Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
21-09-2019 18:15:03
 

Velkommen til SvømmeSport

SvømmeSport er sat i søen med det formål at kunne tilbyde alle, der interesserer sig for elitesvømning, åbent vand-svømning, eliteudspring og konkurrencelivredning, mulighed for at følge med i de væsentligste nyheder på området – et og samme sted.
 

Hvad synes du om sitet?

SvømmeSports hjemmeside ejes og driftes af Dansk Svømmeunion. Kommentarer til sitet er altid velkomne. Send dine kommentarer til journalister@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

22
September
2019
22
September
2019

EM-junior i Kazan

 

 

Tekst
Tekst


Mathias Gydesen: "Jeg har forbedret mig mærkbart de sidste to måneder"


11-07-2012:


Vi har også spurgt Mathias Gydesen om, hvordan det går med træningen, hverdagen og sommerfuglene i maven. Læs med her, og lær ham bedre at kende!

 

Hvor mange gange har du været til OL?
- 0 gange.

 

Forløber din træning planmæssigt for øjeblikket?
- Træningen, fra midten af maj og indtil nu, er gået markant bedre, end jeg havde ture håbe på. Træningen er markant anderledes end den form jeg vant til. Dog har jeg formået at vende mig til træningsstilen forholdsvis hurtigt, og har svømmet rigtig godt til specielt de intense workouts.

 

Er det godt at være på træningslejr væk fra Danmark – giver det mere ro og fokus?
- Det er virkelig rart at være helt væk fra uddannelse, dagligdag og andet derhjemme (desværre også familie og venner). Det er essentielt, når man bliver ældre og får flere ansvarsområder ved at bo alene, at man kan komme væk og få de helt optimale betingelser; mad, søvn, massage, træningstider... og så er stedet, som Dansk Svømmeunion har valgt, helt i top med pool ned til vandet og 5 stjernet hotel. 

 

Hvordan ser din træningsdag ud her tre uger før OL starter?
- Vi træner stadig to gange dagligt, de fleste dage med styrke og dryland. Dog er vi på en nedadgående kurve, hvor vi vil begynde at lade kroppen få mere og mere energi, så vi kan levere vores ypperste, når det gælder.

 

Er der noget særligt, som du har fokus på rent træningsmæssigt?
- Paulus har fået mig til at fokusere meget på min frekvens og sidste del af mit løb. Arbejdet er gået godt, og jeg har forbedret disse dele mærkbart på to måneder.

 

Mærker du nogle voksende OL-sommerfugle i maven – eller prøver du på at fokusere på den enkelte træningsdag, du er i gang med?
- Normalt til stævner begynder jeg lang tid før at få lidt kriller, men denne gang har træningen været hård, og det eneste jeg har tænkt på, har været det kommende træningspas.

 

Bruger I hinanden – jer danske OL-svømmere – til at holde fokus og ikke lade alt muligt andet forstyrre jer – eller lukker man sig mere inde i sin helt egen boble, for at finde ro?
- Folk er forskellige på holdet og vi har alle en måde at fokusere på; nogle kan lide at være sammen med andre hele tiden, og andre kan lide at trække sig tilbage for at finde ro.

 

Følger du med i, hvad der skrives om dine nærmeste konkurrenter på internationale hjemmesider – eller hvordan forholder du dig til det?
- Jeg følger med i hvad der rør sig, men prøver ikke at bruge for meget tid på det - kun hvis det kan motivere mig...

 

Hvad er din målsætning i de forskellige discipliner, du stiller op i?
- I 100 ryg vil jeg i semifinalen, hvor jeg går efter at svømme omkring 53,5. 200 ryg er et sekundært løb, hvor jeg går efter at bryde 2 minutters grænsen.

 

Foto: Das Büro

 

Hvad skal du foretage dig i ugerne efter OL?
- Lave en masse aktiviteter, som elitesportsfolk normalt ikke gør :) Jeg skal med nogle venner til Cypern, til Paris et par dage og ellers se venner og familie i Danmark, inden jeg starter studierne op i slutningen af august.

 

Held og lykke til dig, Mathias! 

Se de seneste nyheder

21-09-2019 18:15:03

Event Campen for juniorlandsholdet, Great Danes, Holdkap projektet og landsholdet fortsatte lørdag, med teambuilding øvelser og konkurrencer på stranden med Trygfondens rutineret kystlivreddere som instruktører. 

 
20-09-2019 21:45:47

40 landsholdssvømmere og trænere samlet i Idrættens Hus i Brøndby, for at deltage i Dansk Svømmeunions Event Camp 

 
20-09-2019 11:47:28

Seks finaler ud af ti mulige, to danske rekorder og to fjerde- og en femteplads.

 
13-09-2019 10:55:00

Med en pris siger vi TAK for de helt særlige indsatser og resultater i dansk svømmesport.

 
02-09-2019 21:00:00

Anmeldelse af Svømmestævner.