kan der komme ekstra-opgaver som kontrol af badetøj i Last call room, samt ved Resolution-desk hvor holdledere og trænere skal henvende sig med protester. FINA afholdte, i april, et official-seminar i Tokyo. Foruden generelle indlæg omkring svømmeregler og officials' virke i forbindelse svømmestævner, var der en særlig session for de udvalgte OL-officials.

 

Jens Jensen ser frem til sit hverv som official ved konkurrencerne i London: - Min forventning er, at jeg kommer til at se svømning på et meget højt niveau, og kommer til at arbejde sammen med gode dommerkollegaer fra andre lande. Samtidigt ser jeg frem til hele stemningen omkring et OL, som er noget særligt.

 

SvømmeSport ønsker Jens Jensen et godt stævne, som dommer, i London.
Tags: OL 2012

 

Se de seneste nyheder

18-04-2019 09:10:00

Dansk Svømmeunion glæder sig over at præsentere det endelig VM-hold, som skal repræsentere Danmark ved mesterskaberne til juli.

 
16-04-2019 18:50:00

Glæde over fysisk trænerteam i verdensklasse.

 
15-04-2019 19:30:00

De danske NTC- og klubsvømmere leverede en række solide præstationer ved forårets andet kvalifikationsstævne, Swim Open Stockholm.

 
15-04-2019 18:20:00

Daniel Skaaning har netop sat dansk rekord på 200m individuel medley.

 
10-04-2019 15:38:00

De danske seniorsvømmere har igen i år en sidste mulighed for at kvalificere sig til VM, når der i de kommende dage afholdes kvalifikationsstævne i Stockholm.