Nyheder
Alt nyt fra svømmeverdenen ...
Aktiviteter
Nationale og internationale stævner og konkurrencer ...
Videoarkiv
Se SvømmeSports videoer her ...
Nyhedsarkiv
Alle SvømmeSports nyheder fremgår her ...
SvømmeSport blev oprettet af Dansk Svømmeunion i 2012. Frem til 2018 har nyhedssitet været drevet af studentermedarbejdere. Dette koncept ophørte imidlertid medio 2018. Herefter er hjemmesiden blevet driftet af Dansk Svømmeunions ansatte. Fokus på SvømmeSport er primært: high performance svømning, åbent vand, high performance udspring og konkurrencelivredning. Emnerne behandles primært på skrift men også via video i den udstrækning, det er muligt. Hjemmesiden skal gerne betragtes på lige fod med øvrige nyhedssites om svømning.
 
SvømmeSport er ikke at forveksle med Dansk Svømmeunions organisations-hjemmeside, som du finder på www.svoem.org 
 
Har ovenstående givet anledning til kommentarer eller spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på telefon: 44 39 44 53, e-mail: nt@svoem.dk

 Kommende aktiviteter

26
Maj
2024
27
Maj
2024
Svømning - Svømmetider
Kravtidsstævne, Aars

Aars Svømmehal og Friluftsbad

OL-kvalifikationsstævne 2021

Danish Open

 

Tekst
Tekst


Mathias Gydesen: "Jeg har forbedret mig mærkbart de sidste to måneder"


11-07-2012:


Vi har også spurgt Mathias Gydesen om, hvordan det går med træningen, hverdagen og sommerfuglene i maven. Læs med her, og lær ham bedre at kende!

 

Hvor mange gange har du været til OL?
- 0 gange.

 

Forløber din træning planmæssigt for øjeblikket?
- Træningen, fra midten af maj og indtil nu, er gået markant bedre, end jeg havde ture håbe på. Træningen er markant anderledes end den form jeg vant til. Dog har jeg formået at vende mig til træningsstilen forholdsvis hurtigt, og har svømmet rigtig godt til specielt de intense workouts.

 

Er det godt at være på træningslejr væk fra Danmark – giver det mere ro og fokus?
- Det er virkelig rart at være helt væk fra uddannelse, dagligdag og andet derhjemme (desværre også familie og venner). Det er essentielt, når man bliver ældre og får flere ansvarsområder ved at bo alene, at man kan komme væk og få de helt optimale betingelser; mad, søvn, massage, træningstider... og så er stedet, som Dansk Svømmeunion har valgt, helt i top med pool ned til vandet og 5 stjernet hotel. 

 

Hvordan ser din træningsdag ud her tre uger før OL starter?
- Vi træner stadig to gange dagligt, de fleste dage med styrke og dryland. Dog er vi på en nedadgående kurve, hvor vi vil begynde at lade kroppen få mere og mere energi, så vi kan levere vores ypperste, når det gælder.

 

Er der noget særligt, som du har fokus på rent træningsmæssigt?
- Paulus har fået mig til at fokusere meget på min frekvens og sidste del af mit løb. Arbejdet er gået godt, og jeg har forbedret disse dele mærkbart på to måneder.

 

Mærker du nogle voksende OL-sommerfugle i maven – eller prøver du på at fokusere på den enkelte træningsdag, du er i gang med?
- Normalt til stævner begynder jeg lang tid før at få lidt kriller, men denne gang har træningen været hård, og det eneste jeg har tænkt på, har været det kommende træningspas.

 

Bruger I hinanden – jer danske OL-svømmere – til at holde fokus og ikke lade alt muligt andet forstyrre jer – eller lukker man sig mere inde i sin helt egen boble, for at finde ro?
- Folk er forskellige på holdet og vi har alle en måde at fokusere på; nogle kan lide at være sammen med andre hele tiden, og andre kan lide at trække sig tilbage for at finde ro.

 

Følger du med i, hvad der skrives om dine nærmeste konkurrenter på internationale hjemmesider – eller hvordan forholder du dig til det?
- Jeg følger med i hvad der rør sig, men prøver ikke at bruge for meget tid på det - kun hvis det kan motivere mig...

 

Hvad er din målsætning i de forskellige discipliner, du stiller op i?
- I 100 ryg vil jeg i semifinalen, hvor jeg går efter at svømme omkring 53,5. 200 ryg er et sekundært løb, hvor jeg går efter at bryde 2 minutters grænsen.

 

Foto: Das Büro

 

Hvad skal du foretage dig i ugerne efter OL?
- Lave en masse aktiviteter, som elitesportsfolk normalt ikke gør :) Jeg skal med nogle venner til Cypern, til Paris et par dage og ellers se venner og familie i Danmark, inden jeg starter studierne op i slutningen af august.

 

Held og lykke til dig, Mathias! 

Se de seneste nyheder

10-02-2021 14:56:44

Freja Røjkjær Rasmussen er én iblandt vores knap 200.000 tørlagte medlemmer.

 
01-02-2021 13:28:16

Fra dags dato til 21. april er det muligt at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane.

 
26-01-2021 14:14:58

Tørlagte foreninger og medlemmer inviteres til online hjemmetræning.

 
21-01-2021 12:08:32

Landsholdssvømmerne Andreas Hansen og Matilde Schrøder er nye atletrepræsentanter.

 
15-01-2021 12:00:35

Årgangs- og børnecuppen afholdes som en række lokale og/eller regionale stævner.